Cu deținătoarele trofeului, și la seniori, și la juniori. ACS Poli – CFR Cluj în sferturile Cupei României. Și o reeditare a finalei la U19, ACS Poli – UTA Bătrâna Doamnă

ACS Poli Timișoara va primi vizita lui CFR Cluj la finalul lunii viitoare, martie, într-un joc eliminatoriu în manșă unică din sferturile de finală ale Cupei României, pentru accederea în penultimul act al ediției 2016-2017.

Timișorenii nu s-au intersectat așadar conform tragerii la sorți cu două dintre ocupantele la zi ale podiumului Ligii 1, liderul FC Viitorul – pe care l-au eliminat din ediția în curs a Cupei Ligii, respectiv CS U Craiova, a treia clasată, însă vor da piept cu gruparea situată în acest moment pe poziția a cincea, CFR Cluj, învingătoare sâmbătă în campionat cu 2-1 la Mediaș și tot a cincea ca număr de trofee adjudecate în întrecere, patru, ultimul tocmai la ediția precedentă, grație unei victorii la lovituri de departajare în finala cu Dinamo.

CFR mai câștiga de 3 ori trofeul, consecutiv, în 2008, 2009 și 2010, în ultime acte adjudecate pe rând contra Unirii Urziceni, cu 2-1 la Piatra Neamț, FC Timișoara, cu 3-0 la Târgu Jiu, respectiv FC Vaslui, cu 5-4 la lovituri de departajare, după 0-0 la capătul a 120 de minute, la Iași. Alb-vișiniii clujeni mai și pierdeau o finală, cea din 2013, 1-0 pentru Petrolul.

În sezonul precedent, pe drumul spre finala câștigată la penalty-uri cu 7-6, clujenii o eliminau în sferturi cu 2-1 pe CSM Poli, la Iași, în decembrie 2015. Tot de ieșeni a trecut CFR Cluj și în turul precedent al actualei campanii, cu 2-0 pe teren propriu, după ce în 16-imile de finală ardelenii dispuneau cu 1-0 în deplasare de CSM Râmnicu Vâlcea.

Conform tragerii la sorți de astăzi, sferturile de finală sunt AFC Astra – SC FC Viitorul SA, Club Sportiv U Craiova SA – Dinamo 1948 SA, CS Mioveni – SC FC Voluntari SA și ACS Poli Timișoara – FC CFR 1907 Cluj SA. Numele clubului bănățean a ieșit al șaptelea din urnă.

*

ACS Poli a jucat până la ora actuală 9 meciuri eliminatorii în 5 ediții ale Cupei României, din vara lui 2012, când a fost lansată în Liga 2, intrând în actualul sezon pentru a doua oară în sferturi:

2012/3 (faza IV, cu două înaintea 16-imilor): 3-2 pentru Șoimii la Pâncota; câștigătoare a Cupei: Petrolul, într-o finală cu CFR Cluj;

2013/4 (optimi): 1-0 la FC Bihor, 2-0 pentru Steaua la București; câștigătoare a Cupei: Steaua, într-o finală cu Astra;

2014/5 (faza V, înaintea 16-imilor): 3-2 pentru Șoimii la Pâncota; câștigătoare a Cupei: Steaua, într-o finală cu U Cluj;

2015/6 (sferturi): 2-0 cu CSM Râmnicu Vâlcea la Pitești, 2-1 acasă cu Petrolul, 7-8 după lovituri de departajare acasă cu ASA; câștigătoare a Cupei: CFR Cluj, într-o finală cu Dinamo;

2016/7: 2-0 cu Chindia la Mioveni și 3-0 la Afumați.

Meciurile din sferturile de finală se vor disputa într-o singură manșă, în perioada 28-30 martie, în funcție de opțiunile pentru televizare, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasate la finalul sezonului precedent.

Tragerea la sorți a avut loc la Casa Fotbalului, cu începere de la ora 11, iar șapte echipe din Liga I împreună cu singura reprezentantă a eșalonului secund, CS Mioveni, a șasea în Liga 2 înaintea etapei a 22-a, din 25 februarie, în care va primi vizita Dunării Călărași, au fost introduse într-o singură urnă, după ce formațiile din a doua urnă valorică au promovat în prima învingând un oponent superior categoriei din care făceau parte.

Iar dat fiind că pe 27 mai finala Cupei României a juniorilor ”mari”, A – U19, se va disputa în deschiderea meciului în care se întâlnesc seniorii, o premieră cu ocazia evenimentului de luni a constat în tragerea la sorți a aceleiași faze a competițiilor eliminatorii dedicate juniorilor Under 17 și Under 19, B și A, tragere ce a precedat celei a seniorilor.

ACS Poli va primi în sferturile Cupei la juniori mari vizita lui UTA Bătrâna Doamnă Arad, data meciului în manșă unică, în principiu în jur de 11 martie, urmând a fi desemnată în timp util. Timișorenii s-au calificat în turul secund printr-un 6-1 la concitadina LPS Banatul, pe când alb-roșii printr-un 1-0 la LPS Bihor.

Tocmai ACS Poli și UTA BD au jucat finala ediției inaugurale a Cupei României la categoria U19, pe 24 mai 2016, la Deva, unde arădenii s-au impus cu 3-2. În prealabil, timișorenii treceau cu 4-1 de Ceahlăul la Piatra Neamț, cu 2-1 acasă de Pandurii și cu 7-6 la penalty-uri de FC Viitorul în semifinala din Dobrogea, penultimă fază în care arădenii semnau un 1-0 afară la FC Viitorul Mihai Georgescu.

Câștigătoarea sfertului va da piept în semifinale cu învingătoarea disputei FC CFR 1907 Cluj SA – CSM Politehnica Iași. În cazul ambelor competiții de juniori, prima echipă extrasă este gazdă în jocul programat pe 11 martie. Odată cu stabilirea sferturilor Cupei României U17 și U19, se cunoaște și împerecherea pentru semifinale (sfert 1 cu sfert 2 și sfert 3 – sfert 4). Câștigătoarele sferturilor 1 și 3 vor fi gazde în prima manșă a penultimului act. Semifinalele sunt programate pe 22 martie (tur), respectiv 5 aprilie (retur). Finala U17 va avea loc la finalul lunii mai.

CSM Politehnica Iași, Dinamo și CSȘ Slatina au reprezentante în sferturi atât la juniorii mari cât și B.

În Cupa României U19 se vor mai juca și SC Dinamo 1948 – CSS Slatina respectiv SC FC Steaua București SA – SC FC Viitorul Constanța SA

În fine, în sferturile categoriei U17: Asociația Regal Sport Club ”Ferdinand I” – CSȘ Slatina, CSM Politehnica Iași – SC Dinamo 1948, ACS FC Ardealul Cluj – LPS Iolanda Balaș Soter Buzău și CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: