CSU Universitatea de Vest din Timişoara – CS Unirea Sânnicolau Mare 4-0 (1-0) pe islazul de pe CFR. FOTO + declarații Bura, Sitaru

Nou-promovații universitari albastru-galbeni s-au detașat după pauza partidei de sâmbătă din runda a VII-a a ligii a patra județene și i-au depășit în clasament pe învinșii lor, care au început mai bine meciul dar s-au lăsat surprinși încă din primul sfert de oră pe contraatac, începutul sfârșitului pe CFR pentru cei de pe Aranca: CSU Universitatea de Vest din Timişoara – CS Unirea Sânnicolau Mare 4-0 (1-0).

Iar apropo de stadionul CFR, altădată gazdă în numeroase sezoane consecutive a unor meciuri din Divizia B, și acesta a devenit o tristă umbră a arenei din alte vremuri, în ton cu decăderea infrastructurii sportive din capitala Banatului. Ce rău a făcut oare fotbalul timișorean, încât să i se facă într-atât rău prin a fi ocolit de investiții și finanțare, lăsat de izbeliște într-o cruntă neglijare!? Te și întrebi cum se mai poate juca fotbal pe gazonul de pe CFR, la starea în care s-a degradat suprafața de joc, în contrast cu verdele său de altădată, îmbietor pe-atunci.

Plângerea sportului timișorean este în hohote, dar mai nimeni nu-i aude suspinele, mai nimănui nu-i pasă, din contră, trâmbițându-se nevoie mare cu praful în ochi aferent despre apartenența prin incluziune a domeniului la ”fenomenul” Timișoara 2021. Chiar așa să fie insultată inteligența suflării sportive din capitala Banatului, printr-o deșănțată ipocrizie ce sfidează orice fărâmă de bun simț!?!

Moare în picioare infrastructura sportivă a locului, altădată suficient de bună a găzdui partide divizionare cu numeroși spectatori în tribune, iar stadionul CFR este un alt exemplu în acest sens, eșafodaj în cădere pe care își trag zilele echipele locului, și vin niște insinuați ignoranți fără habar de fenomen pentru a da startul integrării la modul declarativ a sportului în ”fenomenul” cultural, și acesta nu departe de a fi pe butuci. 

Să fie sportul revitalizat fizic și material, la modul faptic, iar și stadionul CFR ar merita să fie inclus în acoladă, și nu să se desfășoare perdele de fum cu iz propagandistic, minciună și manipulare la cub a percepției opiniei publice! 

În fine, pe un asemenea gazon sunt nevoiți să joace competitorii din acest foarte devalorizat și mult limitat fotbal divizionar ”D”, participanții la întreceri fiind imunizați și acomodați actualelor rigori sub formă de palide fărâme ale infrastructurii sportive mai întreținute de altădată în capitala Banatului.        

Tot cu cătare spre suprafața de joc, cât despre meciul în sine disputat sâmbătă de la ora 11 în cadrul etapei a VII-a din Divizia D Timiș, se anunţa a fi cât se poate de echilibrat, în nota pozițiilor mediane din clasament dar și ţinând cont de rezultatele obţinute de ambele formații în ultimele patru etape.

Oaspeţilor le-a aparţinut în general prima repriză, dar cei care au marcat au fost studenţii timișoreni, în minutul 13, la un contraatac purtat de Denis Ciobanu şi finalizat cu un şut de la 13 metri lateral stânga la colţul lung… 1-0, scor cu care se încheia prima repriză.

În debutul mitanului secund intra Ionuţ Vucea, în locul lui Alin Pîrjol, iar atacurile trupei lui Vlad Bura au dat roade, deja în minutul 52, când cel nou introdus a fost faultat în careu de Blaga iar arbitrul Gaitin a acordat corect lovitură de la 11 metri, transformată de cel faultat… 2-0.

Iar după alte trei minute acelaşi Vucea a plecat glonţ de la centrul terenului și a intrat în careu, unde l-a driblat şi pe goalkeeper-ul Timiş și a înscris în poarta goală.

În minutul 61, Vucea a obţinut cea de-a doua lovitură de la 11 metri, acordată tot pentru fault, comis de Florescu. De această dată a fost executată de Patrick Niță: 4-0. ”Careu” conservat în ultima jumătate de oră, consemnând o diferență surprinzătoare prin proporțiile scorului.

Nou-promovații au aplicat o severă corecție unei grupări cu ani îndelungați de activitate în ”D”. 

Au jucat următoarele formaţii:

UVT: Gakos – Alex Contescu (cpt), Mureşan, Popa (min. 30, Dănilă), Ciobanu, Saizu (min. 65, Hotca), Florin Olariu, Niţă, Mihai Olariu, Ghiunghiuş (min. 57, Grunţă), Pîrjol (min. 46, Vucea).

Antrenor: Vlad Bura.

Pe bancă: Rusu, Ionuţ Muj, Dif Djemal Edinee.

Unirea: Timiş – Crişan, Blaga (min. 68, Dima), Cozma, Csuy, Galea, Bataneaţ (min. 75, Grigoraş), Manoliu (min. 70, Jivici), Costea, Cărpinişan (cpt).

Antrenor: Cristian Contescu.

Pe bancă: Marius Sitaru, Moldovan, Stoianov.

Au arbitrat: Claudiu Gaitin – Raul Ghiciulescu şi Daniel Paşca. Observator de arbitri, Ciprian Trancă, iar delegat de joc Ionel Bolog.

*

La cald…

Vlad Bura (antrenor UVT): ”Am întâlnit o echipă bună, o echipă bine organizată, echipă pe care o cunosc, iar de când sunt antrenor în liga a patra nu am bătut-o niciodată. Și când am promovat cu Ghiroda în liga a treia, am făcut doar egaluri. Mă bucur că băieţii au reuşit să facă un joc bun după opinia mea şi au reuşit un rezultat chiar la scor. Pentru asta ei merită felicitaţi! Sper să continuăm pe aceeaşi linie şi să legăm mai multe victorii, pentru că avem o echipă bună, cu jucători care pot să joace la un nivel mult superior”.

Marius Sitaru (preşedintele clubului Unirea): ”Din păcate, după patru rezultate în care nu am cunoscut înfrângerea, a venit şi momentul în care am fost învinşi, net, fără discuţie. Am întâlnit şi cel mai bun jucător din liga a patra, Ionuţ Vucea, pe care îl felicit pe această cale! Sperăm ca în continuare să jucăm tot aşa de bine ca în meciurile anterioare, nu cum am făcut în acest meci”.

Fotografii de Iosif Canea. Rezultatele etapei a VII-a în Divizia D Timiș, programul viitor și clasamentul, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = doi

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: