D Timiş: Pişchia, cu urechea la FC Chişoda – Flacăra Făget

Flacăra Făget, liderul neînvins, sau Juventus Pişchia, urmăritoare căreia i-a jucat festa doar etapa a 13-a, la Gottlob, 2-0 pentru Spartak în 22 octombrie? Albul sau galbenul? Sâmbătă înaintea orei 13 vom afla câştigătoarea şi totodată reprezentanta Diviziei D Timiş la barajul de promovare din 15 iunie, de la ora 17, la Arad. Cursa lor cap la cap, cu puncte risipite în 2011 doar în duelul direct, recent, la Făget, unde egalarea reuşită în prelungiri de antrenorul-jucător al Juventusului, Cosmin Stan, stârnea asemenea pasiuni încât marcatorul mai că a fost ochit în timpul bucuriei golului nu doar cu sticle zburând dinspre tribună ci şi cu un potenţial pumn, a depăşit uneori pe parcursul returului limita sportivităţii, răzbătând în schimb destule vorbe pe seama unor speculaţii nu neapărat nefondate ori presiuni din interiorul sau exteriorul competiţiei.

La meciuri directe e remiză… favorabilă Pişchiei, 0-0 respectiv 1-1 la Făget, ceea ce înseamnă că egalitatea de puncte i-ar aduce câştig de cauză lui Stan, în dauna lui Săvoiu. Însă Juventus, numai şi numai cu alte 3 puncte contra Unirii Cerneteaz, are doar şansa victoriei Chişodei pentru a o ajunge în frunte pe Flacăra!

Deşi atractivă prin menţinerea suspansului până la final, întrecerea la vârf poartă pecetea umbrelor de suspiciune, atât de la locul lor în fotbalul românesc al anului 2011, şi de care nu poate scăpa din păcate nici Divizia D Timiş. În acest climat, FC Chişoda primeşte sâmbătă de la ora 11 vizita liderului Flacăra, pentru care măcar un egal i-ar asigura triumful dar un eşec la ultimul hop i-ar nărui visul, în vreme ce gazdele antrenate de Cristian Safta au totuşi de apărat avantajul de două puncte, pe a treia treaptă a podiumului.

„Nu vom juca la egal, nu aceasta va fi tactica noastră, ci pentru a ne impune, totul depinzând numai de noi, căci la Pişchia e clar, Juventus având prima şansă cu Cerneteaz”, a spus Marian Trăiculescu, conducător al făgeţenilor ce anunţa sâmbăta trecută, într-o decizie şoc, excluderea pe loc din lot, cu două runde înainte de final, a jucătorilor Crişanov, Năstase şi Ungur, dintre care primul, un veteran, chiar revitalizase ofensiva liderului în ceea ce avea să fie remiza cu pişchienii. Adrian Săvoiu şi-a convocat de joi elevii în cantonament, în Timişoara, efectuând câte un antrenament ieri şi vineri.

În tabăra gazdelor, gândul e la revanşă după meciul tur, câştigat de Flacăra cu 2-1 la Făget, în ultimul joc al liderului cu Orlando Trandu pe banca tehnică, neocupată pe-atunci la oaspeţii chişodeni de Cristian Safta, trimis în tribună chiar înaintea începerii partidei. „Tot ceea ce ne dorim este ca meciul de sâmbătă să fie disputat exclusiv pe teren iar cel mai bun să triumfe. Nouă revanşa ne-ar garanta locul 3, pe când Flacăra, dacă se va dovedi mai bună, o vom saluta ca atare, triumfătoare în judeţul nostru”, a spus Adrian Rus, delegat al FC Chişoda.

Jucătorii gazdă, dintre care fundaşul central Moga nici n-a efectuat deplasarea cu ocazia eşecului cu 3-0 de miercuri, la Gottlob, unde şi alţi titulari au fost menajaţi prin înlocuirea lor la pauză, sunt legaţi bineînţeles de prietenii fireşti în mica lume a Diviziei D cu componenţi ai lotului liderului, amiciţii care se risipesc însă la linia de margine, pe teren fiind vorba de orgoliul de fotbalist. Flacărei nu-i va fi deloc uşor pe terenul din Chişoda, aspect unanim apreciat de suflarea fotbalistică locală, multe voci opinând că elevii lui Safta ar fi singurii capabili să înfrângă lidera pe acest final de sezon.

În plus, ar fi antecedentele jocului tur, de la Făget, unde antrenorul Safta era pus în faţa faptului împlinit cu doar 10 minute înaintea primului fluier în privinţa faptului că n-ar fi avut drept să stea pe banca echipei sale, fiind trimis în tribună în baza unei suspendări care numai retroactiv ar fi fost la o adică valabilă, încă din runda a 7-a, de la un meci FC Poli 2002 – FC Chişoda, fără însă vreo înştiinţare oficială în acest sens pe parcursul respectivelor etape, conform spuselor delegaţiei chişodene. Se va propaga sămânţă de scandal plantată în noiembrie şi pe 4 iunie?

Dacă antrenorii şi jucătorii vor avea inteligenţa emoţională şi sângele rece de a aplana din faşă orice asperităţi, în schimb o doză sănătoasă de controversă pluteşte în jurul delegării brigăzii de arbitri, nepublicată încă nici vineri după-amiază pe portalul www.frf-ajf.ro, spre deosebire de obiceiul în această privinţă, cam joi seara, respectiv de prezentarea împărţitorilor dreptăţii în cazul celorlalte opt meciuri. Trimişii ar putea fi intuiţi prin excludere, ţinând cont de componenţa brigăzilor de pe alte terenuri, însă cert este că FC Chişoda şi-a uzitat dreptul de a recuza un arbitru, pe Cornel Făniţă, desemnat iniţial de forul judeţean dar care, sâmbăta trecută, cu ocazia partidei chişodenilor de pe „Textila”, se destăinuia că ar fi la ultimul său meci, pe motiv de plafon de vârstă.

Zaharie Ciev, contactat telefonic în privinţa recuzării lui Făniţă, a dat asigurări că arbitrul va fi înlocuit, FC Chişoda opinând că s-ar preta alegerea „celui mai bun, Timişul având în Flavius Roşu, Cătălin Botaş şi Sorin Tarcea arbitri divizionari B”.

Altfel, de unde-ar putea sări iepurele? Din bocancul lui Lupulescu? Pentru măsura sa de gheată FC Chişoda şi-a găsit un bun prieten în persoana şeptarului Steliano Filip, senzaţia juniorilor B ai LPS Banatul şi chiar României, care poate ar îmbălsăma-o cu talentul său de puncher…

Din cealaltă tabără, a urmăritoarei Juventus, certitudinea că „oamenii ne vor striga din tribună, cu siguranţă, ce se întâmplă la Chişoda. Şi dacă ne-am concentra numai la jocul nostru şi n-am da sau primi telefoane la pauză de la prieteni care să ne ţină la curent, şi spectatorii tot ne-ar înştiinţa…”, după cum preconizează antrenorul-jucător Cosmin Stan.

Cinciar care, cu coada ochiului spre traiectoria Făgetului, a remarcat faptul că „spre deosebire de Flacăra, unde a fost anormal ceea ce s-a întâmplat prin excluderea unor fotbalişti din lot cu o săptămână înainte de final, noi am rămas prieteni tot campionatul iar aseară ne-am întâlnit cu toţii la o pizza, într-un mod destins, pe care dorim să-l menţinem indiferent de deznodământ. Suntem ca o familie şi cred că unitatea, coeziunea de grup, ne-a menţinut încă în cursă”. Deseori în acest retur având parte de doar 14-15 jucători la meciuri, Stan a mai spus că „Pişchia ar avea tot timpul nevoie de unul ca Alin Crişanov, care de fapt ne-a pus serioase probleme când a intrat după pauză la Făget, şi ne-ar surâde să-l avem în rândurile noastre. Poate vom fi capabili să transferăm şi alţi jucători de la Făget, din primii 11. La parcursul lor foarte bun, chiar nu cred că meritau un asemenea tratament, tocmai spre finalul de campionat. La Juventus nu s-ar fi întâmplat aşa ceva niciodată”. Dacă Telescu şi compania vor strânge rândurile şi în faţa avertismentelor cu sancţiuni din partea conducerii, lăsând la o parte dorinţa jucătorilor de a promova, asta se va vedea sâmbătă la Chişoda, cert fiind că băieţii Flacărei s-au văzut de la o lună la alta din postura de calificaţi cu certitudine la baraj în cea de periclitaţi în cazul unui eşec la Chişoda.

11 probabile… FC Chişoda: Holca – Ilcău, Moga, Viţan, Gavriluţă – Glodeanu – Gherman, Filimon, Lupulescu – Abu Lebda, Bucure. Flacăra Făget: Iacob – Gălan, Telescu, Oberşterescu, Ahriţculesei – Glava – Deac, Bungău, Ilie – Boghian, Gheju. Juventus Pişchia, pentru jocul cu Unirea Cerneteaz: Burtic – Ciobriş, Pop, Hromei – Şofronea, Stan, Martin – Burlacu, Belciug – Bota, Miculescu.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − trei =

 


Alte articole legate de acest subiect: