Cugirenii înving din nou în Timiș în retur și se apropie la un punct de Șoimii

Pe locul 5 la finele turului, la 6 puncte în urma campioanei de toamnă, AFC Metalurgistul Cugir 1939 s-a apropiat astăzi și mai mult în clasament de liderul seriei vestice în Liga 3, grație celei de-a treia victorii consecutive, câștigând și pentru a doua oară în noul an în județul Timiș. Oaspeții din județul Alba au deschis scorul la Giarmata în minutele dinaintea pauzei și au preluat din nou conducerea după mijlocul reprizei a II-a: 2-3 (0-1) în fața lui CS Millenium, aflată la prima înfrângere acasă în C4 după 4 luni și 6 zile. 

Duel al neînvinselor în primele 3 etape din sezonul de primăvară în Seria a IV-a, meciul jucat de la ora 15 pe arena ”Nicu Moraru” din localitatea timișeană a adus cea de-a treia victorie consecutivă în deplasare formației ardelene, după 1-3 în ultima ieșire din tur, la Galda De Jos, și 1-2 la Lugoj în prima partidă afară din retur: CS Millenium Giarmata – AFC Metalurgistul Cugir 1939 2-3 (0-1). Așadar, după cele 4 puncte culese acasă cu grupările hunedorene, unul singur pentru timișeni în ultimele două etape, în întâlniri cu formații din județul Alba. 

Robert Dican i-a pus pe vizitatori pe făgașul victorios cu o lovitură de cap în urma unei centrări de la colţul terenului, deschiderea de scor înregistrându-se într-un moment favorabil, în minutul 39, nu mult înaintea pauzei: 0-1. 

Bănățenii au început în schimb cât se poate de bine repriza secundă, Cristian Daminută egalând la 3 minute după reluarea jocului, în urma unei lovituri libere executată de Negrei, respinsă de apărarea oaspeților. A înscris cu un şut de la 12 metri, 1-1. 

Metalurgistul, învingătoare pe linie în retur, cu excepția debutului remizat 1-1 acasă cu CS Crișul Chișineu Criș, a mai preluat însă o dată conducerea, la mijlocul reprizei a II-a, când și Adrian Cîrstean a scuturat plasa cu o trimitere cu capul, din apropiere, în urma unei centrări de pe dreapta: 1-2 în minutul 68.

O lovitură nu vine uneori singură, timișenii pierzându-l peste numai câteva faze pe marcatorul Daminuță, care, după ce a văzut mai întâi un prim cartonaș galben, l-a recepționat peste numai un minut și pe cel de-al doilea, roşu și eliminare în minutul 73.

În deficit pe tabela de marcaj și în inferioritate numerică, gazdele au mai primit încă un gol peste nici 10 minute, după o fază pe care au contestat-o, Andrei Făgărăşanu şutând pe jos din interiorul careului… 1-3 în minutul 81. Amfitrionii au solicitat acordarea unei lovituri libere pentru fault, însă centralul a indicat o aruncare în favoarea oaspeţilor, executată rapid, ducând la desprinderea formației urcată pe locul secund.

Iar tot trei goluri izbutea Metalurgistul și în meciul tur, câștigat cu 3-1.

CS Millenium a înscris la rândul ei a doua oară în repriza secundă, în minutul 86, prin Covăsală, din apropiere după o centrare a lui Rosenblum, dar n-a putut evita prima înfrângere din retur, tocmai în jocul în care a depășit norma golului înscris în precedentele 3 reprezentații. Și urmează deplasarea la Reșița, pe când cei din Cugir vor primi vizita Unirii Alba Iulia, victorioasă acasă cu LPS Cetate Deva cu 1-0 (1-0) prin golul lui Giurgiu.

Răzvan Leucă, antrenor al gazdelor, a spus că ”din păcate am pierdut cel mai bun meci făcut de noi în această stagiune. Este o înfrângere nemeritată prin prisma prestaţiei noastre, dar arbitrii şi-au intrat în roluri chiar de la început. Ne-au refuzat un 11 metri clar la Rosenblum, fault indiscutabil în careu, din 100 de arbitri sigur 99 îl acordau. Nici dacă era un arbitru din Cugir, nu cred că ar fi putut fluiera aşa împotriva noastră. Nu pot să cred cum l-a eliminat pe Daminuţă, i-a dat două galbene în două minute, că aşa a vrut el, aşa mi-a spus arbitrul la sfârşitul meciului, când l-am întrebat”. Andrei Lucian Țiții din Șura Mică.

*

CS Millenium: 1. Sergiu Narița – 2. Sinisa Sporin (minutul 80, 21. Nick Olteanu), 22. Mircea Stupu (83; 8. Romică Corlățeanu), 4. Raul Cochințu, 17. Robert Covăsală, 5. Bogdan Ferțu (70; 14. Remi Ochea), 6. Cristian Daminuță, 7. Michel Rosenblum, 10. Marius Călin, 15. Dan Negrei, 19. George Beloescu.

AFC Metalurgistul: 1. Andrei Crivăț – 2. Ovidiu Morariu, 20. Alin Șuteu, 25. Florin Bold, 18. Robert Dican, 11. Radu Necșulescu, 16. Robert Dicu, 10. Ioan Grozav, 8. Lucian Itu – cpt., 26. Adrian Cîrstean, 7. Andrei Făgărășanu.

Antrenorul cugirean Călin Moldovan a efectuat 3 înlocuiri între minutele 85 și 90. Rezerve la start: 12. Dragoș Bănică – 23. Tudor Saucă, 19. Alin Dohotariu, 15. Marius Neagu, 3. Alex Cercel, 14. Pedro Vărărean, 6. Roland Lang.

Clasamentul Seriei a IV-a și programul rundelor 19-20, pe coloana dreaptă. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = noua

 


Alte articole legate de acest subiect: