Dan Alexa, înaintea unui duel de… 6 puncte dar şi de… 0-0 în tur, Viitorul Constanţa – ACS Poli Timişoara: „Domnul Diaconu să fie mai inspirat în delegarea arbitrilor decât a fost în ultimele etape”

Etapa a 25-a aduce sâmbătă la ora 19 în calea nou-promovatei ACS Poli Timişoara cea mai ineficace grupare a Ligii 1, Viitorul Constanţa, înaintea acestui prim joc în condiţii de deplasare pentru noul antrenor Dan Alexa acesta sugerând că ar putea efectua 4 înlocuiri în echipa care a acontat luni a treia înfrângere la rând la zero, în mod cert revenind Gorobsov, după suspendare…

„Este un joc foarte important pentru ambele cluburi, întâlnim o echipă tânără, a lui Gică Hagi, şi ştim foarte bine proiectul său, cu foarte multă seriozitate, cu tineri care au crescut mult, care au plecat la echipe din străinătate, Academia s-a dezvoltat cu jucători cu valoare individuală, şi are în componenţă jucători care pot să facă diferenţa, iar dacă îi laşi să joace, joacă foarte bine şi spectaculos. Dar ultimele lor evoluţii nu au fost bune, la fel ca şi ale noastre, şi pentru ambele va fi un meci deosebit de greu”.

Despre jocul din Ilfov cu o grupare care ba ar include în denumire Constanţa, ba Voluntari, cam neclar, Alexa a mai spus: „E un meci foarte important, de 6 puncte, cu o contracandidată, şi acestea contează cel mai mult! Sigur, vor fi schimbări în primul 11 faţă de meciul cu Vaslui dar important este să capacitez echipa, să înţeleagă că pot mult mai mult, şi la asta multă lume zâmbeşte şi mă crede nebun, dar cred foarte mult în echipă. Din păcate în 3 meciuri a ajuns dintr-o zonă liniştită în una periculoasă, şi acestea sunt momente care-şi pun amprenta asupra evoluţiei echipei, dar trebuie să-i fac să înţeleagă că şi Viitorul e în aceeaşi situaţie ca şi noi”.

„Da” şi din nou „da” a fost răpunsul sec şi ferm al noului antrenor, aflat în faţa primei sale deplasări pe banca tehnică, la întrebarea „puteţi evita retrogradarea?”

„Nu poţi să stai bine atunci când vii după 3 înfrângeri, iar echipa are nevoie de un rezultat pozitiv pentru a se descătuşa! Sunt foarte mulţumit de prima repriză cu Vasluiul, din păcate din fază fixă nu ai voie să iei goluri în jocuri cu asemenea miză, iar Vasluiul şi-a mai creat două situaţii, la fel, din fază fixă, dar partea a doua a fost foarte proastă, execrabilă, iar pentru noi foarte importante sunt rezultatele. Principala problemă este că jucătorii simt presiunea, care este mult mai periculoasă decît cea a câştigării titlului.”

„Sincer, mă mai gândesc dacă apelez la 2 atacanţi…”, a mai spus Alexa, enumerându-i pe absenţi, şi anume Ahmetovic, învoit pentru un drum în ţara natală, cu probleme personale, mama sa fiind bolnavă, Popovici şi Mansour, suspendaţi.

„Nu ştiu dar sper că arbitrajul va fi bun iar domnul Diaconu să fie inspirat la alegerea arbitrajului căci şi noi am suferit la Mediaş şi Botoşani, sperăm într-un arbitraj bun. Îl ştim însă cu toţii pe domnul Hagi, o personalitate, nu se va preta la aşa ceva, dar atât, domnul Diaconu să fie mai inspirat în delegarea arbitrilor, decât a fost în ultimele etape”.

Revenind la gazdele din weekend, mai precis la un fost coleg de echipă la FC Timişoara, Alexa a avertizat că „Axente îşi crează ocazii, este un jucător de vitalitate, bun, iar dacă-l laşi, îţi pune probleme”.

Cât despre golgeterul alb-negrilor, Szekely, „nu are forma din tur, el se pregăteşte bine şi eu cred că în momente grele poate să înscrie. Da, trebuie folosit biciul, trebuie vorbit cu el, iar dacă trăieşti din amintiri atunci n-ai făcut absolut nimic, însă poate ajuta echipa, nu e o întâmplare să înscrii atâtea goluri, iar capacitat, motivat şi cu o pregătire fizică bună poate da randament!”

În privinţa crizei financiare şi a problemei licenţierilor din Liga 1, care ar putea genera o defrişare în masă căreia, paradoxal, Timişoara i-ar supravieţui, Alexa a spus: „E păcat ca echipe de tradiţie să dispară din fotbalul românesc dar ştim cu toţii că e foarte grea situaţia economică şi ce se va întâmpla, nu ştiu… Eu cred că CFR nu va dispărea”.

Cât despre semifinalele Cupei României, „ţin cu fotbalul diseară! Cred că Steaua are jucători mai buni, e echipa mai valoroasă dar e şi meritul lui Stoica, iar Dinamo a pus probleme mari Stelei în Ghencea dar cred că în seara asta va fi un alt meci”. 

ACS Poli va efectua deplasarea spre Chiajna vineri, după antrenamentul de după-amiază.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = patruzeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: