Cupa României, la 11 metri: AS Pesac – Unirea Sânnicolau Mare

Darius Ştefan, atacantul lui AS Pesac, unica reprezentantă a Promoţiei, liga a şasea, calificată mai departe în urma precedentei faze judeţene a Cupei României, din 11 martie, a anihilat în minutul 82 reuşita lui Raul Rejep pentru Unirea Sânnicolau Mare, din minutul 78, ducînd implicit echipa de eşalon inferior spre alte lovituri de departajare…

Dar dacă la începutul lunii clubul din zona Lovrinului se califica graţie unui 5-3 la lovituri de departajare în dauna Unirii Grabaţi (Campionatul Judeţean, eşalonul V), de această dată AS Pesac n-a mai avut succes de pe punctul cu var, cedînd Unirii Sânnicolau Mare cu 2-4 (1-1, 0-0). Echipa din Campionatul Judeţean Timiş, Seria I, merge astfel mai departe… Iar într-un alt joc, între grupări de liga a V-a, Mureşul Igriş – Avântul Periam 1-1 (5-4 l.d.)

Pe terenul „Șoimii Pesac” vreo 180 de spectatori au asistat la un episod inedit al rivalităţii dintre cele două localități, calificarea în faza superioară a Cupei României obţinînd-o fosta divizionară C Unirea Sânnicolau Mare, care însă a trebuit să transpire serios pentru adjudecarea victoriei, replica elevilor pregătiți de Cornel Iovan fiind pe masură, chiar daca joacă într-un un eșalon inferior.

Prima repriză a fost echilibrată, ambele formații întrecîndu-se în ratări, cu cea mai clară în contul lui Miloș, care nu a reușit să înscrie din fața porții goale, după ce a driblat și portarul. Partea secundă s-a jucat cu mulți nervi din partea celor două formații, arbitrul timișorean Florian Moț împărțind cinci cartonașe gabene și două roșii pentru echipa oaspete. Primul „roșu” l-a văzut Cristian Radu în minutul 72, pentru injurii aduse arbitrului, iar următorul eliminat a fost portarul vizitatorilor, Sebastian Andrei, în minutul 80, pentru prinderea mingii în brațe în afara careului de 16 metri, suflîndu-i-o lui Pintea, care a scăpat de unul singur, nestingherit spre poartă.

Iar gazdele au profitat de superioritatea numerică, împingînd jocul în prelungiri, după care scorul a rămas neschimbat, 1-1. S-a trecut la loviturile de departajare, unde gazdele au ratat 4 lovituri de la 11 metri, marcând doar Victor Toma. În schimb oaspeții au reușit să transforme de trei ori, prin Siminicianu, Gaiea și Crișan, aceștia mergând mai departe, în faza superioară a Cupei României. De menționat că arbitrul de liga a doua, Cătălin Botaş, nu a putut să ajungă la meci, fiind înlocuit de colegul menționat în cronică.

 


AS Pesac: Bora – A. Iovan, Oprea, Bercea, Varga, Miloș, Toma, Pintea, Bulgaru, Ștefan și Pop. Au mai jucat: I. Iovan și Corniciuc. Antrenor: Cornel Iovan.

Unirea Sânnicolau Mare: Andrei – Florescu, Siminicianu, Tinca, A. Crișan, Radu, Jiva, Telecican, I.Crișan, Sârbu, Gaiea. Au mai jucat: Rejep, Adomilesei și Oancia. Antrenor: Florin Oancia.

Arbitru: Florian Moț. Asistenți: Petru Gașpar și Gabriel Draguț.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: