Cu sportive care au jucat mai puțin până acum, Fortuna face scor

Secund clasata timișeană în Liga I Feminin de fotbal s-a reabilitat duminică la matineu pentru cel de-al doilea eșec pe teren propriu din acest campionat prin a stabili pentru a cincea oară scorul etapei în primele zece runde din turul întrecerii elitei, semnând a șasea victorie la zero în tot atâtea etape, respectiv a patra acasă. Iar diferența împotriva ultimei clasate s-a conturat în absența unor titulare, lăsând locul unor colege de lot care au jucat mai puțin până acum: Fortuna Becicherecu Mic – Selena Şantierul Naval Constanţa 7-0 (3-0).

Ocupanta locului al doilea a reușit duminică de la ora 11 a doua cea mai clară victorie acasă în acest campionat, superioară ca diferență de scor celor înregistrate în ordine cu Universitatea Alexandria, cu 6-0, și Piroș Security Arad, cu 2-0, dar inferioară recordului bănățencelor pe ”Comunal” în ediția în curs, 10-0 cu Luceafărul Filiași. De astă dată au fost depășite la scor nou-promovatele de pe litoral, deținătoare cu o singură victorie a ”lanternei roșii”.

Echilibrul s-a rupt însă abia după mijlocul primei reprize, în minutul 28, când, în urma unei pătrunderi a Biancăi Ienovan, mingea a fost respinsă de portarul dobrogencelor şi a fost expediată în plasă de Larisa Grigore… 1-0.

Dominarea gazdelor a continuat iar răsplata a venit și în minutul 35, când Maria Neacșu a pătruns ”fără obstacole” în careul advers. Puțin mai trecea și cu patru minute înainte de pauză Larisa Grigore semna ”dubla” cu un șut pe jos de la marginea careului de 16 metri, stabilind scorul la pauză.

A doua repriză a aparținut în totalitate gazdelor, dar pentru o vreme golurile s-au lăsat așteptate, precum în prima parte, și după multe poziții de ofsaid semnalizate dar și alte ocazii ratate de timișence.

În cele din urmă, Adina Rognean s-a lansat spre careu și a şutat pe jos din suprafața de pedeapsă, pe lângă portar, ridicând scorul la 4-0. Diferență care avea aproape să se dubleze.

Căci în minutul 80 Nicoleta Deca a îndeplinit o simplă formalitate şi a înscris în poarta goală după o pătrundere în careu a Alexandrei Lunca, așezare în fața buturilor. Iar după alte numai două minute Lunca marca un gol cu călcâiul și stârnea aplauzele colegelor.

Lunca a mai ieșit apoi din nou la rampă și în minutul 88, cu un şut din afara careului mare, mingea fiind respinsă de portar iar Claudia Bistrian stabilind rezultatul final de 7-0 cu un șut în vinclu de la 13 metri.

Încă trei puncte pentru Fortuna Becicherecu Mic și tot locul secund în clasament, cu 24 de puncte. Urmează însă o deplasare foarte grea în ultima etapă a turului Ligii 1, la Odorheiu Secuiesc, pentru jocul cu Vasas Femina, a patra în ierarhie, la numai două puncte în urma bănățencelor. Partida din runda a XI-a se va desfășura sâmbătă de la ora 11.

Fortuna a câștigat toate deplasările de până acum din tur, cu 1-4 în Maramureș, 0-7 în Dâmbovița, 1-7 la București și 0-3 la Prundu Bârgăului.

Antrenorii Florin Pădurean şi Andra Vela au folosit formația Cosmina Roșu – Sabina Scurtu, Florina Abrudan (cpt.), Dumitrița Prisăcari, Denisa Heisu, Bianca Ienovan (min. 60, Alexandra Lunca ), Nicoleta Deca, Maria Neacșu (min. 75, Oana Stoianov), Claudia Bistrian, Mariana Voinea (min. 67, Adina Rognean), Larisa Grigore.

Pe bancă: Cristina Costa, Rebeca Pavel, Teodora Țirtea și Anca Dobai.

Principalul Florin Pădurean a spus după victorie că ”a fost un joc foarte reuşit din partea fetelor, ţinând seama că am folosit în acest meci multe sportive care au jucat mai puţin. Sunt mulţumit de acest rezultat, obţinut în ultimul meci disputat acasă. Vom pleca spre Odorheiu Secuiesc vineri. Ne va aştepta un meci greu în ultima etapă, dar nu avem suspendaţi, nu avem accidentări, totul este O.K.”

Rezultatele etapei a X=-a în elita feminină, programul rundei viitoare și clasamentul, pe coloana clasamentelor, coloană dreaptă a secțiunii Fotbal. 

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 8

 


Ultimele articole din categoria Feminin: