CSȘ Slatina câștigă spre final din penalty un duel care pe care cu gazda Unirea

CS Unirea Sânnicolau Mare s-a înclinat la cea de-a doua apariție în turneul semifinal patrulater pe care-l găzduiește până duminică la nivelul juniorilor B1, micșorându-și șansele de a pătrunde în cea de-a treia finală consecutivă pe țară a categoriei de vârstă după ce liderul după ziua inaugurală, CSȘ Slatina, s-a impus și astăzi, în prima întâlnire de sâmbătă pe arena ”Gheorghe Biaș” de pe Aranca, 0-1 (0-0) dintr-o lovitură de la 11 metri transformată cu 10 minute înainte de final.

Astăzi de la ora 9 s-au întâlnit câștigătoarele de vineri ale Turneului 2 semifinal de la Sânnicolau Mare, și anume gazda CS Unirea și vizitatorii de pe malurile Oltului, care ieri dispuneau cu 6-0 de Jiul Petroșani, iar triumfători au fost oaspeții, printr-un unic gol înscris în minutul 70 dintr-un penalty acordat pentru faultul comis în careu de portarul timișenilor, aproape de linia de la 16 metri.

Laurențiu Ana a marcat pentru slătinenii pregătiți de Marius Popa, din rândurile cărora s-a detașat longilinul portar din generația 2001 Alexandru Preduț, opunându-se providențial câtorva mari oportunități ale bănățenilor.

Care au suferit pe finalul meciului disputat pe vânt eliminarea căpitanului Soproni, pentru un fault comis din postură de ultim apărător, în minutul 79, CS Unirea încheind așadar în inferioritate numerică.

În consecință, decisiv pentru pătrunderea în finala națională de juniori B1 ar fi duelul duminical dintre liderul cu șase puncte CSȘ Slatina, deținând golaverajul 7-0 și având nevoie de încă un punct pentru adjudecarea seriei vestice, și târg-mureșenii de la ASA, care s-au impus în cea de-a doua dispută de sâmbătă cu 3-1 (1-0) în fața ”lanternei roșii” Jiul Petroșani, pe care o va întâlni tot mâine CS Unirea Sânnicolau Mare, timișenii având bilanțul 2 1 0 1 3-3 3 puncte.

CS Unirea, care trecea ieri cu 3-2 de ASA Târgu Mureș, a început astăzi cu Ureche – Soproni – cpt., Posteucă, Pamfil, Pîț, Ciobotariu, Tudorache, Jivici, Șuștrean, Coiov și Costea, mai apoi antrenorul Marius Stanache apelând pe parcurs și la Arsin, Tucă, Bora și Moldovan.

Campionat național al juniorilor B1 sub egida FRF, concursul din actualul sezon este denumit Campionatul U17 Județean, ajuns în stadiul actual la nivelul turneelor semifinale, două a câte 4 formații, unul în cel mai vestic oraș al țării, celălalt la Pipera, și din care se aleg finalistele competiției, care vor juca într-o finală la titlu, trofeul fiind deținut în prezent tocmai de CS Unirea Sânnicolau Mare grație triumfului din 16 mai 2016 cu 1-0 contra lui LPS Buzău, la Buftea.

CSȘ Slatina s-a impus astăzi în alcătuirea Preduț – Nițu, Răcăleanu, Velea, Militaru, Belu, Ana, Turlea, Nichita, Paraschiva și Boștină, pe parcurs mai intrând și Banciu, Mitroi, Ștefan și Delcea.

Clasament după două etape, înaintea rundei finale de duminică: 1. CSȘ Slatina 2 2 0 0 7-0 6 puncte, 2. ASA Târgu Mureș 2 1 0 1 5-4 3p, 3. Unirea Sânnicolau Mare 2 1 0 1 3-3 3p, 4. Jiul 2 0 0 2 1-9 0. Mâine, CSȘ Slatina – ASA și CS Unirea – Jiul.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: