Dan Alexa după ACS Poli Timişoara – U Cluj 1-2: „E o înfrângere usturătoare, cu o contracandidată, şi ca manieră de a pierde un meci”

ACS Poli este o clientă a golurilor încasate pe „Dan Păltinişanu” în ultimele minute de joc iar „U” Cluj a profitat la rândul ei pe final, prin Max Nicu: 1-2. Primul triumf al ardelenilor în afara Clujului în acest campionat a coincis cu a cincea înfrângere acasă a alb-negrilor în care timişorenii au primit gol pe final.

ACS Poli a marcat în sfârşit la a treia încercare acasă cu Dan Alexa antrenor principal, şi încă din minutul 2, dar a cedat teren în partea a doua: 1-2 (1-0) cu U Cluj

 

S-a mai întâmplat cu Pandurii, de la 2-1, în minutele 80 şi 86, cu Astra încasându-se golul 2 în minutul 78, 0-2, iar în eşecul la limită cu FC Braşov, 0-1, în minutul 87. Şi vasluienii au marcat golul secund relativ târziu, în minutul 73. Doar botoşenenii câştigau aici cu un gol marcat deja în minutul 17.

„O înfrângere usturătoare, din păcate am reuşit o primă repriză foarte bună, în care n-am izbutit însă de două ori să închidem jocul: la marea ocazie a lui Răzvan Trandu şi la acel penalty clar; ei au avut doar prin Lemnaru. Din păcate am primit gol din fază fixă, ceea ce implică lipsă mare de responsabilitate, indiferent dacă echipa a căzut fizic sau nu. Apoi a intrat teama şi s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat şi cu Vasluiul. Dai penalty la 1-0, e altceva, iar U Cluj n-a avut nici o ocazie dar, repet, nu acestea sunt motivele, se mai întâmplă să facă greşeli şi arbitrii. În fine, totul e tardiv…”, a spus Dan Alexa după al treilea său joc pe teren propriu ca antrenor al alb-negrilor Timişoarei dar şi primul pe „Dan Păltinişanu” cu gol marcat în gestiunea sa, de Alexandru Popovici, în minutul 2, după recuperarea izbutită de golgheterul Szekely.

„Repet, o primă repriză bună, în care ne-am creat şanse de a înscrie, am marcat un gol, repede, i-am mai surprins pe clujeni de două ori tot pe mingi recuperate, dar am luat gol ca nişte fraieri şi dacă îi dai un deget, adversarul îţi ia toată mâna. L-am pierdut pe Şeroni, probabil şi pe Ovidiu Petre”, a mai spus Alexa, cătând deja spre viitor: deplasarea de duminică de la ora 17, la Târgu Jiu.

„Mi-a spus şi Mihai Teja că a avut noroc, e o înfrângere usturătoare, cu o contracandidată, şi ca manieră de a pierde un meci. Trebuie să-mi remontez echipa pentru că mai sunt 6 etape, 18 puncte în joc, şi cu şase puncte se poate scăpa”.

„Nu ştiu ce a fost înaintea mea, fiecare a fost foarte bun sau mai puţin bun, dar astăzi echipa a căzut, a căzut şi psihologic. O repriză a fost foarte bună dar le-am explicat şi jucătorilor că orice amănunt contează, iar atunci când eşti neglijent aşa se întâmplă, fiecare punct şi fiecare moment e foarte important”.

„Faza fixă, ai marcajul om la om, trebuie să rămâi cu el. Mai ales că a fost minge din a doua, care nu era periculoasă”, a rememorat Dan Alexa faza golului egalizator, din primul sfert de oră al părţii a doua, reuşit de Lungu.

„Szekely a alergat foarte mult, a şi slăbit mai mult, a făcut recuperarea la gol, a reuşit o recuperare şi pentru Trandu. Dar ca şi cu Steaua, putem lua punct şi cu Petrolul! Oriunde putem lua puncte şi oriunde putem pierde”.

„Lui Mansour i s-a umflat genunchiul, n-am putut să-l ţin în lot, aşa încât am apelat la Kneeshaw, care are calităţi dar poate mai mult, cu siguranţă”.

„Ovidiu Petre a jucat foarte bine la Viitorul, bine cu Corona, e un reper pentru echipă, un jucător important”, s-a referit Alexa la căpitanul înlocuit spre final, accidentat fiind şi cel mai probabil indisponibil în deplasarea la Târgu Jiu. Ulterior, pe Bega va sosi Petrolul Ploieşti, iar apoi Ceahlăul şi Concordia.

„De Poparadu sunt foarte mulţumit”, a adăugat Alexa, însumând la final: „Am luat goluri fără ca U Cluj să ne pună o presiune foarte mare. Au avut şansa pe care noi n-am exploatat-o în alte ocazii. Noroc mai mare ca ăla la Mediaş nu este în fotbal. Nu caut alibiuri, ci am cedat pe nişte momente în care nu poţi să pierzi aşa, indiferent că ai căzut sau nu fizic. Dar am încredere în echipă şi că se salvează. În prima parte a jucat şi şi-a creat situaţii! La Corona a fost la fel, una a jucat, a doua a căzut. Sper să nu se fi încheiat norocul astăzi, am avut la Viitorul…”

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = patruzeci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: