Cum vrem să avem un fotbal competitiv, cu asemenea maniere de arbitraj la juniori B!? Pandurii Târgu Jiu – ACS Poli Timișoara 4-3 (0-0) în play-off

Fotbalul românesc suferă profund, în ciuda aparențelor de suprafață, iar cauzele sunt multiple, una dintre ele fiind și cadrul în care ne plămădim generațiile viitoare. Rîndurile de mai jos nu sunt scrise nici ”la nervi”, ci doar la cald, după Pandurii Lignitul Târgu Jiu – ACS Poli Timișoara 4-3 (0-0), de la 1-3, în prima etapă a play-off-ului Seriei 6 la juniori B, și nici ca urmare a celor 3 goluri primite de elevii lui Roberto Ivan în ultimele 13 minute, căci rezultatul final n-a fost influențat de deciziile de arbitraj, dar maniera brigăzii conduse de vâlceanul Croitoru a fost fără doar și poate croită tendențios.

Revenind pe terenul sintetic gorjean unde aveau în toamnă pe bună dreptate 3 jucători eliminați, într-un eșec în fața oltenilor, juniorii B de la ACS Poli au constatat astăzi de la ora 14 ceea ce descopereau recent acolo și concitadinii de la LPS Banatul, într-un 1-1 în care asistentul-impiegat executa conform ”strigătului” tribunei, iar capac la această înfrîngere pe final de meci a căzut și accidentarea fundașului central Kovacs, ajuns la spital, unde i s-au administrat 7 copci, în urma unei nefericite coliziuni avute deja în minutul 12 cu colegul său din centrul apărării, Yazji.

Aflați la 5 puncte în urma Pandurilor la startul fazei play-off, abordată cu tot cu punctele acumulate în sezonul tur-retur cu celelalte 3 calificate în 1-4, timișorenii au simțit așadar pe pielea lor o manieră de arbitraj împărțind eronat și tendențios decizii unilaterale pentru același gen de infracțiuni, și care stil necavaleresc de arbitraj i-a împins parcă spre greșeală.

Deloc de mirare criza fotbalului nostru, dacă astfel se înțelege responsabilitatea împărțirii dreptății la nivelul juniorilor B, însă ne îndoim că brigada vâlceană Nicolae Alin Croitoru – Marian Truță (Sirineasa), Ionuț Zaharioiu (Băbeni) va avea de suferit în baza raportului observatorului federal Cătălin Buși, din Râmnicu Vâlcea…

Ca evoluție a scorului, Vlad Nicoară a deschis scorul pentru bănățeni la chiar prima fază a părții secunde, în minutul 41, după o cursă a lui Totic ce a dejucat pasul la ofsaid al oltenilor, des uzitat de gazde, și tot el l-a și majorat deja în minutul 44, Balaure exploatînd același joc deficitar al ofsaid al gorjenilor.

Dacă debutul părții secunde a fost fast, în schimb începutul partidei a fost însîngerat pentru timișoreni, Kovacs avînd neșansa să sfîrșească în Ambulanță, cu 7 copci, și asta tocmai înaintea convocării la lotul național, pentru turneul roman din 7, 9 și 11 mai, Yazji în schimb rezistînd cu capul bandajat și respingînd destule mingi aeriene.

Nu numai Yazji dar și Balaure, Gligorovici, Nicoară, Totic, Dalea sau Simionov au manifestat poftă de joc și o bună atitudine, însă avantajul de 2-0 n-avea să fie decisiv, Pandurii replicînd în minutul 49, pe fondul erorii lui Mărghitan, și chiar dacă și Balaure a profitat de pasul greșit la ofsaid al gazdelor, driblând și portarul pentru 1-3 în minutul 62, finalul a fost trist pentru timișoreni.

După o decizie dictată eronat la mijlocul terenului, henț și lovitură liberă în favoarea Pandurilor, deși era vorba de un clinci pe metru pătrat, oltenii au marcat în minutul 67 și cu concursul portarului Rusu, iar același Rusu avea să nu se sincronizeze cu rezerva Jivcovici în minutul 73, la o altă liberă, executată de pe dreapta, în urma căreia a devenit 3-3.

Iar cînd e ca totul să se destrame, minutul 79, penultimul, a adus și victoria Pandurilor: 4-3, de la 1-3 cu un sfert de oră înainte de final…

Pandurii au strîns astfel 14 puncte, cu 8 mai multe decît ACS Poli Timișoara, rămasă la șase, și care va juca joia viitoare, în etapa a doua, tot în deplasare, la CS FC Hunedoara, ultima clasată.

În celălalt meci al zilei, LPS Banatul a trecut acasă de hunedoreni, rămînînd lider, cu 16 puncte (7 5 1 1).

ACS Poli, juniori B: Rusu – Mărghitan, Kovacs (12, Jivcovici), Yazji, Gligorovici – Simionov (75, Stan), Dalea, Buzducea (65, Pârvulescu), Balaure – Totic, Nicoară (56, Sorescu).

Pe bancă: Bercuci -.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Cum vrem să avem un fotbal competitiv, cu asemenea maniere de arbitraj la juniori B!? Pandurii Târgu Jiu – ACS Poli Timișoara 4-3 (0-0) în play-off

 1. O tempora spune:

  Cel putin la ACS POLI, scopul precis trebuie sa fie de a creste si pregati juniori pt. echipa mare! PERFORMANTA IN ROMANICA, la nivelul acesta nu se poate face, caci se fura mai rau ca in codru, se fac smecherii,gainarii, excrocherii ! Dar e bine ca acesti copii, sa vada de la o varsta frageda in ce fotbal vor trebui sa razbeasca.

 2. COLECTIA de CRETINISME spune:

  Am vazut tocmai pe acest site, unii revoltati care cereau ca toti banii sa mearga la juniori ca sa se faca si sa se dreaga! Din pacate acesti oameni plutesc, ei nu stiu in ce tara traiesc!

 3. cca spune:

  Nu inteleg de ce Pandurii recurg la asemenea practici cu fluierasii?
  Se amagesc profund fiindca la ora actuala nu au niciun junior in lotul echipei mari iar asemenea arbitraje nu ii ajuta cu nimic.
  Cei mai vinovati sint conducatorii echipei si antrenorii care nu vad greselile propriilor jucatori si au impresia ca ei de fapt au jucat bine, nu ca iar fi ajutat arbitrii.
  Cei de la LPS BANATUL au trait pe propria piele presiunea exercitata de brigada de arbitrii, care se pare ca a fost si la meciul cu POLI si la fel au procedat ca si azi.
  Un singur cuvint ar fi de spus: RUSIIIIIIIIINEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Dodo spune:

  Nicoara cel mai slab oricum

 5. Dodo spune:

  glumeaam. NICO THE BEST!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × 7 =

 


Alte articole legate de acest subiect: