Dan Alexa, la reunirea lui ACS Poli Timișoara: ”Melinte și Doman sunt 2 jucători pe care eu, noi, i-am vrut mult. Vor mai veni probabil alți doi”

Coada la pompa de apă de la terenurile de pregătire și joc din complexul ”Dan Păltinișanu” a fost astăzi mai lungă, iar așteptarea la fel, dat fiind noroiul strâns pe bocancii și crampoanele jucătorilor secund-divizionarei ACS Poli Timișoara, reuniți la ora 11 la primul antrenament din 2015, pe terenul I, de iarbă.

N-a mai fost la fel de frig ca în prima jumătate din ianuarie, și doar a stat să plouă, dar precipitațiile din ultimul timp și vremea umedă și închisă n-aveau cum să nu influențeze starea suprafeței de joc, tot mai noroioasă odată cu derularea întâii ședințe de pregătire din acest an.

La care au răspuns prezent majoritatea componenților lotului, cu foarte mici excepții, dar și primele noutăți. Este vorba despre un timișorean revenit la matcă, Cristian Melinte, un fundaș central în vârstă de 25 de ani și 1,83 metri înălțime, ultima oară la cei din Chiajna dar cu o acoladă de destinații în portofoliu, de la Fortuna Covaci, unde parcurgea junioratul, la Auxerre Lugoj, UTA, Dinamo, Palermo, Piacenza, Petrolul, Astra sau CSMS Iași, dar și despre un mijlocaș ofensiv tot din generația 1988, Cătălin Doman, ajuns și el prin străinătate, la FK Khazan Lankaran, severinean de 1,78 care în 30 ianuarie va împlini 26 de ani și care a mai evoluat pentru FC Argeș, CS Mioveni și Rapid.

În ambele cazuri este vorba despre sportivi care au cochetat cu lotul național de tineret, lor urmând a li se adăuga cel mai probabil încă măcar 2 jucători, dintre care un mijlocaș și un atacant, acesta din urmă, așteptat eventual chiar astăzi.

Cert este însă că Melinte și Doman vor efectua miercuri vizita medicală, în rând cu colegii lor alb-negri, și vor semna zilele acestea, urmând a fi prezentați oficial de către clubul lider în Liga 2 B.

Primul antrenament a durat binișor spre 90 de minute, ca o primă reacomodare la efort despre care antrenorul principal Dan Alexa s-a declarat mulțumit în ceea ce privește răspunsul și aportul sportivilor. Portarii au alcătuit un careu, Smaranda, Pap, Haidău și Montenegro, tânăr testat înaintea sărbătorilor de iarnă în amicalul cu concitadina Ripensia, iar ceilalți jucători au fost trecuți prin mai multe alergări ușoare și jocuri pe grupe iar finalmente în două echipe, pe teren redus.

S-au antrenat și Belu, Melinte, Scutaru, Cînu, Bocșan, Todorov, Neagu și Morariju, cu toții fundași, Doman, Balaure, Popovici, Nanu, Petre, Poparadu, Popescu, Trandu, Bălace și Niță – mijlocași, respectiv Bărbuț, Boldea, Kneeshaw și Duarte, atacanți. Au absentat motivat, aflându-se în drum spre Timișoara, Keita și Pedro Henrique, respectiv juniori precum Dragomir sau Motreanu, convocați la selecționatele de profil.

Alexandru Lazăr, revenit după o accidentare, a efectuat parte a antrenamentului pe cont propriu, prin stretching și alergări individuale, dar este reintegrat complet în programul normal, la capitolul absențe urmând să fie trecut cu ocazia primei apariții oficiale din 2015 fundașul Neagu, ajuns în stare de suspendare.

La capitolul plecări, Stavrich nu va mai continua în alb-negru, la fel cum este și cazul lui Szabolcs Szekely, a cărui despărțire de ACS Poli a fost anunțată oficial deja în 7 ianuarie, iar în ceea ce-i privește pe jucătorii împrumutați, mijlocașul Artean nu va reveni probabil de la colega de eșalon CS FC Caransebeș, urmând a continua în Caraș Severin, pe când Rogoveanu este cu cei de la CS FC Olt.

Nu este însă exclus ca unii dintre componenții aflați astăzi la reunirea lotului să fie împrumutați în retur altor cluburi, pentru a acumula meciuri în picioare, susceptibili de o mutare de acest gen fiind tineri absolvenți de juniorat.

Mai multe semne de întrebare s-ar putea risipi deja cu ocazia primului joc amical din noul an, programat pe terenul I sâmbătă 31 ianuarie de la ora 11, contra Șoimilor Pâncota, alte două meciuri de pregătire fiind anunțate tot cu cluburi arădene înaintea plecării spre Turcia, mai exact cu UTA Bătrâna Doamnă, în 4 februarie, și la Sebiș, pe 7 ale lunii viitoare, cu Național.

Descinderea spre Antalya se va efectua în 9 februarie, pe o perioadă până în 19, după care ACS Poli va mai juca amicale și cu Olimpia Satu Mare, în 21.02., respectiv în 28 februarie, cu un adversar nedesemnat, dat fiind că timișorenii vor sta în prima rundă de campionat din 2015.

Zilele viitoare vor fi oficializate adversarele ce urmează a fi întâlnite în cantonamentul din Turcia, în discuție fiind grupări prim-divizionare.

Ca o primă remarcă, la finele antrenamentului, antrenorul Dan Alexa a declarat că ”sunt doi jucători pe care eu, noi, i-am vrut de ceva vreme, Melinte este un timișorean ex-căpitan al Chiajnei care cred că ne va ajuta, iar contra lui Doman am și jucat, e un tânăr de mare talent, știu ce poate și ar avea un cuvânt de spus. La un moment dat a stagnat dar are potențial. Probabil vor mai veni 2 jucători, un atacant și un mijlocaș, iar Ovidiu Petre va continua până în vară, este un jucător important pentru noi. Dacă nu rămânea Petre, Artean devenea o prioritate. În privința lui Buhăescu, am mai spus-o, îmi place mult, vom vedea”.

În ceea ce privește pregătirile în sine, ”primele două zile nu sunt de o intensitate foarte mare deoarece vreau să constat rezultatele vizitei medicale, în funcție de care mă voi ghida. Dar jucătorii sunt profesioniști și sper că va fi bine, momentan s-au prezentat bine. Am înlocuit puțin alergările uzuale cu alergări sub formă de jocuri dar în general este vorba despre niște zile mai ușoare…” În paralel, pe terenul sintetic al complexului, efectuau astăzi la amiază antrenamente grupe de juniori ale LPS Banatul Timișoara.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 5 =

 


Alte articole legate de acest subiect: