CSȘ Lugoj, pe podium din 10 echipe și unică egală a învingătoarei FC Carl Zeiss Jena în turneul de 2005 din Germania

Mai toate privirile sunt atrase în aceste zile spre startul fazelor eliminatorii la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, selecționatele Franței și din Uruguay obținând primele bilete pentru sferturi după 4-3 cu Argentina respectiv 2-1 cu Portugalia, dar balonul rotund continuă să se învârtă și în afara Rusiei, inclusiv la nivel juvenil, atât sub forma unui alt turneu final, dar continental, cel din Finlanda la categoria U19 cu începere din 16 iulie, cât și sub forma întrecerilor de pregătire, una derulându-se de exemplu în acest weekend și cu participare românească, din Lugoj, tocmai în țara campioanei mondiale de seniori din 2014, Germania, eliminată deja din grupe la FIFA World Cup 2018, săptămâna aceasta, de sud-coreeni.

O echipă de juniori a Clubului Sportiv Școlar din Lugoj, municipiu înfrățit printre altele cu orașul german Jena, a participat cu succes sâmbătă și astăzi la un tradițional turneu internațional rezervat anual aspiranților în vârstă de 12-13 ani, întrecere la care s-a clasat pe locul 3 în clasamentul final, din zece participante, la egalitate de puncte cu ocupanta poziției secunde.

Juniorii lugojeni au izbutit însă isprava de a deveni unicii autori ai unui rezultat de egalitate în fața câștigătorilor turneului, juniori de la FC Carl Zeiss Jena care în rest s-au impus autoritar în celelalte 8 partide avute. În plus, bănățenii se pot mândri și cu înscrierea celui mai rapid gol marcat în istoria tuturor edițiilor întrecerii puse anual în scenă de SV Lobeda 77 e.V., deja în secunda 13 a întâlnirii lor de debut, fără ca oponenții să fi atins balonul până mingea le-a scuturat plasa, expediată fiind de David Ciurel printr-o lovitură de cap.

Juniorii D lugojeni, care au încheiat Seria I a Campionatului Județean Timiș pe locul 8 cu 38 de puncte din 28 de partide, punând punct pe 26 mai printr-un 3-2 acasă cu ACS Dumbrăvița, au fost devansați pe locul 2 în turneul de la Jena de slovacii din Banska Bystrica, autori ai unui golaveraj superior grație unui număr de 4 reușite în plus.

La finele totalului de 45 de partide a câte 20 de minute disputate în sistem campionat, fiecare cu fiecare, CSȘ Lugoj s-a clasat a treia în Germania, pe podiumul întrecerii juvenile rezervate generației 2005.

S-au disputat câte două meciuri concomitent, pe jumătăți ale aceleiași suprafețe de gazon natural, pe terenuri cu dimensiunea de 68 pe 50 de metri, noutatea față de edițiile anterioare constând în reducerea numărului de componenți într-o echipă, organizatorii optând pentru găzduirea unei întreceri atipice, în sistem 7 plus 1, după cele în formula 8+1 din anii precedenți, cu care și erau obișnuiți vizitatorii lugojeni, înștiințați de modificarea de regulament doar înaintea startului.

CSȘ Lugoj s-a adaptat însă cu bine și noilor rigori, rulând pe parcurs toți cei 15 juniori din efectiv, 16 conform lotului inițial, unul dintre convocați nedispunând însă în timp util de împuternicirea pentru o călătorie peste hotare.

La tradiționalul turneu de la Jena bănățenii de la CSȘ Lugoj au devenit oaspeți de regularitate cu juniorii lor D, an de an, în 2017 cu profesorul Cimponeriu la cârmă iar în urmă cu 2 ani cu Simion Moatăr la timonă, tot o generație îndrumată de dumnealui urmând a lua calea Germaniei și în vara lui 2019, după ce acum au onorat cu prezența elevii lui Cosmin Petruescu, asistat în staff-ul tehnic de căpitanul seniorilor divizionari C lugojeni, Eugen Miculescu, profesor de Educație Fizică și Sport, și Marius Magiaru, antrenor cu portarii.

Lugojenii au beneficiat așadar de 9 meciuri contra unor formații și din Franța, Lituania și Slovacia, dar mai ales din Germania, înregistrând nu mai puțin de 7 victorii și o remiză, în ordinea cronologică 3-1 cu lituanienii, 3-1 cu cei de la FC Thüringen Jena e.V., 0-1 ca unică înfrângere cu slovacii, 4-0 cu SV Jena-Zwätzen, 2-0 cu echipa de fete din concurs – toate în prima zi a competiției, respectiv astăzi 4-1 cu SV Schott Jena, 4-0 cu gazdele în alb-roșu, tot 4-0 cu francezii din Rennes și 2-2 cu campioana turneului, FC Carl Zeiss.

Au mai participat așadar din străinătate la turneul nemțesc grupările Vilniaus Virsuliskiu Mokickla din Lituania, Juppie Banska Bystrica (Slovacia) și Rosta Park Rennes, iar din Germania: SV Schott Jena, FC Thüringen Jena e.V., SV Jena-Zwätzen, FC Carl Zeiss Jena, echipa de fotbal feminin FF USV Jena și gazda SV Lobeda 77 e.V.

Lugojenii i-au avut în efectiv pe juniorii din generația 2005 Marian Brașoveanu, Mihai Pop, Patrick Pau, Eduard Vodă, Răzvan Belu, gemenii Radu și David Ciurel, Andrei Modrea, Alex Chevereșan, Darius Vieru, Ionuț Mihoc, Raul Repede, Eduard Stupu, Denis Gross și Octavian Penișoară. Adolescenții au avut totodată inclus în programul deplasării și vizitarea unor obiective turistice în Germania, dar și la Viena.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: