Cu 3 titulari noi față de sâmbătă, ACS Poli, al treilea 0-0 al iernii, cu 3 înlocuiri și un roșu deja în prima parte

Alegerea oponenților în stagiile de pregătire centralizată peste hotare constituie pe undeva o veritabilă loterie, variabilele și necunoscutele fiind cu atât mai mari cu cât formațiile sparring-partners provin din campionate fără mare trecere, experiență pe care a resimțit-o în această după-amiază pe propria piele și ACS Poli Timișoara, la chiar ultimul meci de verificare disputat în cantonamentul din Antalya, cu FK Taraz, campioană în 1996 în Kazahstan, duel la finele căruia alb-negrii au contabilizat loviturile încasate.

Doar rezultatul a fost alb, al treilea 0-0 al liderului din B2 în această iarnă, draw imaculat aidoma primelor două scoruri înregistrate de bănățeni în pregătiri, cât erau încă la Timișoara, dar coloana accidentărilor n-a rămas nemodificată, la fel precum cea a cartonașelor roșii.

Ultima apariție la Lara n-a fost așadar și cea mai fericită pentru secund divizionarii al căror stagiu se încheie joi 19 februarie, apariția în program a lui FK Taraz fiind în nota incertitudinii care a învăluit în general identitatea adversarilor și ordinea întâlnirii oponenților în amicalele din Antalya, reamintind că numele vehiculat inițial din spațiul ex-sovietic fiind cel al lui Shakhter Karagandy, fostă campioană a Kazahstanului, echipă care în stagiunea 2013-2014 juca în grupele UEFA Europa League.

Ca bilanț în partidele de pregătire din Turcia, timișorenii au acumulat două victorii și o înfrângere, plus remiza de astăzi, pe rând 0-1, 3-0, 2-1 și 0-0, așadar golaveraj 5-2, bilanț adăugat palmaresului dinaintea plecării, 3 1 2 0 8-0.

Grijile au survenit însă de pe urma accidentării lui Bărbuț, lovit la mușchi în minutul 7 al meciului cu FK Taraz, disputat de la ora 17, dar și a înlocuitorului său, Bogdan Chipirliu, care ieșea după primele minute ale mitanului secund, mai exact în minutul 53, lovit la genunchiul drept și înlocuit fiind cu Popovici.

Inițial, față de victoria de sâmbătă de la ora 11, 2-1 cu Oțelul Galați, Dan Alexa a apelat la 3 înlocuiri în 11-le de start, și anume una în poartă, începând astăzi cu Smaranda, una în defensivă, Belu preluându-și rolul de fundaș dreapta iar Melinte fiind mutat pe stânga, în locul lui Bălace, și alta în compartimentul median, cu Nikiema în locul lui Poparadu.

Totuși, Alexa și secunzii săi au efectuat destul de repede primele modificări, pe lângă cea a lui Cristi Bărbuț survenind și înlocuirea lui Pedro cu Duarte, în minutul 32, respectiv a lui Boldea cu Lazăr, după ce și golgheterul din stagiunea de toamnă a ediției 2012/13 avea de-a face cu tratamentul abraziv al durilor kazahi, un cot aplicat în mandibulă, rămas nesancționat.

Cânu în schimb a primit și al doilea avertisment în minutul 41, eliminare, moment în care a fost schimbat cu Bălace.

În plus, Alexa a mai adăugat 6 înlocuiri după prima repriză, Pap, Bocșan, Petre, Keita, Dragomir și Nikiema intrând în locul lui Smaranda, Scutaru, Trandu, Popescu, Melinte și Poparadu.

Intrat la pauză, Keita a fost cel mai aproape de gol, nimerind transversala de la 25 de metri, în minutul 57, după ce Belu avea o bună oportunitate, puțin înaintea pauzei.

Timișorenii au avut după pauză mai mult de furcă în defensivă cu FK Taraz, după o oră de joc Duarte fiind înlocuit de Nanu, iar puțin mai apoi șutul lui Lazăr, de la 22 metri, fiind respins de portar de sub bară.

Ultimele substituiri, în minutul 71, când Belu, Lazăr și Bălace le-au lăsat locul lui Motreanu, Doman și Neagu, spre final restabilindu-se și egalitatea numerică.

ACS Poli a început astăzi cu Smaranda – Belu, Cânu, Scutaru, Melinte – Popescu, Poparadu, Boldea, Trandu – Bărbuț, Pedro Henrique, după ce sâmbătă, contra Oțelului, formula de start era: Pap – Melinte, Scutaru, Cânu, Bălace – Trandu, Popescu, Nikiema, Boldea – Bărbuț, Pedro Henrique.

La FK Taraz este în probe Ioan Mera, conform paginii de facebook a ACS Poli.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: