Dan Alexa, din manager general, pe banca tehnică, în locul lui Octavian Benga, plecat de la ASU Politehnica: ”Am avut o dorință de a rămâne, dar nu în condițiile în care mi s-au propus”

Într-o săptămână de pauză competițională, dat fiind că alb-violeților le-a venit rândul să rămână pe tușă cu ocazia rundei a XII-a din Liga 2, ASU Politehnica și-a făcut de lucru pe banca tehnică, eliberată astăzi de antrenorul principal Octavian Benga, care îi lasă pe timișoreni pe locul 3 și cu a treia cea mai ermetică apărare din campionat, înlocuit fiind de cel care începând din 20 august a îndeplinit funcţia de manager general al bănățenilor, Dan Alexa, în vară la cârma lui Rapid în play-off-ul diviziei secunde iar peste două etape la revenirea în circuitul tehnicienilor din eșalonul 2, odată cu primirea Petrolului Ploiești, în jur de 21 noiembrie. 

„Am avut o dorinţă de a rămâne, dar nu în condiţiile în care mi s-au propus”, a început prin a spune Octavian Benga la declarația sa finală în calitate de antrenor principal al lui ASU Politehnica, oferită clubului din Liga 2 după antrenamentul care a avut loc pe stadionul ”Dan Păltinişanu” de la ora 12. 

Despărțirea vine ca o surpriză și nu prea, surprinzătoare prin prisma imbatabilului parcurs recent al ”violeților”, cu trei remize în decurs de 10 zile, culminând sâmbătă cu draw-ul alb cu liderul U Craiova 1948 pe ”Știința”, remize după cele două succese cu 1-0 și calificarea în turul 5 al Cupei României, așadar fără înfrângere de peste o lună de zile, cu 2-0 pe 3 octombrie la Miercurea Ciuc, dar nu neapărat, ținând cont că umbra lui Dan Alexa a planat oarecum asupra băncii tehnice a timișorenilor prin însăși descinderea sa în 20 august la ASU, în rol de manager general.

O discuţie între conducerea clubului ASU Politehnica şi antrenorul principal Benga a avut loc ieri, iar astăzi după antrenament tânărul tehnician a explicat că „am avut o dorinţă de a rămâne, dar nu în condiţiile în care mi s-au propus. Am considerat că e mai bine pentru toată lumea să reziliem de comun acord. Politehnica să continue şi fără mine (…) Vreau să le mulţumesc în primul rând jucătorilor, pentru că am reuşit şi asta e cea mai mare realizare a mea la club, să formez un grup. E dificil să formezi un grup aşa unit, cu jucători – unii cu o vârstă mai înaintată, alţii foarte tineri. Cred că am făcut o îmbinare foarte bună şi am creat o atmosferă propice performanţei. Pe viitor se poate construi în continuare. Politehnica Timişoara poate să rămână acolo în faţă, să intre în play-off şi să atace promovarea! Îi urez mult succes noului antrenor. Cu siguranţă va fi o presiunea mai mare pe noul antrenor… Îi doresc să facă mai multe decât am realizat eu!”

Alexa și Mera după 0-0 cu U Craiova 1948

Dan Alexa este noul antrenor principal, ”coborât” pe banca tehnică din funcția de manager general, secondat de Antonio Foale. Iar Alexa va încheia luna în curs cu deplasări pe două fronturi, la Bacău în campionat și Craiova în Cupa României, contra lui U 1948.

Astăzi s-a jucat și o restanță din etapa a X-a în Liga 2, FK Csikszereda – CS Pandurii Lignitul 1-1 (0-0), Claudiu Apro deschizând scorul din lovitură de la 11 metri în minutul 77 dar gorjenii egalând în minutul imediat următor. În schimb, CSM Reșița – Concordia Chiajna, programat tot astăzi de la ora 14 din aceeași rundă din 31 octombrie, a fost amânat și pentru a doua oară, din aceleași motive absurde ale impunerilor normative fără justificare științifico-medicală, sabotaj al sportului, sub cele mai false pretexte.

Programul rundei a XII-a, din weekend, și ultimele rezultate din Liga 2, pe coloana clasamentelor. Alte restanțe care ar rămâne de disputat ar fi Rapid – ”U” Cluj, din etapa a X-a, reprogramat pe 19 noiembrie de la ora 19:30, SCM Gloria Buzău – Fotbal Comuna Recea și Unirea Slobozia – CSM Slatina, ambele din runda a XI-a, în 18 noiembrie (ora 14), respectiv ”U” Cluj – Farul Constanța, anunțat inițial pentru ieri, din etapa 11, lăsat pentru 2 decembrie (ora 14:00).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 8 = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: