”Cupa de Iarnă” a Diviziei D Timiș revine în cadru. Câte două serii triunghiular în sala UVT și din Giarmata

”Cupa de Iarnă” rezervată cluburilor participante în campionatul Diviziei D Timiș va ieși în actualul sezon de la naftalină și din hibernare odată cu cea de-a XXI-a sa ediție, reluând o tradiție demarată în urmă cu 23 de ani, în 1995.

Tradiţia desfășurării anuale a ”Cupei de Iarnă” a Diviziei D Timiș în primele săptămâni din luna decembrie se va reînnoda odată cu sfârșitul lui 2018, după încheierea celor 17 etape ale sezonului de toamnă, prilej pentru sportivi de a-și proba abilitățile și pe suprafețe mai mici de joc, în sală.

În acest sens, astăzi de la ora 11, la sediul AJF Timiș, au participat 10 delegaţi din partea unor cluburi din liga a patra timișeană care și-au arătat deschiderea pentru a se alinia la start, și anume Dan Drăgan, de la Flacăra Parța, Adrian Ianoşev (Timișul Șag), Marius Nichitean (CSC Dudeștii Noi), Cristian Contescu (CS Unirea), Ionel Bărbosu (AS Peciu Nou), Petru Stoianov (Pobeda), Marcel Cioancă (Avântul Periam), Ciprian Trancă (Cocoșul Orțișoara), Elty Neagoe (Fortuna) şi Tibi Popoviciu (ASO Deta), ultimul părăsind la un moment dat incinta, cu probleme urgente de rezolvat. Iar reprezentanți ai altor două grupări, din Mașloc și Făget, au confirmat participarea prin convorbiri telefonice în direct, în cursul reuniunii.

Şedinţa a fost prezidată de secretarul general al AJF Timiș, Florian Mierea, inițiator al demersului, cu mici completări oferite de preşedintele AJFT, Romeo Malac, care a specificat că prezența divizionarelor D la startul ”Cupei de Iarnă” nu este obligatorie. De aici și dreptul unora dintre cluburile din liga a patra județeană de a declina participarea, caz a cinci grupări.

Totodată, Florian Mierea a și explicat de ce a fost întreruptă pentru câțiva ani organizarea acestei populare competiții de sală, enumerând cazul tentativei de lovire a ex-președintelui AJF Timiș, Dănuț Lața, cu ocazia unui turneu la Giarmata al ”Cupei de Iarnă” rezervate formațiilor din Campionatul Județean Timiș, neajunsurile de ordin financiar legate de asigurarea pazei și ordinii la ora întrecerilor, precum și scandalurile iscate pe teren și în jurul suprafeței de joc pe seama unor situații ținând de regulament.

Odată bifată introducerea în scenă, s-a purces la tragerea la sorţi a grupelor noii ediţii a ”Cupei de Iarnă”, care se va derula în perioadele 8-9 şi 15-16 decembrie în sala de sport UVT din strada Oituz şi a localității Giarmata.

Se vor juca două reprize a câte 20 de minute, în formații de 5+1, iar pe raport se vor înscrie numai 12 jucători.

Iată și componența celor patru grupe…

Grupa A: Fortuna Becicherec, Avântul Periam, Unirea Sânnicolau Mare.

Grupa B: AS Peciu Nou, Timișul Şag, CSC Dudeştii Noi.

Grupa C: Flacăra Parţa, CSO Făget, Pobeda Star Bîșnov.

Grupa D: Voința Maşloc, Cocoșul Orţişoara, ASO Deta.

S-a efectuat totodată și tragerea la sorţi a sălilor în care se vor disputa meciurile din Grupa A şi Grupa D, și anume la Giarmata, pe când cele din Grupa B şi ”C” în sala UVT din zona Popa Șapcă.

Vom reveni în timp util și cu programul întrecerilor, precum și cu programul etapei a XVI-a din Divizia D Timiș. Momentan, câteva fotografii de la întrunirea de astăzi…

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 3

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: