Cu Bozian marcator și co-autor, CSM Lugoj semnează primul eșec în retur al ”satelitului” arădean

Fără victorie și gol marcat în precedentele două etape, dar și ambiționată de modul în care a fost nevoită să se încline sâmbăta trecută la Reșița, pe fondul unei maniere de arbitraj ce a influențat înrâurirea jocului și rezultatul său, CSM Lugoj a abordat cu maximă precauție și seriozitate partida acasă de la ora 15 cu neînvinsa în retur UTA Bătrâna Doamnă II, căreia i-a pricinuit întâia înfrângere în sezonul de primăvară: 2-0 (0-0).

În fața unei asistențe aproximativ egală celei din precedentul meci acasă, remiza albă cu Ripensia, dar pe o suprafață de joc mult îmbunătățită, după ce gazdele au depus mari eforturi de a aduce gazonul la standarde rezonabile, cilindrul compactor fiind utilizat până chiar și cu o oră înaintea disputei din etapa a 18-a, CSM Lugoj a obținut a doua victorie din retur, și tot cu 2-0 acasă, precum în urmă cu 3 săptămâni, atunci în dauna unor alți vizitatori din zona minată a ierarhiei, CS Millenium Giarmata.

În absența fundașului central Radak, suspendat după eliminarea cu cântec din Valea Domanului, lugojenii erau conștienți că vor avea parte de un meci mai greu decât ar fi părut la prima vedere prin prisma pozițiilor din clasament, echipa a doua a secund-divizionarei arădene fiind de fapt neînvinsă în 2017, cu o remiză în cont chiar și pe terenul liderului de-atunci al seriei, CS Național, care abia a egalat pe final la Sebiș. În plus, dat fiind că UTA Bătrâna Doamnă are în weekend un joc important în returul de campionat al Ligii Elitelor U19, cu FC Viitorul Mihai Georgescu, pentru deplasarea pe malurile Timișului au fost înlocuiti în garnitura ”satelitului” câțiva juniori cu tineri ceva mai experimentați, unii dintre ei cu apariții chiar și în Liga 2. De fapt, față de jocul tur, adjudecat atunci de lugojeni cu 1-0 în deplasare, în primul 11 al roșu-albilor s-au mai regăsit astăzi la start numai portarul Mara și căpitanul din tur, Wild.

Și CSM Lugoj a avut noutatea sa absolută, Darius Grega debutând în Liga 3 la vârsta de 21 de ani, la chiar prima sa convocare, după ce a așteptat sosirea cărții verzi, fiind vorba despre un mijlocaș ofensiv crescut de Nicolae Cimponeriu la CSȘ Lugoj și care s-a repatriat din fotbalul austriac de liga a III-a și a patra, în urma perioadei de pregătire din iarnă.

Până la introducerea sa, spre final, gazdele au fost deja cu sacii în căruță, mai întâi creându-și 3-4 bune situații de a deschide scorul, iar apoi desprinzându-se, în primul sfert de oră după pauză din lovitura liberă cu măiestrie executată de Bozian iar după mijlocul părții a doua prin Silaghi-Perju, servit de același Bozian.

Până atunci, în repriza I, în urma unui corner, Lazea a avut o lovitură de cap pe lângă vinclu, Miculescu a ochit transversala tot cu o reluare cu capul în minutul 35, după un alt corner, al lui Marta, iar o centrare de pe stânga, respinsă greșit de arădeni, a fost reluată din voleu de la 10 metri de Bozian, deși jenat, însă și peste bară. În plus, Radu, în fiecare repriză, a avut șansa golului, Precupanu ochind la rândul său transversala, la mijlocul părții secunde, cu un șut cu traiectorie înșelătoare de la peste 20 de metri, la 1-0.

Bogdan Bozian

Bogdan Bozian

Deschidere de scor ce era semnată de Bozian în minutul 57, dintr-o lovitură liberă acordată după o pătrundere din lateral a lui Lazea, execuția fiind ca la carte, de la 22 de metri, bară-gol la vinclu. Puțin peste un sfert de oră avea să treacă iar CSM Lugoj egala rezultatul celor mai clare triumfuri din acest sezon, Bozian deschizându-l pe Dan Silaghi-Perju, care s-a demarcat și a trimis pe lângă Mara din zonă centrală, de la 11 metri: 2-0. Succes prin care CSM a rămas la cinci puncte în urma primei clasate în Seria a IV-a.

Arădenii s-au străduit mult să evite primul eșec din retur, însă fără mari sorți de izbândă în plan ofensiv, Burlă remarcându-se în schimb cel mai mult prin a executa bine fazele fixe, principală armă a alb-roșilor, care n-au reușit în cele din urmă nici golul de onoare.

”Un meci foarte frumos, plăcut publicului spectator, venit astăzi în număr destul de mare la stadion, dar o mare parte din public, să fim corecți, a fost al echipei oaspete. S-au întâlnit două echipe tinere, cu mult elan, cu entuziasm, ce au reușit un meci în care n-au lipsit ocaziile de poartă, însă, fără a fi acuzat de subiectivism, mai multe și mai clare ocazii au fost în dreptul nostru. A fost o partidă dificilă, împotriva unei formații imprevizibile atât ca joc, ținând cont de tinerețea echipei adverse, cât și ca structură și componență, însă este bine că ne-am revenit după înfrângerea de la Reșița și am adjudecat pe merit cele 3 puncte”, a spus la final antrenorul principal al lugojenilor, Cosmin Petruescu.

CSM Lugoj a izbutit astfel a șasea victorie la zero în acest sezon, respectiv succese tur-retur la zero împotriva arădenilor, elevii lui Petruescu aflându-se acum în fața ieșirii la Deva și a partidei acasă cu o altă ex-divizionară D arădeană, CS Gloria Lunca Teuz Cermei. Două prime confruntări din totalul de 8 rămase la dispoziția celor de pe Timiș pentru a pregăti deja încet, încet terenul în perspectiva viitorului sezon, fiind așadar de așteptat ca toți componenții efectivului să fie rulați și testați în ideea conturării componenței cu care va fi atacată stagiunea 2017-2018.

*

CSM Lugoj: Filip – Precupanu, Miculescu – cpt., Drăghici, Roșie – Radu (67, Rus), Lazea, Bozian (85, Grega), Zurbagiu – Marta (83, Ciobanu), Silaghi-Perju (75, Horcea).

Pe bancă: Păduraru – Livan, Olariu.

ACS UTA Bătrâna Doamnă II Arad: Mara – Lazăr (60, Costin), Wild, Iuga (68, Dinculescu), Burlă – Dan, Dobrean (88, Coadă) – Ghergar, Toma (46, Stahl), Vlad – Covaci.

Pe bancă: Zamfir – Dinculescu.

Cartonașe galbene: Radu (27) / Iuga (42).

Arbitri: Vasile Rodină (Ocna Mureș) – Vasile Duță (Avrig-Sibiu), Bogdan Vasile (Sibiu Observatori FRF: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin) și Nicolae Dima (Gorj).

+

Dacă CSM Lugoj și ACS Poli II au câștigat astăzi acasă dintre divizionarele C timișene, în schimb CS Millenium Giarmata a suferit prima înfrângere pe teren propriu în retur, după două remize pe ”Nicu Moraru” în 2017, rămânând astfel cu numai două puncte din 15 posibile în sezonul de primăvară. Pentru CS Millenium, pe care o așteaptă acum două deplasări, la Reșița și la ACS Poli II, iar apoi un meci acasă cu UTA Bătrâna Doamnă II, s-a repetat scorul eșecului din tur cu cei din județul Alba, 1-3 pentru ACS Industria Galda de Jos, trupă cu 13 puncte din 15 posibile în retur și neînvinsă în 2017.

Rezultatele zilei în C4 sunt așadar…

Millenium Giarmata – Industria Galda 1-3: Anagor (17) – Andrei Cernea (16 – pen.), Daniel Lupşan (80), Alexandru Cioară (85);
ACS Poli Timişoara II – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 2-0: Narcis Popan (45), Damir Totic (78);
Pandurii Târgu Jiu II – Unirea 1924 Alba Iulia 0-1: Ciprian Selagea (53 – pen.)
Naţional Sebiş – Gloria Lunca Teuz Cermei 4-0: Flavius Tulcan (52, 68), Dragoş Săulescu (73), Kilin (80).
Sâmbătă 1 aprilie de la ora 17: Performanţa Ighiu – CNS Cetate Deva și Ripensia Timişoara – CSM Şcolar Reşiţa.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: