Cu două goluri ale căpitanului Șultz, ”satelitul” Timișului preia de 3 ori conducerea în fața Albinei, care ratează un penalty la 2-2, și o egalează la puncte în frunte: 3-2 și 3-0 la transversale. FOTO din Campionatul Municipal Timișoara

Campionatul Municipal Timişoara programează în această săptămână penultima etapă din tur, primul meci al rundei disputându-se luni pe arena CFR, ACS Srbianca Giuchici – CS FC CFR 1933 Timişoara 7-4 (2-1) pentru echipa lui Adrian Şeţu, și continuând astăzi de la ora 15 pe terenul din localitatea Şag, după care ultimele sale patru partide se vor juca în zilele următoare, până vineri…

Mai rar un asemenea meci bun la nivelul ligii a șasea locale, formația ”satelit” a fruntașei din Divizia D Timiș fructificând avantajul terenului propriu și preluând de trei ori conducerea în dauna liderului din Campionatul Municipal Timișoara, a treia oară și suficient pentru victorie, prin care CS Timişul II a egalat-o ierarhic la puncte pe învinsa din Albina, câte 24 fiecare, însă jocul în mână deținut de cei din Șag, mai puţin disputat, i-ar putea propulsa pe locul I la încheierea sezonului de toamnă: Timişul Şag II – AS Albina 3-2 (1-1).  

Prima mare ocazie se consemna în minutul 14, la o lovitură liberă pentru gazde, de la 25 de metri, executată de Petru Gâtin, mingea lovind transversala. Un minut mai târziu, acelaşi Gâtin a prins o torpilă de la 20 metri, de astă dată balonul fiind deturnat de sub transversală în corner.

Insistența localnicilor a dat roade în minutul 22 prin deschiderea scorului la mijlocul mitanului întâi, când Radovan l-a deschis în adâncime pe Șultz precum pe traseele de la prima garnitură divizionară ”D” și puncherul a intrat în careu, driblându-l şi pe portarul Kele şi înscriind cu latul… 1-0.

Replică promptă a fruntașei, în minutul 32 al meciului din etapa a X-a, un superb gol marcat de Alin Roşu cu un şut de la 18 metri direct în vinclu… 1-1.

”Satelitul” gazdelor a scuturat însă plasa liderului din nou înaintea pauzei. Va fi 2-1 cu un minut înaintea ultimului fluier al primei părți, prin acelaşi Armin Șultz, după o cursă de peste 35 de metri, finalizată cu un şut la colţul lung, scor cu care se încheia prima repriză.

Elevii lui Vasile Popaluca au reuşit din nou și după pauză să restabilească egalitatea, spre mijlocul reprizei a II-a, în minutul 63, prin Gabriel Marcu, 2-2 la care au urmat alte două transversale în contul gazdelor, prin Șultz, imediat mai apoi, în minutul 67, şi Păianu (min. 73). Dar și în loc de 3-2 sau 4-2, putea fi… 2-3.

Oaspeţii au beneficiat de o lovitură de la 11 metri în minutul 82, acordată pentru henţ în careu, dar Jivan a ratat, mai bine spus portarul Alexandru Gora a respins balonul şutat pe jos, lângă bara din stânga.  

Nu mai trecea mult și cu cinci minute înainte de finalul meciului gazdele au semnat victoria, 3-2 prin golul reuşit de Andrei Păianu cu un şut de la 18 metri în dreapta portarului. ”Satelitul” tinde să urmeze traiectoria primei echipe a Timișului, destinația deziderat a celor două formații din Șag fiind… promovare. Divizionara ”D”, campioană de toamnă acum 2 ani, va căuta de astă dată mai abitir să-și păstreze fotoliul de lider, deținut la zi, iar echipa secundă, cu șanse la locul I la finele turului, își calculează pașii spre ”Județ”. De urmărit.

*   

CS Timişul II Şag: Gora – Cojocar (min. 53, Szatmari), Gâtin, Beltechi, Horga (min. 68, Rusu) – Petrişor, David, Păianu, Șultz – cpt., Ştefan – Radovan.

Antrenor: Adrian Ianoşev.

Pe bancă: Jude, Gîltoveţ.

Albina: Kele – Stoica (min. 59, Rus), Făniţă, Man, Barb (min. 70, Jivan), Grigore – cpt., Nechifor, Lazăr (min. 76, Crainic), Aruxandei, Ivan, Roşu – Marcu.

Antrenor: Vasile Popaluca.

Pe bancă: Szalai, Surbagiu.

Au arbitrat: Bogdan Gheorgheoiu – Denis Mihăescu şi Gheorghe Hegheduş. Observator Traian Dejeu.

Foto (Iosif Canea). Programul penultimei etape din tur în liga a VI-a locală, pe coloana clasamentelor.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Municipiu și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 9

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: