Cu un bilanț pozitiv în deplasările din 2014, ACS Poli caută colacul de salvare la Dunăre

Extrem de delicată situația nou-promovatei ACS Poli Timișoara, de a aborda ultima deplasare din campionat, antepenultima fiind, pe terenul unei fruntașe care a strâns 25 de etape pe locul 2 în Liga 1, Astra Giurgiu regăsindu-se în afara podiumului doar după primul ei meci acasă în 2013-2014, 1-1 cu Steaua, în runda a doua, când cădea pe poziția a opta, iar ca șansele să-i fie și mai mici, doi dintre titularii de regularitate din ultima vreme, fundașul lateral Claudiu Belu, eliminat în ultimul sfert al remizei de duminică, 1-1 cu Ceahlăul, și Răzvan Trandu, sunt suspendați pentru partida de vineri de la ora 21, 30, de pe malul Dunării.  

 

Și totuși, în absența unor titulari, ACS Poli mai adăuga în acest retur surprinzătoare rezultate favorabile pe alte terenuri, ca de exemplu recentul 1-0 la Târgu Jiu, așa încât alb-negrii speră ca bilanțul favorabil deținut în deplasările din 2014 să-i aducă la liman și în dificila dispută din penultima etapă. Din nefericire pentru outsider, forma sportivă a Astrei este superioară celei manifestată în acest an de gorjeni, ocupanta locului 2 fiind la ora actuală în cea mai bună serie de rezultate, două victorii la rând cu 2-0, acasă cu Săgeata și la Botoșani, de când reușea șase triumfuri consecutive în Liga 1, în noiembrie și decembrie, până la ora unui 3-1 pentru campioana Steaua pe 18 ale ultimei luni din an, perioadă în care trecea și pe la Timișoara, unde se impunea cu 2-1. Budescu, golgheter detașat al ocupantei locului 2, cu 12 reușite, a marcat atât în ultimul meci acasă, pe final, contra Năvodariului, cât și duminică, la Botoșani, unde a deschis scorul.

Dacă bilanțul timișorenilor este pozitiv în deplasările din 2014, 6 3 1 2 4-3 10 puncte, așadar cu doar 3 goluri primite, la Botoșani, la Chiajna, din partea Viitorului, și la Galați, din lovitură liberă, în schimb și palmaresul Astrei pe teren propriu în acest sezon este suficient de consistent, 16 12 3 1 31-7 39 puncte, neînvinse de la Giurgiu plecând doar Steaua, Petrolul, care chiar se impunea, cu 2-1, Ceahlăul (0-0) și Oțelul (1-1).

De două ori lider și de 5 ori pe locul 3, pe lângă obișnuința de a ședea pe poziția a doua, Astra n-a primit gol de 4 etape, perioadă în care și tânărul antrenor Isăilă a revenit la cârmă după intermezzo-ul cu Florin Marin, giurgiuvenii pregătindu-se de asaltul final, ce mai include deplasarea la Vaslui, din ultima etapă, și finala Cupei României, de vinerea viitoare de la ora 21, contra Stelei, după ce gruparea dunăreană mai trecea pe parcurs de Berceni, Gaz Metan, Viitorul Voluntari, ultimele două, în deplasare, și Petrolul, tur-retur dar fără înfrângere.

De fapt, dacă ar trece de ACS Poli, Astra s-ar distanța la 5 puncte de Petrolul, care încheie etapa a 33-a sâmbătă de la 21,30, acasă cu campioana Steaua. Pe când dacă ar naufragia și pentru a doua oară la Dunăre în doar 9 zile, după acel 1-0 la Galați, victorie Oțelul, timișorenii ar rămâne miercuri, la încheierea campionatului, la cheremul disputei finale acasă cu Concordia Chiajna, perspectivă nu foarte entuziasmantă ținând cont că Szekely și compania n-au câștigat pe ”Dan Păltinișanu” în 2014, smulgând doar 3 puncte din 7 apariții, adică de mai bine de 3 ori mai puțin decât zestrea începutului de an pe alte terenuri, puncte obținute după ce nu au condus pe tabela de marcaj în respectivele întâlniri cu Săgeata, Steaua și, duminică, Ceahlăul.

Nanu este golgheterul alb-negrilor în deplasările din 2014, cu două reușite, urmat de Szekely și Belu, cu câte un gol, ultimul, autor al izbânzii de la Târgu Jiu, nefiind însă în planurile lui Dan Alexa pentru ultimele două etape ale campionatului, dat fiind suspendarea sa în rundele a 33-a și 34-a. În defensivă ar putea reintra în schimb Șeroni și Mera, suspendați la ora ultimei dispute, din weekend, cu Ceahlăul, a treia la rând fără succes pentru bănățeni.

Ingrată situație bănățeană, Astra aflându-se alături de FC Botoșani, FC Brașov, SC Vaslui și Concordia în grupul celor 5 cluburi cărora ACS Poli nu le-a smuls încă puncte în acest campionat.

Iar pentru că lupta din subsoluri e foarte strânsă, să mai notăm că timișorenii au bilanțuri pozitive în ”dublele” directe cu Săgeata, Viitorul și Gaz Metan respectiv negative cu FC Brașov, Ceahlăul și momentan Concordia, egalități în această privință consemnându-se cu ”U” Cluj și Oțelul.

Penultima etapă a inclus joi un joc de interes pentru timișoreni, CFR Cluj – Gaz Metan 3-1, partida de mâine de la Giurgiu fiind cea de-a patra și ultima a zilei de vineri, iar ca o raritate runda a 33-a se va derula pe parcursul a doar 3 zile. La finele cărora apele vor fi poate mai clare…

Dar iată ce a spus miercuri după-amiază la întâlnirea cu presa antrenorul principal Dan Alexa: ”Ne aflăm din nou în fața unui meci foarte important, contra unei echipe care se luptă pentru locul doi și este clar că e una dintre cele mai bune formații ale României.  Pentru noi, ceea ce este important este să nu cedăm! Mai sunt șase puncte în joc în acest final de campionat. Încă suntem la mâna noastră, totul depinde de noi! Suntem într-o situație foarte grea dar trebuie să credem în șansa noastră! Orice evoluție, orice punct poate să conteze la final. Teoretic, ne putem salva și cu 38 de puncte, dar în același timp putem să și retrogradăm. Astra este o echipă foarte bună luată individual, sunt foarte motivați, luptă pentru locul doi. Au și ei punctele lor slabe, au avut multe momente în acest campionat în care au avut probleme și noi trebuie să profităm. Putem profita doar dacă suntem grup și dăm totul, dacă jucăm unul pentru celălalt și ne dăm seama că acest meci poate fi decisiv pentru noi. Când joci cu o echipă ca Astra cu siguranță că trebuie să îți iei măsuri, pentru că, așa cum am mai zis, jucătorii lor, luați individual, sunt printre cei mai buni din campionat. Dar o victorie contra Astrei ne-ar ajuta enorm în atingerea obiectivului. Cred că am de a face cu oameni maturi, cu caractere. Am încredere în jucătorii mei, au demonstrat că au caracter. După meciul cu Ceahlăul am văzut supărare mare în vestiar. Asta îmi dă încredere, fiindcă am văzut suferință la jucătorii mei. Ei trebuie să înțeleagă că încă suntem la mâna noastră. Dacă realizăm asta, putem să facem rezultate bune în aceste două meciuri. Ei trebuie să aibă încredere! Am făcut egal cu Steaua, am bătut la Viitorul într-un moment dificil, am învins la Pandurii… tot ei au fost cei care au obținut aceste rezultate, ele trebuie să fie reperele noastre!”

ACS Poli remiza în ultimele două etape ale sezonului trecut, 1-1 la Baia Mare și 1-1 cu FC Bihor, acasă, iar FC Timișoara nu câștiga nici la ultima apariție din 2011-2012, 2-2 acasă cu CSM Râmnicu Vâlcea. Tot despre deplasarea de vineri seară, difuzată de DIGISport, Silviu Bălace, care în 2014 începea meciul de la Târgu Jiu precum și cel de duminică, pe teren propriu cu Ceahlăul, a adăugat la rândul său că ”suntem într-o situație foarte delicată. Pe undeva, este  poate cel mai important meci al sezonului pentru noi. Jucăm cu Astra, o echipă care, luată individual, depășește formația noastră. Dar vreau să cred foarte mult că prin forța grupului nostru vom da dovadă de maturitate și că, asemeni altor situații,când am ajuns cu cuțitul la os, așa cum suntem noi românii, am reușit să facem față și am ieșit cu capul sus. Îmi doresc să ne întoarcem chiar învingători, pentru că e meciul sezonului pentru noi. În ultima etapă nu știm cum, va fi clasamentul. Am vrut să le transmit colegilor mei tot ce pot eu și știu mai bine. Lăsând la o parte vorbele cu care pot să îi mobilizez, sunt convins că și ei își dau seama că trebuie să ne mobilizăm la maxim, mai ales în momentele foarte grele și delicate prin care trecem acum…”

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Cu un bilanț pozitiv în deplasările din 2014, ACS Poli caută colacul de salvare la Dunăre

  1. vlad spune:

    Bravo Leo, ce ai spus tu aici, desi cu mult bun simt, cunostea toata lumea.
    In ceea ce-l priveste pe Cojocaru, mai are cateva etape….din vara Leuca e noul antrenor….prietenii stiu de ce
    Succes si multa sanatate, Leo, tie si familiei tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: