Dan Alexa: ”Asta-i o problemă mai grea, sunt jucători care nu-s în ritm”. Și despre veniri sau plecări, înainte de Dinamo – ACS Poli…

Dan Alexa, care și-a ispășit suspendarea de două etape și va fi în spațiul tehnic cu ocazia jocului Dinamo – ACS Poli, de luni 3 august, de la ora 21, ceea ce nu este însă valabil și în cazul fundașului Cânu, a punctat mai multe subiecte în conferința de presă susținută vineri de la ora 12, înaintea deplasării din etapa a IV-a a Ligii 1, la București.

2

 

”Mergem la Dinamo, meci greu, e o echipă în formă bună, neînvinsă, a început bine acest campionat. Față de sezonul precedent arată altceva. E condusă de un antrenor cu experiență, pe care îl apreciez, Mircea Rednic. Mizează pe tineri, îi place jocul spectaculos, joacă dezinvolt. Anul trecut jucătorii care erau într-un con de umbră au avut un început bun de campionat, Matei, Dorin Rotariu. Mergem să obținem un rezultat bun, să punem probleme. Putem face lucrul acesta. Suntem mult mai bine după această primă victorie, avem un moral bun. Am câștigat cu Botoșani după un joc bun. În prima repriză s-a văzut trac, dar după înscrierea golului am avut niște situații. A fost un meci bun. Dinamo e una dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Avem șansa noastră. Cred mult în ea şi în jucătorii mei!”, a spus Alexa înaintea celei de-a doua deplasări din ediția 2015/6.

Cu primele 3 puncte în cont după succesul de luni seară cu FC Botoșani, conturat în ciuda minusurilor dinaintea partidei, legate de legitimațiile lui Curtean și Artean, Alexa s-a arătat mai încrezător, venindu-i parcă inima la loc, și s-a referit inclusiv la vechile dueluri dintre Poli sau FC Timișoara și alb-roșii bucureșteni. Acum este rândul lui ACS Poli să descindă pentru a doua oară în fief-ul dinamoviștilor: ”Înainte jucam cu casa închisă, indiferent dacă era la Timișoara sau București; există rivalitate, asta e clar. Nu pot să spun că e ca înainte, dinamoviştii cred că pentru ei e mai important meciul cu Steaua. Până atunci venim noi, e un meci cu miză, ei hotărăsc care e mai important şi eu cred că acel cu Steaua este mai important. Sunt nu mai puțin de patru jucători cu trecut în Ștefan cel Mare, Zicu, Scutaru, Luchin și Curtean ar putea fi în teren din primul minut, lucru care poate da o notă specială partidei. Avem în lotul actual patru jucători care au evoluat la Dinamo și pentru ei e un meci care poate fi mai special. Am jucat eu, acum sunt antrenorul echipei Poli. E un meci în care trebuie să fii foarte bine pregătit mental și fizic. Toată lumea știe ce înseamnă o victorie în acest meci, care ar aduce o mare bucurie mai ales pentru oraşul nostru şi nu numai!” 

1

 

În ceea ce privește definitivarea efectivului de fotbaliști, ”îl avem în pregătiri în această perioadă pe croatul Stiven Rivic, fost component al lui Energie Cottbus, însă marea nemulțumire e că jucătorul e nepregătit fizic. În sezonul trecut acesta a fost liber de contract, a jucat în Bundesliga, Rivic e un jucător cu experiență. Mă voi gândi dacă îl ținem, a avut o perioadă de pauză destul de îndelungată. Asta e o problemă mai grea, sunt jucători care nu sunt în ritm. Ca valoare, acesta este peste valoarea lotului, dar trebuie să mă gândesc, căci degeaba va fi apt peste două-trei săptămâni, dacă noi avem nevoie acum pentru a demonstra valoare”. Rivic, care duminica viitoare va împlini 30 de ani, prindea selecții la mai multe niveluri juvenile ale reprezentativei Croației, până la U21, cam pe când trecea și pe la Schalke sau St. Trond, după care a mai evoluat la câte două grupări din țara natală respectiv din Germania.

După deplasarea la Dinamo, va urma seria de 3 apariții în numai 7 zile, acasă cu Astra, pe 9 august, la Târgu Mureș, în 12, și pe teren propriu cu craiovenii, sâmbătă 15 august, până când s-ar mai putea clarifica și alte aspecte vehiculate. ”Am aflat despre Pancu, că a plecat la Voluntari. Eu nu mă aşteptam să părăsească Rapidul, Pancu este simbolul echipei, este un jucător foarte iubit, rapidist convins, sigur nu i-a fost uşor. Florin Marin şi cu Bura au dorit să-l tină dar el şi-a exprimat dorinţa de a pleca. Sper să-şi găsească liniştea la Voluntari. Am aflat despre oferta clară pentru Trandu, eu cred că ar fi foarte bine pentru el, este decizia lui, ştiu că Rapidul şi-l doreşte, vom vedea zilele următoare dacă va pleca, împrumutat sau definitiv, nu ştiu sigur. În privinţa lui, a fost decizia mea să nu-l mai ţin în lot şi mă bucur foarte mult că are ofertă de la Rapid şi sper să evolueze la acest club mare, cu tradiţie. În final, sper să reuşim un rezultat bun, trebuie să jucăm foarte bine şi îmi doresc să avem parte de un arbitraj bun şi să fie un meci frumos!”, a conchis Dan Alexa.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: