Cu mașinile mici, Tărlungeni moare dar nu se predă. Șoimii Pâncota – Unirea Tărlungeni 3-2 (0-1)

Lupta pentru supraviețuire în liga a doua vest este una aspră și disputată în trei: Olimpia Satu Mare, Șoimii Pâncota și „U” Cluj. Din păcate, soarta echipelor Unirea Tărlungeni și Metalul Reșița este pecetluită, ele nu mai pot emite pretenții.

Astfel, în aceste condiții, a apărut mai mult decât meritorie evoluția echipei din Tărlungeni pe terenul din Pâncota. Ca de obicei, jucătorii oaspeți au venit în județul Arad cu autoturisme proprii, lăsând impresia unei echipe care a cedat lupta. Pe teren lucrurile au stat însă cu totul altfel. Cei de la Tărlungeni au promovat în prima echipă un portar de numai 16 ani, Burlui, care a avut o evoluție curajoasă. Echipa s-a așezat într-un sistem 4 – 4 – 2, cu doi mijlocași foarte activi: S. Marin și Minciună. În schimb, gazdele s-au rezumat la o așezare cu doi mijlocași de închidere și cu un singur vârf, surprinși oarecum de agresivitatea oaspeților.

Consecința a fost una logică și Tărlungeniul a deschis scorul la o greșeală a portarului Irimia. Pâncotanii au egalat imediat după pauză printr-un gol al lui Pirtea în genul celui marcat de englezul Hurst nemților în finala Campionatului Mondial din 1966 de pe stadionul Wembley.

Oaspeții nu au cedat și au revenit în avantaj când mai erau mai puțin de 15 minute. A fost rândul Pâncotei să riposteze și în ultimele cinci minute au reușit o victorie în care aproape nimeni nu mai credea. La sfârșitul partidei starea de spirit a celor două echipe a fost una diametral opusă: la Pâncota era o nemărginită bucurie, în timp ce la oaspeți era o stare de frustrare.

+

Musznay Zsolt: „Trebuie să învingem și la Râmnicu Vâlcea, altfel victoria de astăzi nu reprezintă mare lucru în lupta pentru supraviețuire.”

Daniel Bona: „Am pierdut un joc pe care îl aveam în mână și îl controlam. Indiferent de final, vom lupta până la capăt.”

*

Pâncota, 14 Mai 2016; stadion: Șoimii; teren: acceptabil; spectatori: 70.

Au marcat: 0-1 S. Marin (min. 21) cu un șut înșelător de la 25 m lateral dreapta; 1-1 Pirtea (min. 48) cu un șut violent în bara transversală de unde mingea a trecut de linia porții; 1-2 Petra (min. 77) din apropiere, profitând de o indecizie a defensivei adverse; 2-2 A. Mihai (min. 87) aflat în ofsaid a șutat de la 16 m în colț; 3-2 Issa (min. 90) care a șutat din apropiere, profitând de o indecizie a defensivei adverse.

Șoimii Pâncota: Irimia – Dan, Suciu (min. 65 A. Mihai), Dubeșetan, Siminic – Issa (cpt.), A. Pavel – Gâlcă, Dragalina, Pirtea – M. Ion.

Antrenor: Musznay Zsolt.

Pe bancă: Cioară, Vasi, Mihalace, Farcaș, Bătrân, Ștrengar.

Unirea Tărlungeni: Burlui – Vlăsceanu, Forika, Potecu, S. Bucur – S. Marin (cpt.) (min. 89 Podesnîi), Miniciună, Petra, Cocan (min. 63 Monea; min. 78 Ivan) – Burlacu, Șerban.

Antrenor: Daniel Bona.

Pe bancă: A. Bucur, Mihok, Popescu.

Cartonașe galbene: A. Pavel, Minciună, Șerban.

Arbitri: Dorin Voina (Reșița) – Marin Truță (Sirineasa), Doru Zamfir (Slatina). Rezervă: Aurel Vărzan (Oțelul Roșu). Observatori: Constantin Constantinescu (Slatina), Vasile Marc (Cluj).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: