Despre „Cupa de Iarnă” la Judeţ, de mîine, dar şi despre recidivistul eliminat Marchiş, suspendat de la ASU Politehnica de antrenorul Foale

„Cupa de Iarnă” a ligii a cincea la minifotbal va continua sîmbătă şi duminică în 4 săli din Timişoara şi judeţul nostru, programul întrecerii, cu o nouă modificare, precum şi noutăţile din taberele cîtorva grupări din Campionatul Judeţean Timiş fiind subiectul rîndurilor de mai jos, cu menţiunea cazului special al unui marcator de regularitate, Adrian Marchiş, pentru ASU Politehnica, care şi-a dat însă din nou în petec, de această dată cu urmări, vrînd parcă să confirme cele semnalate în toamnă la adresa sa de cotidianul nostru…

Marchiş nu va fi inclus, cel mai probabil, în lotul alb-violeţilor pentru debutul de sâmbătă dimineaţă în sala „Constantin Jude”, antrenorul Toni Foale confirmînd că din punctul său de vedere jucătorul nu mai are ce căuta în componenţa grupării de liga a cincea, ca urmare a unei noi abateri, săvîrşite tocmai într-un meci amical.

Torcida se mută din aer liber în sală, pentru Cupa de Iarnă de mîine, fără efecte pirotehnice însă. Spectacol superb pe stadionul "Ştiinţa", la primul joc găzduit în nocturnă la nivelul Ligii a V-a de ASU Politehnica Timişoara: 4-1 cu Nădrag

O decizie definitivă şi la nivel înalt, al conducerii clubului, n-a fost încă luată în privinţa excluderii lui Marchiş din lot, diriguitorii alb-violeţilor neparticipînd la o minută de urgenţă ce s-ar fi dorit în acest caz a se desfăşura ieri, dar dacă antrenorul ar avea cu adevărat mînă liberă în privinţa componenţei ASU Politehnica, atunci fotbalistul ar fi ca şi istorie pentru alb-violeţi.

www.sporttim.ro a mai semnalat şi în trecut cazuri de conduită nesportivă şi lipsă de fair-play în care doar timpul avea să-i dea perfectă dreptate, de exemplu în ceea ce priveşte conflictul avându-l implicat pe Daniel Stanciu, pe atunci la FC Timişoara, şi care şi ulterior s-a mai regăsit în două situaţii relativ similare, ceea ce dă cel puţin de gîndit, iar ceea ce am remarcat în privinţa atitudinii şi comportamentului lui Adrian Marchiş după un meci de campionat din turul actualei stagiuni, remizat în deplasare, putea constitui la vremea respectivă o atenţionare suficient de elocventă pentru a fi luată ca atare în seamă de conducătorii clubului de liga a cincea.

Care, dacă şi-ar fi respectat blazonul, ar fi copiat modelul uzitat în asemenea situaţii peste graniţe, şi l-ar fi exclus cît ai zice peşte din lot. www.sporttim.ro n-a exagerat aşadar cu nimic nici la vremea respectivă, iar acum poate doar consemna faptul că recidivistul a fost eliminat din joc în minutul 21 al amicalului de joi cu cei din Bazoş, cîştigat cu 4-1 în Timişoara, după care a fost suspendat nelimitat de antrenorul echipei, Toni Foale.

Marchiş a fost eliminat pentru injurii aduse arbitrului. Astfel, ASU Politehnica Timişoara, care a înregistrat o înfrângere şi o victorie în pregătirile de iarnă, va aborda într-o altă componenţă meciurile de mîine, din grupa „Cupei de Iarnă”.

Înainte de a ajunge la acest subiect, să notăm că ocupanta locului secund din seria a III-a de Judeţ a început pregătirile pe 15 ianuarie, cu un lot numeros, de 23 de jucători. Primul joc l-a susţinut cu revelaţia Diviziei D, CS Ghiroda. Trupa lui Toni Foale a fost întrecută la un scor care ne scuteşte de orice comentarii, încasând opt goluri fără să înscrie, eşecul fiind pus pe seama terenului foarte greu şi a lotului incomplet, unii jucători, din motive personale, neputînd face deplasarea.

Au plecat Bota, Ioviţu şi Guran, în schimb noii veniți fiind Gălan (Flacăra Făget), Mărăndescu și Făgeţan (ambii de la Gottlob), Titi Varga (Peciu Nou), Girovanu (Parţa) şi Pădean (Oţelu Roşu).

Al doilea joc, disputat miercuri la Baza II, în compania celor de la Bazoşu Vechi, s-a încheiat cu victoria timişorenilor cu 4-1, prin golurile marcate de Panc, Basarab, Pădean și Nicolae, în partea secundă. După acest meci urmează aşadar turneul de sală la minifotbal, „Cupa de Iarnă”, pentru echipele din Judeţ, la care va participa sâmbătă 9 februarie, de la ora 9. Şi nu la Giarmata, cum era stabilit iniţial, ci în Timişoara, cu specificaţia că AJF Timiş a ales ca alb-violeţii să înceapă de la 9 în contradicţie cu spiritul nu neapărat foarte matinal al unora dintre suporteri.

Să înţelegem că AJF Timiş nu vrea de fapt cîţi mai mulţi spectatori în sală?

Aşadar, pe lîngă cea care s-a disputat deja duminică 3 februarie, alte două grupe au fost strămutate de la Giarmata în Timişoara, unde îşi vor derula meciurile sîmbătă, în 9 februarie. Grupa C va începe vremelnic, la ora 9, cu jocul ASU Politehnica – AS Nova Mama Mia Becicherecu Mic II, urmat de meciurile Gloria Giroc – AS Murani, Becicherecu Mic – Murani, ASU Politehnica – Giroc, Giroc – Becicherecu Mic şi Murani – ASU Politehnica.

În continuare, de la ora 13,30, tot în sala „Constantin Jude”, vor avea loc partidele Grupei A, după cum urmează: Tricoul 1 Iunie – Sânmihaiu Român, Solventul – Bacova, Sânmihaiu Român – Bacova, Tricoul 1 Iunie – Solventul, Solventul – Sânmihaiu Român şi Bacova – Tricoul 1 Iunie.

La Giarmata se va mai concura duminică de la ora 10 doar în cadrul unei a patra serii, şi anume Grupa B, cu Cocoşul Orţişoara, Urseni, Meget Remetea Mare şi Avântul Topolovăţu Mare, în vreme ce Grupa D a fost aşadar deja adjudecată de Unirea Cerneteaz.

La Gătaia se va juca în cadrul a două serii, (grupa A) Pădureni, Ciacova şi Gătaia, respectiv Grupa B, cu Inter Foeni, Banloc şi Ghilad, iar ca o altă noutate meciurile zonei Periam au fost amînate de sîmbătă pentru duminică, 10 februarie, după cum urmează: (grupa A) Valcani, Cenad şi Sânpetru Mare; (grupa B) Biled, Igriș și Periam;

Se va juca sistem turneu, urmînd ca prima clasată din fiecare grupă să obţină calificarea în semifinale, care vor avea loc sîmbătă 16 februarie, probabil la Giarmata, dacă sala “Constantin Jude” nu va fi disponibilă.

Iată totodată noutăţi şi din alte 4 tabere…

Cocoșul Orţişoara…

Liderul seriei I a început pregătirile cu aceeaşi conducere tehnică, Marius Nichitean (principal) şi Ciprian Militaru (secund), pe data de 29 ianuarie în localitate, la baza sportivă, cu două antrenamente pe zi.

Jucătorii noi veniți sunt Inoveanu Bogdan (revenit din Italia), Florin Drăgoi și Marius Timiș (ambii reveniți din Germania), trei fotbalişti de la AS Carani Ciceo, Roman şi Pop, Balint (Peciu Nou), respectiv Florin Botezatu (reactivat). Nu a plecat nici un jucător.

„Cocoşii” au jucat un sigur meci de pregătire, cu Timișul Șag (3-2), şi vor lua în serios Cupa de Iarnă…

Inter Foeni…

Pentru ocupanta locului 4 din seria a II-a, pregătirile au început pe 14 ianuarie la sala de sport din Peciu Nou, cu antrenamente de două ori pe săptămână (miercuri și sâmbătă). Duminică 10 februarie va participa la turneul de sală Cupa de Iarnă, conducerea tehnică fiind aceeaşi ca şi în prima parte a campionatului, cu Ciprian Bota (principal) şi Alexandru Ţăran (secund), iar ca organizator de competiţii şi în continuare Milan Lolici.

Jucători nou veniţi sunt Bota Ciprian şi Ioviţu (ambii de la ASU Politehnica), care au fost legitimaţi. În schimb nu a plecat nici un jucător de la echipă, lotul rotunjindu-se la 25 de componenţi. „Vom efectua un turneu la Iasatomici, în Serbia”, ne-a declarat organizatorul de competiții.

Unirea Giroc…

Urmăritoarea liderului din Seria I, Unirea Giroc a demarat pregătirile pe 24 ianuarie în localitate, la sala de sport. Cu aceiaşi conducere tehnică, antrenor principal Orlando Trandu. „Ne bazăm pe același lot de jucători cu care am încheiat prima parte a campionatului. După turneul de sală Cupa de Iarnă vom începe pregătirile pe terenul mare”, ne-a spus Trandu. Girocenii au disputat două jocuri de verificare, ambele cu înfrângere, 0-1 cu Ripensia și 1-2 cu Șag.

Progresul Gătaia…

Avansul de puncte al liderului seriei a II-a îi permite să înceapă pregătirile mai târziu, mai precis pe 14 februarie, cu toate că duminică va debuta în „Cupa de iarnă”, chiar în localitate, fără însă a pune accent pe această competiție, pentru a evita accidentările și orgoliile cu celelalte participante.

Gătăienii au perfectat și câteva jocuri de pregătire în perioada următoare: Șag (23 februarie), în săptămâna imediat următoare cu ASU Poli şi Ripensia (9 martie). Cu Muncitorul Reșița și Chișoda încă nu au fost concluzionate zilele și ora.

La fel ca multe alte echipe, şi Progresul a rămas cu aceeași conducere tehnică, Brian Filimon (antrenor principal), Cosmin Șușman (antrenor secund) iar președinte al clubului, Emanuel Roșu. Obiectivul echipei este promovarea în liga a IV-a.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Despre „Cupa de Iarnă” la Judeţ, de mîine, dar şi despre recidivistul eliminat Marchiş, suspendat de la ASU Politehnica de antrenorul Foale

 1. MECI ADEVARAT spune:

  Un meci adevarat v-a fi sambata la ora 11,00, pe sintetic la DP, si anume Ripensia – Ghiroda !!!

  • Sannicolau Mare andrei lugoj spune:

   acest jucător este un o
   braznic îi lipsește șapte ani profu ar trebui săl dea afară nu să o tot vrăjească cu datu afară păcat că au o galerie minunată.

 2. luca spune:

  ionelule ești un fraier a fost dat afară la ghiroda și ați luat muie acolo numai 8 bobițe vă vine rîndu și la racovița, adoua ce vezi prin asta că o echipă face antrenament de două ori pe săptămână chiar ești un fraier m…….

 3. ionelule spune:

  ”domnule” luca,cred ca nu sti sa citesti prea bine,sau citesti pe silabe,tu nu vezi ba baiatule ce am scris eu acolo?…tocmai ce vrei tu sa zici,sa pari interesant,am zis eu,ca nu in meciu cu bazos a fost eliminat marchis pt ca in meciu ala nici nu a jucat,si mai scrie ca s-a injurat cu arbitru,pai arbitru a fost toni foale la meciu cu bazosu.iar cu 2 antrenamente pe zi,la ortisoara,am scris asa pt ca stiu ca nu e asa,si scriu astia prostii.se vede ca nu sti sa citesti,astia au scris 2 antrenamente pe zi,tu imi rasp mie ca ce problema e ca fac 2 pe sapt…
  deci mai bine taceai,ca te-ai bagat in seama ca chilotu in c…si acolo vei ramane.da na,trebe si chibiti ca tine sa apara pe aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: