Cu contestația depusă, CSM Lugoj egalează de două ori în ultimele nici 10 minute în fieful liderului neînvins. Șirineasa, prime puncte cedate în Valea Jiului: 3-3

CSM Lugoj a revenit spectaculos în această după-amiază pe terenul fruntașei Seriei a IV-a în Liga 3, înscriind de două ori în 5 minute și astfel egalând după ce efectua o triplă înlocuire în minutul 63 și alta în minutul 72, dar egalând apoi din nou și în minutul 86, 3-3 la Petroșani cu ACS Șirineasa, care a pierdut primele puncte acasă în acest campionat.

Într-un stil deja caracteristic grupării de pe malurile Timișului, CSM Lugoj a încurcat așadar și în acest sezon calculele și planurile unei fruntașe favorite pe hârtie, pe care a împiedicat-o astfel să se desprindă și mai mult în fotoliul de lider, din contră, bănățenii invincibili în tur în deplasare urcând chiar pe locul 2, la 9 puncte în urma nou-promovatei. De neînvins până acum în ieșirile seriei vestice, 2-2 la Șoimii Lipova și ACS Ghiroda, chiar 3-0 la Centrul Național de Pregătire, 1-1 la ACSO Filiași, 3-2 la AFC Hermannstadt și 4-2 la Internațional Bălești, gruparea antrenată de Cosmin Petruescu a ajuns la 18 goluri înscrise afară în 7 deplasări, reușitele de astăzi venind în minutele 77, 82 și 86, suficient pentru a prinde din urmă o primă clasată invariabil victorioasă în Valea Jiului.

Cu alte cuvinte, nou-promovata vâlceană strămutată peste vară la Petroșani a primit în doar zece minute aproape tot atâtea goluri câte încasase, numai patru, în precedentele 13 etape, neînvinsa mai risipind puncte doar pe 7 octombrie, într-un 1-1 la Pâncota cu Șoimii Lipova. Astăzi de la ora 14, gazda aborda disputa având prima șansă la victorie, ținând cont de componența efectivului aliniat de Dan Vasilică, de exemplu cu Mincă, Costea, Vezan, Iordache, Zaina sau Mărgărit trecuți prin Liga 1, iar alții precum Anghelina ori Manole prin Liga 2, Ioniță fiind un ex-căpitan la Dinamo II, iar ACS Șirineasa s-a desprins într-adevăr până în minutul 65 la 2-0, grație golurilor lui Manole.

Finalul a aparținut însă vizitatorilor de pe Timiș, care ar fi putut da chiar și lovitura de grație în prelungiri, prin rezerva Szekely, la rândul său un ex-marcator în Liga 1.

Mai întâi de toate însă, CSM Lugoj a depus o contestație înainte de meci privitoare la dreptul de joc al formației gazdă, călcând astfel întocmai pe urmele altor foste oponente ale liderului care au procedat la fel, și anume CNS Cetate Deva, CS Național Sebiș sau CSM Școlar Reșița. Pe scurt, prima clasată este înscrisă în competiție drept ACS Șirineasa, însă conform unei sentințe judecătorești gruparea nu mai există sub această denumire.

Speța este legată de faptul că gruparea ACS Șirineasa și-a schimbat denumirea în timpul campionatului în curs, după începerea competiției, devenind Energeticianul Târgu Jiu, diferită de înscrisurile din carnetele sportivilor, pe baza cărora aceștia evoluează în întrecere, rămase la numele sub care este cunoscută formația nou-promovată, ACS Șirineasa. Clubul care își găzduiește partidele pe arena ”Jiul” obținea printr-o sentință judecătorească eliberată după începerea campionatului dreptul transferului de  nume, însă conform regulamentelor în vigoare trebuia să solicite forului federal schimbarea de denumire în intervalul 1-30 iunie, demers efectuat abia după recepționarea sentinței judecătorești.

Unele contestații pe adresa liderului din C4 sunt așadar deja în vizorul FRF iar o alta s-a adăugat astăzi, rămânând de văzut care vor fi urmările în acest caz.

Cu contestația depusă, CSM a abordat ultima deplasare a turului cu speranțele ei, nădăjduind să ofere o cât mai bună replică liderului urmărit din tribune de câteva sute de spectatori și încurajat de o zgomotoasă galerie. Iar pe un teren foarte moale, greu, și pe un timp ideal pentru fotbal, lugojenii au amuțit în cele din urmă asurzitoarele vuvuzele ale localnicilor, culoarea și atractivitatea dată seriei vestice fiind conferite și în acest caz de garnitura de pe Timiș, de această dată sub forma unui spumos 3-3.

Bucuria a fost pe măsură în sânul colectivului lugojean, cam încercat de dată recentă din rațiuni financiare, dar și a susținătorilor săi, aceiași simpatizanți care l-au urmat fără greș în toate deplasările, Dragoș Tonenchi, Doru Jujonescu, Mircea Becheru, Cosmin Gârleanu și Dodi Rupp, nelipsiți și în Valea Jiului. Unde extrem de mult cărbune nu se mai extrage dar un prim punct tot i-a fost smuls liderului…

Care a deschis scorul prin Leonard Manole în minutul 17, după o acțiune colectivă pe stânga, urmată de o combinație pe spațiu mic, din care marcatorul a scăpat spre buturi și a ochit sec colțul scurt, de la 8 metri ușor lateral stânga: 1-0.

ACS Șirineasa s-ar fi putut desprinde chiar și până la pauză, însă voleul lui Vezan a fost deturnat de Păduraru din apropierea vinclului, CSM Lugoj arătându-și în schimb intențiile prin oportunitățile avute de Gelu Velici, mai întâi cu reluarea peste bară a unei mingi sărite, de la numai un metru, în urma unui corner, iar apoi la centrarea lui Precupanu de pe dreapta, Mincă având însă un bun reflex la tentativa de la 10 metri. Iar același goalkeeper al amfitrionilor mai scotea și lovitura de cap a căpitanului Miculescu, tot după un corner.

După pauză, același Manole a dublat avantajul gazdelor în minutul 65, cu o lovitură de cap din colțul careului mic în dreapta portarului, la centrarea lui Vezan de pe dreapta, fază la care lugojenii au reclamat fault în atac, asupra lui Daniel Filip, care nu și-a valorificat talia superioară, primind în schimb cățărători pe umeri: 2-0.

Neavând cu atât mai mult nimic de pierdut, CSM Lugoj a schimbat registrul, mijlocașul Cuedan a luat locul fundașului central Radak ca parte a unei triple schimbări, tot atunci apelând Cosmin Petruescu între buturi și la David Filip, pentru a se menține în încadrarea regulamentară legată de utilizarea sportivilor sub 19 ani, pe final în teren la această categorie Fridrich și frații Filip.

Ulterior, oaspeții au apelat din minutul 72 și la vulpoiul Szekely Szabolcs, iar primele roade s-au văzut după alte numai 5 minute, când Anghelina l-a faultat de puțin în interiorul suprafeței de pedeapsă pe Bozian, țâșnit la pasă filtrantă oferită de pe centru de Cuedan, iar același Bozian a transformat lovitura de la 11 metri: 2-1.

Cu stângul, tocmai Szekely Szabolcs a adus egalarea în minutul 82, când a pivotat în spate cu Ioniță și a expediat un lob peste Mincă de la 14 metri, din centru-dreapta: 2-2.

Meciul nu era însă nici pe departe gata, iar drept dovadă juniorul Horumba a preluat prompt conducerea pentru fruntași, 3-2 în minutul 83 cu un șut deviat de pe 16 metri, printre picioarele portarului, însă ultimul cuvânt nu l-a avut liderul acasă, ci vizitatorii, în minutul 86. Când Bozian a bisat dintr-o altă lovitură de la 11 metri, și încă la repetarea execuției, la indigo, în același vinclu. Fridrich centra iar același Szekely, cu un adversar îndeaproape, scăpa singur spre buturi, fiind însă secerat din lateral în careu. Penalty…

Bozian a transformat, centralul a indicat repetarea execuției iar Bozian doar a ”mângâiat” același vinclu: 3-3. Contrariată, ACS Șirineasa l-a testat pe David Filip chiar la reluarea jocului de la centru, direct, printr-un șut prins de înlocuitor de sub bară, pe linia porții.

Cu rezervele foarte bine intrate în joc, din poartă și până în atac, Cuedan oferind o pasă de gol iar Szekely chiar și înscriind dar și obținând o lovitură de la 11 metri, CSM n-a fost tocmai departe de a da lovitura de grație în prelungiri, când același Szekely a pătruns în careu, șutul său fiind respins de pe linia porții…

S-a lăsat și cu cartonașe galbene după un meleu al tuturor jucătorilor, în primul minut de prelungiri, puțin mai apoi bucuria fiind de partea noii secund clasate, care, cu cireașa așezată pe tortul unor foarte bune evoluții fără eșec afară în tur, ar merita o soartă mai bună în ceea ce privește restanțele salariale variind între 3 și 5 luni și jumătate.

*

Cosmin Petruescu, antrenor principal al vizitatorilor, a spus după remiză: ”Un meci extrem de disputat, în compania unei echipe care își merită din plin poziția ocupată în clasament. Un meci care a avut de toate, de la ocazii și ratări incredibile, la răsturnări spectaculoase de scor, dar și determinare, o atitudine și un joc bărbătesc din partea ambelor echipe, însă în limita regulamentului. Sunt convins că a plăcut tuturor celor prezenți, cel puțin pentru angajament! Nu pot decât să-i felicit pe băieți pentru jocul pe care l-au practicat și nu în ultimul rând că au crezut în valoarea și potențialul lor chiar și atunci când am fost conduși cu 2-0. Fără a fi acuzat de subiectivism, după numărul și claritatea ocaziilor de gol, cred că am pierdut două puncte astăzi, dar în același timp, dacă ținem cont de faptul că echipa gazdă la un moment dat a avut un avantaj de două goluri, putem spune că rezultatul e echitabil. Jos pălăria pentru toți cei care au fost implicați în jocul de astăzi, atât pentru cei care au intrat de la început, pe parcurs sau chiar și cei care au stat pe bancă. Am demonstrat că suntem un grup unit! Și sunt mulțumit de rezultatul obținut! Însă dacă nu tratăm cu maximă seriozitate meciul acasă cu Millenium Giarmata, avem de pierdut, deoarece toată presiunea se transferă acum pe umerii noștri, așa cum a fost astăzi pe umerii gazdelor. Giarmata vine fără a avea nimic de pierdut și trebuie să fim concentrați la maxim pe ultima etapă a turului”.

*

Dan Vasilică a apelat pentru ACS Șirineasa la Mincă – Gruia, Lazăr, Ioniță, Anghelina – Iordache – cpt., Vezan (75, Popescu) – Horumba, Zaina, Manole (60, Lăzărescu) – Costea (43, Mărgărit).

Rezerve: Gîrlea – Roman, Bărbuți, Oiță. A absentat jucătorului de bandă dreaptă Octavian Vasile.

Fără Dobra și Olariu, CSM Lugoj a remizat la Petroșani cu Păduraru (63, David Filip) – Daniel Filip, Radak (63, Cuedan), Miculescu – cpt., Fridrich – Bozian, Ciubotariu (63, Mărmăneanu), Lazea, Precupanu – Velici, Pădurariu (72, Szekely).

Rezerve: Grega, Ciobanu, Roșie, Marta.

Cartonașe galbene: Anghelina, Zaina, Mincă, Lazăr, Ioniță – Bozian, Daniel Filip.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 3 =

 


Alte articole legate de acest subiect: