Cu profesorul Maşcovescu supervizor şi Lucian Popescu implicat, FC Juventus Timişoara are 3 grupe, speră la 5 juniori pe generaţie, vizează parteneriate cu divizionare şi lansează Vest Liga U8-U9

Doar timpul va cerne şi discerne atuurile unei noi grupări de copii şi juniori din oraş, FC Juventus Timişoara, înfiinţată în iunie 2013, dar reprezentanţii acestui alt club alb-negru de pe Bega, specificând că „Juventus” provine de la… vârsta tinereţii, pentru delimitarea din start de orice alte asocieri, nu s-au prezentat în lumini şi umbre la prima întâlnire cu presa, în barul ATU, din Complexul Studenţesc, ci s-au arătat optimişti în privinţa planurilor de viitor. Care includ şi demararea unei competiţii juvenile pe întreaga zonă central-sud-vestică a ţării.

* clic pe imagini pentru mărirea pozei

Iar vorbelor despre îndrăzneţele proiecte le-au fost adăugate, în carne şi oase, frumos echipaţi copii-juniori, fiecare cu câte o minge, reprezentând toate cele 3 categorii de vârstă ale clubului, însoţiţi la eveniment de părinţi, o obligativitate ţinând cont de locaţia şi cu înclinaţii bahice a gazdei conferinţei. Cât de-o formaţie, 11, în alb-negru respectiv verde-negru…

Dat fiind că problema infrastructurii fotbalistice e cu atât mai mare pentru un club abia apărut pe orbită, căutările celor de la FC Juventus au găsit înţelegere la un antreprenor care s-a reorientat prin reducţie la fotbalul cu tente juvenile după experienţa şi de liga a II-a cu Fortuna, din deceniul trecut, Florin Macavei punând la dispoziţie, gratuit, terenul din Covaci. Transportul la faţa locului se efectuează cu autobuzul, aici intrând în rol firma Superimposer, iar jucătorii, cei mai importanţi actori, provin, conform spuselor amfitrionilor noştri, de la FC Electrica 1869 Timişoara şi FC Auto, două tradiţionale cluburi locale, cu predilecţie pentru creşterea şi lansarea de tineri sportivi.

Grupele se limitează momentan la generaţiile 2002, 2005 şi 2006, iar cum la categoriile 2005 şi 2006 nu există o competiţie organizată de AJF Timiş, o alternativă la vacumul ce se doreşte a fi estompat s-ar contura prin lansarea Vest Liga U8-U9, anunţată a debuta cu primele 5 etape, în 29 martie, pe terenurile de la Colterm şi Covaci. Participă, din nou, conform organizatorilor, câte 16 echipe la fiecare categorie de vârstă, din judeţele Sibiu, Hunedoara, Arad, Bihor, Caraş Severin şi, bineînţeles, Timiş. Returul ar urma să se deruleze în toamnă, tot cu 5 etape, iar FC Juventus va apela cel mai probabil la AJF Timiş pentru arbitri.

Mai măricei, juniorii de 2002 au ocazia deja de a participa la Campionatul Judeţean Timiş de juniori D, fiind cu un an mai tineri decît categoria de concurs, ca o formaţie-pionier a clubului, aflat înaintea unui drum lung, ce necesită invariabil multă răbdare, tenacitate, perseverenţă, migală, tact şi nu numai.

Între alte aspecte punctate de FC Juventus, clubul cu finanţare privată anunţă închegarea unor parteneriate cu grupări divizionare, vizând momentul tranzitoriu când juniorii vor ajunge să atingă vârsta de 15-16 ani, şi anticipează data de 1 ianuarie 2015, la care părinţii vor deveni membri ai clubului, « socios », în baza unei cotizaţii anuale sau lunare.

Printre năzuinţele juventinilor, “sperăm să lansăm 5 jucători pe generaţie », transpunerea în fapte părând a avea o cale mai bătătorită cu profesorul Dorel Maşcovescu cooptat în componenţă, în rol de supervizor, un reputat îndrumător în fotbalul juvenil, cu zeci de ani la activ şi rezultate notabile, Centrul de copii şi juniori de la Complexul « Dan Păltinişanu » venindu-ne în minte la o primă survolare a evidenţelor.

Cei de la FC Juventus au admis că deocamdată nu deţin grupe la categoriile de vârstă 2007, 2008 şi 2009, « dar sperăm să reuşim să aducem jucători la primele două categorii ». 

Mai multe, cu tot cu grupări oaspete participante, pe 28 martie, cu ocazia unei noi conferinţe de presă, înaintea începerii « Vest Ligii U8 – U9 », după cum ne-au dat asigurări cei prezenţi, în frunte cu Antonio Bădescu, medicul preşedinte al clubului, însoţit printre alţii la prezentare de Lucian Popescu, ex-fotbalistul cu sezoane bune în străinătate, şi Sandu Chiu, antrenor de copii şi juniori.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 8 = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: