Dan Alexa (ASU Politehnica), după 0-2 cu Rapid: ”Lucruri cu care nu ne-am mai confruntat aici”

ASU Politehnica a pierdut în premieră pe teren propriu în sezonul în curs al Ligii 2 tocmai când îi era lumea mai dragă, la aniversarea a 99 de ani de sport studențesc timișorean și totodată la încheierea sezonului de toamnă, ocazie cu care s-ar fi plasat a doua în ierarhie în cazul unei victorii, dar cel de-al optulea meci acasă în 14 runde, un privilegiu, i-a pricinuit celei de-a doua cea mai bune apărări din campionat încasarea a tot atâtea goluri câte primea în precedentele 7 apariții în propriul fief. Taxată fiind din primele minute, apoi și înaintea pauzei, 0-2 (0-2) cu Rapid, ”vișinie” cu una dintre cele mai permeabile apărări din întrecere care în schimb n-a scos mingea din propria plasă pe ”Știința”.

Primul eșec pe teren propriu din ediția 2020-2021 a coborât-o pe ASU Politehnica pe locul 5, depășită fiind inclusiv de învingătoarea Rapid, la braț cu urmașa lui ACS Șirineasa, cu două puncte în plus fiecare.

Un singur punct din 6 posibile cu Dan Alexa într-adevăr pe banca ”violeților”, dat fiind starea de suspendare de la ora victoriei de pe ”Dan Păltinișanu” cu Petrolul Ploiești, șase fiind punctele adjudecate din 12 posibile pe invincibilul tronson cu intermediare cu predecesorul Benga la cârmă, înaintea demisiei sale.

Ca ordine a rezultatelor acasă în sezonul de toamnă, 0-0, 2-1, 2-0, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0 și 0-2, bilanț 8 4 3 1 7-4 15 puncte din 24 posibile. Victoriile, jumătate la număr, cu Farul, Ripensia, CSM Slatina și Petrolul. Majoritatea meciurilor pe teren propriu, fără gol primit de alb-violeți.

Dan Alexa a spus după înfrângere că „din păcat am început meciul de la 0-1, am primit gol pe o nesincronizare, un gol foarte uşor. Ne-a surprins acea minge în careu, au fost două bâlbâieli. Mingea a sărit la Dandea şi a înscris. Apoi, am pus presiune pe Rapid, am avut foarte multe cornere, foarte multe lovituri libere din jurul careului… Apoi a fost încă o fază fixă în urma căreia Rapidul a reuşit să ne dea gol. Lucruri cu care nu ne-am mai confruntat aici. Din păcate o înfrângere în ultimul joc. Le-am spus jucătorilor că îmi pare rău pentru ei, că ultima impresie rămâne de foarte multe ori. Ei nu merită lucrul acesta, au făcut un sezon fantastic şi pentru tot ce s-a întâmplat anul acesta îi felicit… Nu vreau să comentez arbitrajul, sunt supărat că am început de la 0-1. Era un meci împotriva Rapidului, nu ai voie să începi aşa.”
 
„Mai e o săptămână de antrenamente, pentru noi e important să ne consolidăm clubul. Am mai spus-o. Suntem pe poziţie de play-off, ne-am atins obiectivul până în iarnă. Mai trebuie să aducem doi-trei jucători, maxim, pentru că ştiţi foarte bine situaţia bugetului nostru… şi trebuie să gândim foarte bine fiecare mişcare pentru că putem avea o primăvară foarte bună” a adăugat Alexa.

ASU Politehnica va juca tot acasă și la startul sezonului de primăvară, cu SCM Gloria Buzău, după care, în completarea turului, la Slobozia, pe teren propriu cu Metaloglobus, la Pandurii Lignitul Târgu Jiu, acasă cu Turris-Oltul și la Chiajna.

Rezultatele etapei a XV-a în Liga 2, care se va încheia marți la Cluj, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: