CSS Lugoj: între cedări şi „dezinteres major”. Ultima clasată vizează reorganizarea

CSS Lugoj îşi linge rănile la încheierea unui tur al Campionatului Naţional de juniori A şi B pe care l-a parcurs aproape din eşec în eşec, palmaresul după 11 runde fiind foarte slab iar ambele echipe ale clubului proptind ierarhiile seriei a şaptea în fotbalul nostru juvenil.

În continuare, câteva explicaţii şi consideraţii pe seama acestei stări de fapt, consemnate după ce duminică CSS Lugoj termina turul la fel cum l-a parcurs, adică înregistrând înfrângeri dureroase.

În ultima rundă, din week-end, juniorii B de pe Timiş au pierdut în deplasare la CSS LPS Bihorul Oradea cu scorul de 4-1, într-un meci fără istoric, între ultimele două clasate. Gazdele, care în 10 etape adunau 7 goluri şi doar o victorie, au rotunjit statistica fără punct câştigat a timişenilor: 0 0 11 2-50 0 puncte.

Echipa aliniată de profesorul Cimponeriu i-a inclus pe Voin – Vedescu, Vlad, Jujonescu, Paulescu – Stoica, Popa, Balintoni – Tucă – Crâsnicu, Miloşoni. Antrenorul Nicolae Cimponieru a relevat că „nu sunt prea multe de spus în legătură cu acest tur dezastruos. Printre neajunsurile care au dus la aceste rezultate slabe se numără aspectul că am pierdut 4 copii, care au fost cedaţi la LPS Banatul Timişoara, iar un alt junior a plecat în Austria, neşansa făcând ca respectivii să fie şi cei mai buni sportivi ai noştri. Astfel, dacă nu îi ai la pregătire pe toţi, ce pretenţii să emiţi!? Este o grupă destul de slabă dar mă bucur pentru Jujonescu şi Popa, care vor face în această iarnă pasul spre prima echipă a oraşului”.

Juniorii A ai clubului, din generaţiile 1993-´94, au pierdut duminică în deschiderea cuplajului din deplasarea la CSS LPS Bihorul Oradea cu scorul de 8-2, preluând astfel „lanterna roşie” a seriei de la FC Hunedoara, cu palmaresul  11  1  1  9  10-56  5 puncte. Profesorul Teodorescu a aliniat următorul prim 11: Voin – Copolovici, Tomescu, Moza, Marta – Foale, Iakab, Secoşan, Balintoni – Otescu, Daminescu. L-am întrebat şi pe antrenorul Teodorescu în privinţa cauzelor acestui bilanţ dezastruos, şi iată ce ne-a declarat: „Lipsa de la antrenament a elevilor mei şi faptul că în fiecare deplasare au lipsit 4-5 jucători, plus faptul că este un dezinteres major, au cântărit decisiv în obţinerea acestor contraperformanţe. Jucătorii nu mai pot fi motivaţi, unii vor să plece la alte cluburi, nu am avut acelaşi 11 două etape la rând… Vă daţi şi dumneavoastră seama ce greu este de lucrat în aceste condiţii. Pentru retur trebuie o reorganizare la nivel de club, ne gândim chiar să aducem fotbalişti cu vârste mult mai mici dar care să fie serioşi în pregătire, pentru că altfel se risipesc nişte bani de pomană”.

Trist final de tur pentru juniorii Lugojului, care vor hiberna cu „lanternele roşii” ale seriei vestice a juniorilor A şi B, aşteaptându-i din primăvară, mai precis din luna martie, cele 10 jocuri ale turneelor play-out, cu ocupantele locurilor 7-11, şi anume CSS LPS Bihorul Oradea, Luceafărul Oradea, CSS Caransebeş, FC Hunedoara, adversare la ambele categorii, plus Mureşul Deva la juniori A respectiv LPS Banatul la juniori B.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: