Cupa Phoenix Buziaș, la ediția I. FOTO: turneul juniorilor de 2005

Fotbalul din stațiunea balneoclimaterică Buziaş continuă revirimentul odată cu organizarea în pragul Crăciunului a primei ediţii a ”Cupei Phoenix Buziaş” pentru copii născuţi în anul 2005, la care au participat 6 echipe împărţite în două grupe. Meciurile s-au disputat astăzi în sala de sport din oraș, începând de dimineață.

La final, locul 1 a fost adjudecat de Juventus Timişoara, antrenată de Nicuşor Butnăraşu, câștigătoare a ediției inaugurale a turneului juvenil de fotbal, urmată pe podium, pe locul 2 de AS Recaş, îndrumată de Traian Ciobanu, iar pe locul 3 de Progresul Gătaia, antrenată de Cosmin Suşman.

Inițial, turneul demara în faza preliminară pe serii, Grupa A reunindu-le pe Juventus Timişoara, AS Recaş şi gazda Phoenix Buziaş – 1. Ca rezultate: Juventus – AS Recaş 5-0, Phoenix 1 – Juventus 0-8 și AS Recaş – Phoenix 1 3-1. Implicit, locul I a fost acaparat de Juventus Timișoara cu 6 puncte, urmată de AS Recaş cu 3 puncte și Phoenix Buziaş – 1, fără puncte.

În Grupa B s-au întâlnit Tim Star Chişoda, Progresul Gătaia şi Phoenix Buziaş – 2 iar rezultatele au fost următoarele: Phoenix Buziaş 2 – Progresul Gătaia 1-3, Tim Star Chişoda – Progresul Gătaia 0-1 și Phoenix Buziaş 2 – Tim Star Chişoda 4-3. Implicit, pe locul 1, Progresul Gătaia cu 6 puncte, urmată pe locul 2 de Phoenix Buziaş – 2 cu 3 puncte și Tim Star Chişoda – 0 puncte.

Ulterior, în semifinale, Phoenix Buziaş 2 – Juventus Timişoara 0-4 și Progresul Gătaia – AS Recaş 0-0 după timpul regulamentar, respectiv 1-2 pentru cei din orașul vinului după executarea loviturilor de la 7 metri pentru departajare.

Mai întâi, după jocurile din grupe și înaintea semifinalelor se jucau însă două meciuri demonstrative între echipa de fete Phoenix Buziaş – 2005 și cea de la Tim Star Chişoda, de pe locul 5, încheiat cu scorul de 0-1, respectiv între Phoenix Buziaş – fete și Phoenix Buziaş – 1, de pe locul 6, scor 1-1 după timpul regulamentar, la lovituri de la 7 metri impunându-se fetele cu 3-2.

Finala mică se derula între Phoenix Buziaş 2 și Progresul Gătaia, rezultat 1-2, prin golurile lui Marcu Mioc respectiv pentru învingători Radu Szabo de două ori.

Iar în finala mare, Juventus Timişoara – AS Recaş 3-0, cele trei goluri fiind marcate de Luca Szimionaş – 2 goluri şi David Dascălu.

Ca premii individuale, cel mai bun portar a fost desemnat Raul Asiuc (AS Recaş), iar cel mai tehnic jucător Rareş Szabo (Gătaia), golgheter al turneului devenind Răzvan Şuiu (Juventus Timişoara), cu 7 goluri. Premierea echipelor a fost efectuată de către primarul oraşului Buziaș, Sorin Munteanu, viceprimarul Cristian Cândea şi directorul sportiv al grupării locale, Florin Bătrânu.

Revenim cu o nouă consemnare de la fața locului, pe marginea festivității de premiere a sportivilor din oraşul Buziaş, în cadrul disciplinelor sportive pe care le cultivă. Până atunci, fotografii de la turneul juvenil de fotbal…

CS Phoenix Buziaș 2005
Progresul Gătaia
Cel mai bun portar!
Cel mai tehnic junior!
Golgheterul turneului
Locul I: Juventus
Locul 2: AS Recaș

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × unu =

 


Alte articole legate de acest subiect: