Dan Alexa, înainte de FC Bihor – ACS Poli: ”Cel mai mult mă interesează ca echipa să intre repede în ritm și atunci e greu de învins”

Dan Alexa și Răzvan Trandu au prefigurat astăzi primul joc oficial al alb-negrilor din acest an, programat poimâine, la Oradea. Cu câteva indisponibilități, ACS Poli va debuta în sezonul 2015 sâmbătă de la ora 11, la FC Bihor, o codașă care încheia sezonul de toamnă cu o victorie pe teren propriu, 2-0 cu CSM Râmnicu Vâlcea.

DSC_7919

 

 

Fără Neagu, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, precum și Bărbuț și Chipirliu, accidentați la ultimul meci de verificare disputat în Antalya, respectiv Ovidiu Petre și Lazăr, ACS Poli Timișoara va căuta pe malurile Crișului Repede întâia victorie pe alte terenuri din B2 în ultimele peste 4 luni de zile, de la un 1-0 la Pâncota, cu Șoimii, pe 25 octombrie, triumf după care bănățenii au remizat la Tărlungeni, cu 1-1, și Caransebeș (0-0).

Dan Alexa a explicat în întâlnirea cu presa de astăzi de la ora 13 că ”Petre a resimțit o jenă la meciul amical de sâmbătă și nu voi putea conta pe el, iar Lazăr revine după o perioadă lungă, trebuie să aibă timp să se readapteze ușor, trebuie să avem răbdare. Rodi are pubalgie, o problemă veche, ce necesită timp. Desigur, Bărbuț este o pierdere foarte importantă, dar sper să reintre în normal, în antrenamente, de săptămâna viitoare. Normal, Chipirliu, care a stat 12 zile, nu poate juca, dar indiferent de aceste situații, avem un lot bun, să intre și să demonstreze că merită să joace!”

Cât despre gazde, Dan Alexa s-a arătat a fi precaut: ”Deși are probleme binecunoscute, a dominat totuși Reșița, și sub nici o formă acolo nu este un teren ușor. Este un grup foarte bun, o echipă care acasă joacă bine. Cheia este însă la noi, este foarte important să abordăm meciul serios, chiar dacă nu am intrat în ritm chiar de la începutul returului. Este foarte important să câștigăm meciul, să păstrăm creșterea ce am arătat-o de-a lungul timpului, iar foarte important este să abordăm jocul la capacitate 100%. Dacă ni se pare că este un meci ușor, ei bine, nu este, FC Bihor este o grupare de tradiție, deși în subsolul clasamentului, dar acolo este un teren greu, unde nu se câștigă ușor”.

”Arătându-se ninsori și ploi, cu siguranță terenul nu va fi bun dar sper să ne acomodăm repede la starea terenului și să abordăm meciul cât mai concentrați, indiferent de starea în care va fi terenul. Ei au un grup bun acasă, au bătut Vâlcea acasă, au un grup bun, deși, sigur, n-au un joc de atac foarte bun, dar este o echipă bine organizată, sunt uniți, și cred că vor să facă o figură frumoasă, ca dovadă Bihorul a fost peste Metalul”, a mai spus antrenorul liderului.

Cât despre avantajul mai mic din fruntea ierarhiei: ”Și dacă erau un punct sau 7, acum nu contează foarte mult, important este să fim serioși și să intrăm cât mai repede în ritm. În tur, Reșița din etapa 5 a fost pe primul loc, până în ultima etapă din tur, de aceea mă interesează cel mai mult ca echipa să intre repede în ritm și atunci e greu de învins…”

*

 Răzvan Trandu a remarcat la rândul său: ”Suntem cu toții nerăbdători să începem după o perioadă lungă de pregătire și să punem în practică tot ce am învățat în perioada de antrenamente și cantonament ce am avut-o. Noi, cei de la mijlocul terenului, încercăm să ne facem treaba cât mai bine, să ne omogenizăm cât mai repede. Lotul s-a menținut, cei noi s-au acomodat foarte repede și foarte bine în jocul nostru”.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 9 = zero

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: