Cu 8 schimbări în 11-le de start, cele mai multe în acest sezon, ASU Politehnica Timișoara cedează spre final la Ghermănești: prim eșec la mai mult de un gol diferență în 2019

A juca în liga a doua de fotbal din România implică de exemplu și un meci în deplasare la Ghermănești, miercuri de la ora 13. Unde!? Și când!?! Miercuri la ora 13!? Caz al partidei CS Sportul Snagov – ASU Politehnica, între campioana de toamnă a diviziei secunde, în 2019 în semnificativă pierdere de viteză în sezonul de primăvară, astfel încât întâlnirea de astăzi a abordat-o cu 8 puncte handicap față de ocupanta locului de baraj, al treilea, și alb-violeții încă nu în totalitate scutiți de grijile retrogradării. Da, o grupare din cvintetul fruntaș al eșalonului doi găzduiește o etapă de campionat miercuri de la ora 13 într-un sat ilfovean, timbru în clasorul ferfeniță al competiției păstorite de FRF. Iar meciul a fost bifat, 2-0 (0-0) cu goluri spre final, gazdele mai sperând într-o minune, prinderea podiumului, iar bănățenii aflând că mai au numai 4 puncte avans față de ocupanta primului loc de retrogradare.

Și ar mai fi 3 etape din retur, începând pentru timișoreni chiar de sâmbătă de la ora 11, pe ”Știința”, la Baza I – UPT, cu penultima clasată și deja retrogradată CS Balotești, care tot astăzi, și tot în Ilfov, de la ora 12, a fost depășită și mai clar, 1-4 cu nou-promovata ACS Energeticianul, apropiată astfel la trei puncte de alb-violeți. Mai apoi, o ultimă deplasare pentru elevii lui Cosmin Petruescu, la finele săptămânii viitoare, la CS Pandurii Lignitul, momentan pe primul loc de retrogradare, și care până atunci va juca duminică de la ora 11 la Petroșani, alb-violeții urmând a pune punct pe 1 iunie acasă cu FC Metaloglobus București, scutită aproape de orice griji.

Pozițiile în clasament și punctele constituie la ora actuală principalele repere ale disputelor de pe tronsonul final al ediției 2018-2019, mai totul trecând implicit în plan secundar, inclusiv aspecte gen ambianță de meci, oră și zi de disputare, teren de desfășurare a partidei. Banale amănunte pe această tristă scenă ieftină și prăfuită a Ligii 2, anticameră mai mult cu numele a eșalonului elitei interne. 

În revenire după victoria la Arad și remiza de sâmbătă de pe ”Știința” cu liderul Academica Clinceni, ASU Politehnica s-a axat în intermediara de astăzi pe un unsprezece mult modificat de la un joc la altul, cu nu mai puțin de opt schimbări, într-o încercare de cât mai chibzuită gestionare a resurselor într-o nouă săptămână cu 3 meciuri în calendar, cel de miercuri, într-o deplasare lungă.

Astfel, numai fundașii centrali Scutaru și Mera, precum și Ignea, au fost menținuți în formula de start dintre titularii disputei din weekend cu ceilalți ilfoveni, pe când portarul Murariu și Dros au revenit după o absență, Jurj și Cristian Ene după două, iar careul celorlalte noutăți, după ceva mai multe. Au mai fost titularizați așadar Cojocaru, Vidrăsan, Schieb și Plămadă.

În acest efectiv, bănățenii au tins spre obținerea unui nou rezultat pozitiv în deplasare, în tonul precedentelor trei, 1-1 în intermediara la Constanța, 1-0 pe ”Dan Păltinișanu” la Ripensia și 2-0 la Arad, însă planurile le-au fost date peste cap în partea a doua a reprizei secunde, când ilfovenii îndrumați de Eugen Trică și impulsionați de introducerea lui Huiban au deschis scorul prin lovitura de cap a lui Tazouti: 1-0 în minutul 73.

Scor cu care timișorenii pierdeau pentru ultima dată în deplasare, pe 29 martie, la Mioveni, meci în urma căruia Ignea&Co au înscris cu excepția de rigoare, în eșecul de tristă amintire cu concitadina ACS Poli: 0-1.

În dezavantaj, vizitatorii au efectuat și cea de-a treia schimbare, în căutarea egalării în ultimele 10 minute, cu Trip în locul lui Vidrăsan, după ce Manea și Mihai Ene intrau în minutele 56 și 59 în locul lui Schieb și Cristian Ene, însă tot foștii campioni de toamnă ai acestei ediții au fost cei care au înscris, spre final. Printr-un atacant trecut în anii trecuți și pe la ACS Poli, Robert Elek, marcator cu un șut plasat: 2-0 în minutul 88.

Și o premieră în 2019 pentru ASU Politehnica, eșec la mai mult decât un gol diferență, într-un joc abordat cu și mai multe schimbări în unsprezecele de start decât la apariția inaugurală în noul an după pauza de iarnă, șapte atunci, dintre care 4 noi achiziții, chiar opt astăzi. Ar fi putut fi și cu gol marcat, șutul lui Cojocaru din prelungiri lovind transversala…

CS Sportul Snagov – ASU Politehnica 2-0 (0-0) în etapa a 35-a din Liga 2, intermediară, după ce ilfovenii câștigau și partida tur, cu 1-2 (1-2), trei puncte prin care pe-atunci se situau pe locul 2, la două puncte în urma liderului Chindia.

CS Sportul Snagov: Târnovanu – Gîţ, I. Şerban, F. Ilie – cpt., Stancu – Tazouti (minutul 90, Ion), Safsaf (66, Huiban), Gheorghe, Buia – Dănălache, Elek (90+3, Manole).

Rezerve: Marinescu – Lică, Ioniţă, Borţoneanu.

Antrenor: Eugen Trică

ASU Politehnica Timișoara: Murariu – Jurj, Scutaru, Mera – cpt., Cojocaru – Vidrăsan (79, Trip), Ignea, Dros, Schieb (56, Manea) – Cristian Ene (59, Mihai Ene), Plămadă.

Rezerve: Borbei – Motreanu, Cherecheş, Coadă.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Arbitri: Bogdan Ionuţ Anghelinei (Galaţi) – George Bogdan Duţă şi Damian Antal (ambii din Bacău). Rezervă: Ionuţ Cătălin Ilie (Bucureşti). Observatori: Gheorghe Moise (Bucureşti) şi Traian Marcu (Sibiu).

Rezultatele intermediarei și programul antepenultimei etape, a 36-a, pe coloana clasamentelor.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: