Cu alb-violetul Borbei pe bancă, România U17 pierde acasă debutul în calificări, 0-1 cu Elveția

Selecționata sub 17 ani a României a pierdut joi seară la Mogoșoaia meciul de debut din Grupa 10 a fazei I de calificare din preliminariile UEFA Euro U17, Fink înscriind cu capul în minutul 37, în urma unui corner: 0-1 (0-1) cu Elveția U17. Juniorii B ”tricolori” au în față un joc decisiv duminică tot de la ora 19, tot la Mogoșoaia, cu Rusia, învingătoare cu 7-0 la Buftea în cealaltă partidă a etapei I, contra celor din San Marino. în condițiile în care primele două clasate în cele 13 grupe de calificare precum și 4 naționale de pe locul trei cu cel mai bun punctaj în compania primelor două vor accede la Turul de Elită din martie 2020, fază a doua preliminară în care vor intra în cursă și Spania și Anglia.

Juniorii selecționați de Adrian Văsâi au început cu stângul preliminariile Campionatului European sub 17 ani, pierzând acasă primul dintre cele 3 meciuri avute în programul Grupei 10 din faza I a calificărilor, în continuare cu Rusia și San Marino, miercurea viitoare, tot la Mogoșoaia, zi în care la Buftea se vor confrunta de la aceeași oră Elveția și Rusia.

Borbei juca titular pentru ”violeți” în două meciuri acasă din returul Ligii 2 în primăvara lui 2019, mai întâi într-un 2-2 cu actuala nou-promovată Academica Clinceni, care egala atunci în prelungiri

Portarul junior al secund divizionarei ASU Politehnica, Alexandru Borbei, a fost pe banca de rezerve, România U17 cedând în alcătuirea Popa – cpt. – Pantea, Dănuleasa, Sîrbu, Lazăr – Pandele, Nechita (minutul 63, Gheralia) – Niță, Bodișteanu (80, Mălăele), Andronache – Tudor (63, Negoescu), pe bancă mai rămânând și Gergely, Ciontea, Banienschi, Csala și Rus.

Nouă dintre titulari provin de la FC Viitorul și FCSB, mai exact cinci de la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi și 4 de la bucureșteni, pe când portarul de la Flacăra Horezu iar Nechita de la Juniorul Suceava, în ultima nici jumătate de oră mai fiind introduși juniori de la Vitesse Arnhem, FC Viitorul și Spal.

Au demarat zilele acestea și jocurile altor serii patrulater, și anume Luxemburg – Italia 0-6 și Turcia – Irlanda de Nord 4-0 în Grupa 2, din Luxemburg, Franța – Gibraltar 8-0 și Cipru – Slovacia 0-3 în Grupa 5, din Cipru, precum și Belarus – Ungaria 0-0 și Letonia – Serbia 2-1 în Grupa 6, din Belarus, respectiv Scoția – Armenia 2-0 și Croația – Islanda 3-2 în Grupa 7, din Scoția. În toate aceste cazuri urmează etapa a II-a din serii.

În schimb 10 selecționate sub 17 ani și-au asigurat deja calificarea de pe primele două locuri în Turul de Elită din martie 2020, cu mențiunea că toate cele 5 naționale clasate pe locul 3 la finalul grupelor deja desfășurate n-au obținut nici un punct în dauna primelor două clasate.

Astfel, din Grupa 1, Belgia și Polonia s-au calificat în faza a II-a preliminară cu câte 7 puncte fiecare. Din Grupa 4, Danemarca, având 9 puncte, și Suedia cu 6. Din Grupa 11, Finlanda (7 puncte) și Cehia (5p), iar din Grupa 12: Olanda (7 puncte) și Țara Galilor (6p). Miercuri s-au încheiat și partidele Grupei 13, în Norvegia, la Hamar, cu Norvegia – Austria 0-1, central-europenii calificându-se de pe locul I, cu 9 puncte, urmați de gazde, cu 6.

La Campionatul European sub 17 ani găzduit de Estonia anul viitor, la finalul lunii mai, vor participa câștigătoarele celor 8 grupe din Turul de Elită din martie 2020 și cele mai bune șapte locuri secunde, alături de gazde.

ASU Politehnica joacă sâmbătă de la ora 14 pe ”Știința” cu Dunărea Călărași în etapa a XIV-a din Liga 2, programul rundei și clasamentul fiind publicate pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: