Cupa României:rezultate, marcatori, portavoci, vînt… Surprize!

Divizionarele D timişene au debutat oficial în 2012 cu jocurile fazei a doua judeţene a Cupei României, începută cu 4 jocuri sîmbătă şi continuată astăzi, iar unele dintre echipele de liga a patra au înţeles de unde numele de competiţie knock-out, pe cînd altele au bifat prezenţa… Scorul rundei l-a reuşit sîmbătă de la două Imi Vasko cu „lanterna roşie” de D Timiş pe care a preluat-o, AS Livezile – Progresul Gătaia 0-11, iar AS Pesac este unica reprezentantă a Promoţiei (liga a şasea) calificată mai departe, la penalty-uri. Continuă şi 5 cluburi din Campionatul Judeţean: Cocoşul Orţişoara, despre care am relatat deja într-o corespondenţă precedentă, AS Igriş, Unirea Sînnicolau Mare, Avântul Periam şi AS Pădureni…

Într-un joc de la ora 13, AS Fibiş – Unirea Cernăteaz 0-1 (0-0). „Am vrut să cîştig! Dar dacă gazdele marcau la unica mare ocazie pe care au avut-o, în chiar ultimul minut, acum eram încă la penalty-uri. Şi ce rău am fi resimţit frigul, pentru că a fost un vînt tăios… Temperatura acolo, mai joasă decît în oraş, încă zăpadă serioasă pe marginea terenului”, a spus antrenorul calificatei, Romeo Malac, pentru care Iorga a marcat direct din corner unicul gol, în minutul 50, via-bară, la vinclu, balonul fiind purtat pe aripile vîntului: „Am avut doar 11 oameni, dintre care 3 de la echipa a doua, dar pentru că aşa am considerat, să menajez unii jucători înaintea returului”.

Tot de la ora 13, AS Bacova – Dragşina 1-6 (0-2): Cerna, Anghel, Bobu şi Boceanu, cu un hat-trick după pauză, au marcat pentru Real pe un teren bunicel.

Surprizele au venit în unele dintre jocurile de la ora 15… AS Igriş – Banatul Nerău 1-0 (0-0), gruparea din Seria I a Campionatului Judeţean calificîndu-se cu un gol reuşit în minutul 55. Banatul a abordat jocul cu doar 11 jucători convocaţi, ajungînd tîrziu la teren pentru a mai derula şi o încălzire propice. Iar cînd e frig şi vînt, mai bine sfîrşeşti la căldurică la ora startului fazei a treia…

Steaua Roşie Bulgăruş – Spartak Gottlob 1-5 (1-3). Gazdele au redus din handicap din penalty, la scorul de 0-2. Tot de pe punctul cu var a „închis tabela” şi divizionara D, prin Apostol. Pînă atunci punctaseră Nastor, Şuşman, Toth şi Marincu. Jivan, accidentat, n-a fost convocat de antrenorul Ghiţă Marişescu. Pentru dezmorţire, doi comentatori localnici au întreţinut atmosfera cu un recital la portavoce, îndulcind frigul dar nu şi rezultatul. Vîntul le-a dus ecoul vorbelor departe, departe…

Unirea Sânnicolau Mare – FC Marcel Baban Jimbolia 2-1! Derby-ul vestului a dat cîştig de cauză uneia dintre fruntaşele Seriei I a Campionatului Judeţean, pentru care au marcat Sergiu Jivan şi Cătălin Crişan (n. 1995). S-a lăsat cu prelungiri, juniorul Crişan, unul dintre cei 2 ai Unirii în teren, împreună cu Tincă, marcînd în minutul 110, cu capul, după o minge respinsă. „Am făcut un joc foarte slab, jenant. Copiii au abordat cu lejeritate jocul şi, cu toate că am condus cu 1-0, prin Ardelean, am fost eliminaţi…”, a explicat Octavian Popescu.

Circa o sută de spectatori au asistat la duelul celor două oraşe din vestul judeţului, şi n-au avut ce regreta: un penalty ratat de Ţoţu pentru jumbolieni dar şi un alt 11 metri irosit de Rejep, de la gazde, la scorul de 2-1, deja în prelungiri, în urma unei faze în care portarul oaspeţilor, Pap, a fost eliminat din joc pentru o intrare violentă.

Terenul a fost bun iar jimbolienii au acuzat pierderea lui Leonard Neagu, reaccidentat, „sperăm nu la fel de rău ca data trecută, cînd a stat luni bune”, după cum a explicat Popescu.

Derby local plouat în a doua sa parte: Olimpia Bucovăţ – Arsenal Bucovăţ 1-8. Gazda dintr-un eşalon inferior divizionarei D a deschis scorul dintr-o fază fixă, dar Nicu Gomboş a egalat după un minut, la pauză fiind 1-1. La reluare, dezlănţuire, cu Bulai, 3 goluri, Gomboş, Morman, Crişan şi Brani. „A venit foarte multă lume pentru acest nivel, a fost plin de oameni, plină parcarea de maşini!”, a explicat Andrei Pobega, antrenor-jucător al Arsenalului, care are în componenţă un unic localnic, pe Mantu, fundaş central, spre deosebire de Olimpia, o echipă a comunităţii locale. Care Olimpia a „căzut” însă odată ce s-a văzut în inferioritate numerică, în preajma pauzei…

Unirea Banloc – Timişul Şag 1-2 (1-0). Ocupanta locului 4 în Divizia D Timiş a jucat cu Sabia lui Damocles deasupra capului, egalînd-o pe Unirea abia pe final, prin Costea, în minutul 88. Iar Şeitan a adus calificarea în minutul 97.

Avântul Periam – Pobeda Dudeştii Vechi 5-1 (1-0). Un alt derby local al vestului, tranşat tot de clubul din Campionatul Judeţean Timiş. Petre Mirciov a explicat că „n-am forţat”, planurile „bulgarilor” vizînd mai degrabă Divizia D Timiş, aşa încît calificarea au lăsat-o dusă pe aripile puternicului vînt… „Şi aşa vom avea parte de prea multe intermediare…”, a mai spus antrenorul Pobedei, pentru care, la 4-0, a punctat Kalapiş. Fără titularul Gyuri Stoianov, oaspeţii au avut ghinionul ca şi portarul de rezervă, Blaga, să se accidenteze, încheind jocul… într-un picior. Mirciov a rulat toţi cei 15 jucători convocaţi…

AS Giarmata Vii – CFR Timişoara 1-5 (1-2), cu gazdele punctînd la 0-2 în faţa unor vişinii într-o formulă experimentală, de rodaj şi testare. Totuşi, „buturuga mică” şi-a pus toate ambiţiile pentru a zgîlţîi favorita, cedînd în cele din urmă cu fair-play. Năstase, Ungur, cu 3 goluri la rînd, şi Soare, au punctat pentru ocupanta locului 3 în <D>.

Oberşterescu, Ionuţ Popa şi Dani Rus continuă să ocupe infirmeria celor de la Gara Mare, divizionari D care s-au readaptat condiţiilor de a evolua pe un teren îngust, ca la ligile şi mai mici, de unde promovau în 2011. În Giarmata Vii nici nu prea ştia lumea că vine CFR Timişoara, altădată o vicecampioană a ţării, dar acestea sunt suişurile şi coborîşurile vieţii, prin care, uneori, au trecut cluburi chiar şi mai galonate… Iar după ploaie urmează într-o bună zi şi soare, ca răspuns la exclamaţia unui mucalit dintre localnici: „Băi, dacă eraţi mare echipă, nu evoluaţi la nivelul ăsta!”

AS Opatiţa – FC Deta 3-5, cu o calificare pentru divizionara D preluată în această iarnă de Konig, un fost jucător…

AS Pădureni – Avântul Bobda 4-2. Şi aici o trupă din Campionatul Judeţean a eliminat… Divizia D Timiş.

Scor fluviu… AS Satchinez – AS Dumbrăviţa 0-8.

Şi în fine… AS Pesac (o echipă din zona Lovrinului, evoluînd în categoria Promoţie, liga a şasea) – Unirea Grabaţi (Campionatul Judeţean, eşalonul V) 5-3 la lovituri de departajare.

Citiţi în rubrici anterioare relatări de la celelalte jocuri, şi anume Bega Belinţ – CSM Lugoj 1-5 şi Cocoşul Orţişoara – FC Chişoda 2-1, disputate duminică, respectiv Voinţa Biled – FC Auto 1-6, AS Sânmartinu Sârbesc – Unirea Peciu Nou 0-4 şi Tricoul 1 Iunie Timişoara – Juventus Pişchia 0-5, toate sîmbătă.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Judeţ, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: