”Dan Păltinișanu”, gazdă pe parcursul final și în C4, ASU Politehnica – Mama Mia

Final mult mai atractiv de sezon decât de obicei în sportul timișorean, inedit și cu noutăți pe câteva fronturi, Sala ”Constantin Jude” urmând de exemplu a găzdui cel puțin un meci dacă nu chiar două atât în finala mică pentru bronz a Ligii Naționale de handbal masculin, postură în care ”Poli” n-a mai fost de ani buni, cât și în finala Campionatului Național de futsal, cu Informatica Timișoara protagonistă în ediția de debut în Liga 1, iar stadionul ”Dan Păltinișanu” fiind în premieră la dispoziția ultimului act în Cupa României la rugby, disputat sâmbătă de la ora 18,30 de marile pretendente la onoruri din acest deceniu, gazda Timișoara Saracens și CSM Știința Baia Mare, dar și împărțit în săptămâna parcursului final de campionat regular sau play-off de grupări fotbalistice locale.

Ofertă mai diversificată și la vârf, în dispute pentru ”aur”, trofee sau bronz, dar și pentru promovare însă și la retrogradare, în fotbal. ACS Poli va găzdui ca penultimă clasată duminică de la ora 19,30 penultima apariție pe teren propriu în play-out-ul Ligii 1, cu FC Botoșani, la ora antepenultimei runde, iar după ce miercuri la ora 18 va juca în Ilfov, la FC Voluntari, duminică 29 mai de la ora 17 va pune punct reprezentațiilor în 7-14 tot pe ”Dan Păltinișanu”, contra celor de la CSMS Iași. Ar mai exista pentru nou-promovați și eventualitatea unei reapariții la baraj, tur-retur pe 8 și 12 iunie, totul însă pe fondul unor uriașe probleme în sânul grupării lansate din B2 în 2012, de la renunțări de dată recentă a mai multor fotbaliști străini la termene în fața Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor, cum ar fi și pentru 1 iunie în cazul pretențiilor financiare emise de Ianis Zicu.

Zilele viitoare va reveni pe ”Dan Păltinișanu” și gruparea alb-violet ASU Politehnica, aflată în fața tentativei unei noi promovări după cele reușite începând din același an 2012, atunci de la nivelul eșalonului 6, Campionatul Municipal Timișoara, de astă dată bătând cu tărie la poarta Ligii 2, care i s-ar putea deschide eventual tocmai marți seară, cu ocazia jocului din penultima etapă în C4 și a descinderii galeriei viola în Curva Sud, la ultima apariție acasă din sezonul Seriei a IV-a.

ASU Politehnica a mai evoluat cu succes pe ”Dan Păltinișanu” în ligile inferioare, atât în Divizia D Timiș, câștigând în martie 2015 în ceea ce erau considerate condiții de deplasare derby-ul la promovare cu Ripensia, rezultat 2-6, cât și pe 19 aprilie 2016 un joc găzduit pe principala arenă a orașului tot de la ora 19, 3-1 cu CS FC Hunedoara în Liga 3. Vor fi trecut 6 etape de la acea partidă iar ”violeții”, după deplasarea din acest week-end la Ișalnița, vineri, pentru întâlnirea cu ”satelitul” Craiovei, vor apărea marți de la ora 19 pe ”Dan Păltinișanu” contra celor de la CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, în etapa a XXIX-a și penultima. Oră la care ar putea fi deja virtual promovați sau și-ar putea asigura matematic promovarea.

Ultimul meci acasă din întregul campionat fiind pentru alb-violeți pe ”Dan Păltinișanu” ar putea avea și un simbol al testării apelor și pregătirii terenului în perspectiva aparițiilor din B2, pe o scenă valorică mai înaltă, deziderat de care Gălan & Co. sunt despărțiți acum de puțin peste o săptămână și 270 de minute de fotbal, ultimele 90 fiind programate week-end-ul viitor lângă Sibiu, la CS Măgura Cisnădie, vineri 27 mai de la ora 18. Până atunci, a treia apariție pe ”Dan Păltinișanu” de la propulsarea în ascensiune, prima clasată având și o revanșă de luat pentru cel mai drastic eșec din întreaga campanie, 3-0 pentru Mama Mia în toamnă la Becicherecu Mic, roș-albi care au în cont atât deplasări victorioase la celelalte grupări de C4 din Timiș, 1-0 la Lugoj și 6-2 la Giarmata, ambele tot în tur, cât și în fief-ul de pe ”Știința” al alb-violeților, arareori depășiți dar atunci eliminați din faza II a Cupei României cu 1-2 în iulie 2014, plus cu o unică descindere a grupării comunale pe ”Dan Păltinișanu”, ca sparring-partner al lui ACS Poli, amical în care formația de eșalon inferior însă nu se înclina, plecând neînvinsă din ”marele oval”, scor 1-1.

Un final de mai ieșit așadar din monotonia tiparului pentru amatorul de sport local, iar ca oferta să fie și mai generoasă lupta la titlu în Divizia D Timiș propune începând de marţi 25 mai trei runde succesive cu partide la vârf pe podium. Capul de afiș din Ciarda Roșie, de la mijlocul săptămânii viitoare, Ripensia – Voința Mașloc, este între primele două clasate la egalitate de puncte, marţi de la ora 18, în etapa 31, urmat de ACS Ghiroda – Ripensia, la finalul săptămânii viitoare, în antepenultima rundă, iar apoi și de Voința Mașloc – ACS Ghiroda în etapa a 33-a, la Covaci, în primele zile de iunie.

* Spicuiri din calendarul sportiv al acestor zile, și în tradiționalele rubrici din pagina I, în susul coloanei din dreapta, ”CÂND MERGEM LA MECIURI? Program săptămânal: jocul, ora, locul” și ”UNDE MERG TIMIȘ(OR)ENELE ÎN DEPLASARE?”

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: