Dan Alexa, încă nu la Rapid, ci în Turcia. Şi nu în vacanţă…

Dacă fundaşul central Ovidiu Burcă a dat într-adevăr zilele trecute alb-violetul pe Giuleşti, continuându-şi periplul de la un club la altul, după ce la polişti debuta pe Eastlands din Manchester, în schimb Dan Alexa nu se regăseşte momentan alături de ex-coechipierul său de la timişoreni în pregătirile conduse de Lucescu jr. la Rapid, cu care închizătorul bănăţean încă nu a semnat, aflându-se în schimb de la începutul acestei săptămâni în Turcia, pentru a se familiariza cu Istanbul, în perspectiva unui potenţial transfer în ţara fotbalistică semifinalistă de Mondial în 2002 şi Euro în 2008, de unde a fost ofertat pe o perioadă de 3 ani.

Dan Alexa, ex-căpitan al poliştilor liber de contract la finele sezonului recent încheiat, al cincilea la rând din cariera sa în alb-violet, a susţinut săptămâna trecută o conferinţă de presă la Timişoara, cu ocazia vizitei de rămas bun la arena „Dan Păltinişanu”, în care şi-a anunţat transferul la Rapid, ce n-a fost însă semnat. În schimb Alexa a preferat să testeze varianta aleasă de Ianis Zicu, de a se transfera la un club înafara graniţelor ţării, în cazul golgeterului Ligii 1 fiind vorba de TSKA Sofia, ce a achitat o clauză de reziliere a contractului în jurul a 500.000 euro, suma aproximativă cu care era iniţial achiziţionat de polişti.

Sosit la despărţirea de polişti într-un tricou primit de la fanii alb-violeţilor, cu însemnele MEREU PRIETENI, Alexa cântăreşte cu atât mai mult varianta de a evolua pentru câţiva ani înafara graniţelor ţării şi nu la o potenţială rivală şi adversară a Timişoarei în Liga 1, mai ales în ideea unei posibile reveniri la gruparea de pe malurile Begăi, într-o altă capacitate. Una e să te întorci din Turcia, şi cu contul burduşit, şi alta de la o formaţie bucureşteană dând năvală în vară la solduri.

Rămâne de văzut dacă Alexa (31 ani) va opta într-adevăr pentru cei trei ani în fotbalul turc, ca o premieră în cariera sa, neîmpodobită de evoluţii în campionate europene, ţinând cont şi de evidentele stimulente financiare puse de regulă la bătaie de inimoşii patroni de cluburi din Spor Toto Super League. Întrebat de www.sporttim.ro în conferinţa de presă de marţea trecută dacă nu regretă faptul că n-a încercat în cariera sa să activeze şi într-un campionat din fotbalul european, Alexa a confirmat din nou că „au fost şi acum oportunităţi dar nu regret, dacă nu e să fie, nu e să fie…”, fără a dezvălui numele clubului din Istanbul care l-a ofertat.

Iar în ceea ce-i priveşte pe polişti, rămâne de văzut dacă după ce nu le-au reînoit contractele unora ca Magera, Cisovsky, Burcă sau Taborda, de care s-au despărţit în nişte traumatizante zile în care şi-au luat zborul şi căpitanul şi golgeterul, vor reuşi să-i menţină în lot pe Pantilimon, Goga ori Bourceanu. Multe vor depinde de decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv din Lausanne, o menţinere în Liga 1 având darul de a conserva lotul deplasat de Uhrin jr. la Debrecen şi care miercuri la ora 17 va disputa un prim joc amical, cu Ferencvaros Budapesta.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = treizeci sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: