Dan Silaghi-Perju: „În primul rînd am arătat ca o echipă şi am marcat mai ales în ultimele minute pentru că am crezut în noi pînă la capăt”

Dan Silaghi-Perju a marcat vineri pentru a doua etapă la rînd în contul Flacărei Făget, fostul junior alb-violet intrînd în minutul 60 al deplasării de astăzi la Reşiţa, în ultima rundă a turului Seriei 4 în Divizia C, şi înscriind peste 10 minute unicul gol, al victoriei timişenilor, cu care tinerii evoluînd pe „Colterm” îşi vor petrece iarna în căldurosul fotoliu de lider al ierarhiei. Despre acest succes şi nu numai, cu marcatorul din Valea Domanului, pentru un 1-0 în dauna lui FC Municipal 2012 Reşiţa…

Silaghi-Perju a fructificat tot cu capul o centrare de pe flancul drept, expediată de Briciu în minutul 70, într-o fază copie la indigo a celei de vinerea trecută, atunci într-un 2-2 acasă cu Minerul Jilţ Mătăsari, urmat de despărţirea de antrenorul Sorin Brândescu.

Astfel, Flacăra a cîştigat turul seriei a patra, cu 22 de puncte din 33 posibile, şi în urma unor foarte bune rezultate în Caraş-Severin, şi anume 1-0 la Caransebeş, cu Autocatania, 1-1 la Lupac, cu Muncitorul Reşiţa, şi 1-0, astăzi, la Reşiţa.

Iar pentru Dan Silaghi-Perju a fost un bun final de 2012, început cu o accidentare suferită în iarna trecută, ruptură de menisc ce l-a împiedicat să intre în primele două partide ale returului stagiunii trecute, petrecut în alb-violetul lui SC FC Timişoara II: „Atunci am intrat în etapa a treia, după accidentare, dar ulterior am jucat constant, pe parcursul anului. Am evoluat şi ca vîrf de atac, aşa cum am intrat şi astăzi, dar şi mijlocaş lateral, pe dreapta dar şi pe stînga, pe flancuri jucînd cel mai mult. Cîteva meciuri, 4-5 la număr, le-am jucat ca mijlocaş central însă cred că pe zonele laterale ofer cel mai bun randament”.

Silaghi-Perju, în vîrstă de 21 de ani, a evoluat ca atacant şi în perioada junioratului precum şi în cele două sezoane la „satelitul” alb-violet, tot în liga a treia, regăsindu-se însă mai bine pe flancuri iar din linia mediană şi oferind mai multe pase de gol, ceea ce poate explica numărul „boabelor” reuşite: acestea două, pe finalul turului, plus de două ori mai multe în campania trecută.

Iar dintre absolvenţii generaţiei 1991, cu profesorul Sorin Brândescu la timonă, Dan Silaghi-Perju are colegi de echipă şi la liderul Flacăra Făget, jucătorul ofensiv cu caracteristicile fizice 69 kilograme şi 1,80 metri înălţime, născut pe 13 mai 1991, reamintindu-ne componenţa tip a formulei juniorilor A de ´91, cu care „n-am trecut de faza grupelor Campionatului Naţional, avînd în echipă şi juniori din 1992”: Dubou – Toma, Dubei, Sorescu, Gălbău – Szalkai, Belciu, Dobricean, Fuchs – Nicula, Silaghi-Perju (Vişan).

Dan Silaghi-Perju este student al Universităţii Politehnica Timişoara, la Facultatea de Management al Producţiei şi Transporturilor, în anul trei din patru de studii, păşindu-i pe urme o altă rezervă utilizată astăzi la Reşiţa, Olimpiu Ciobai, „boboc” în anul I.

Fără Fuchs, suspendat pentru deplasarea la Reşiţa, respectiv Tuculea, accidentat, timişenii conduşi astăzi de antrenorul interimar Călin Dumitru au încheiat turul într-o notă pozitivă, după două jocuri în care nu cîştigau: „În primul rînd am arătat ca o echipă, nu neapărat cu individualităţi marcante, şi am muncit cu toţii pentru acest loc I. Am marcat de multe ori în minutele finale ale jocurilor pentru că am crezut pînă la capăt în noi iar în general apărarea a mers foarte bine, chiar dacă atacul nu a funcţionat atît de bine precum am sperat”. 

Cît despre integrarea la Flacăra a foştilor componenţi de la FC Timişoara II, întîrziată în raport cu startul pregătirilor, Dan Silaghi-Perju a menţionat că totuşi „ne-am integrat bine, cu ajutorul celor mai vechi la echipă şi chiar n-a fost deloc o problemă”.

Iar dacă turul l-a început cu fostul său antrenor de la juniori, Silaghi-Perju l-a încheiat fără Sorin Brândescu pe banca tehnică a fruntaşei, spunînd: „Decizia sa de a renunţa a fost una surprinzătoare, şi a plecat şi Gălan odată cu el, mai ales că aveam un parcurs bun şi era cu o etapă înaintea încheierii turului. Atmosfera s-a mai stricat astfel la echipă dar bine că am terminat cu o victorie. Am fost într-adevăr surprinşi de plecarea lor…” 

Triumful de astăzi l-a pus pe seama bunei aplicări a armei contraatacului: „Oricum, Reşiţa a dominat jocul dar noi am încercat mereu pe contraatac, ne-am mobilizat foarte bine, ştiind că mai avem doar un pas şi apoi ne putem gîndi la vacanţă, şi ne-am îndeplinit obiectivul, deoarece ne-am dus acolo la victorie! Am arătat din nou ca o echipă…”

În fine, Silaghi-Perju s-a referit şi la tăria principalelor contracandidate din serie, opinînd că mai ales Autocatania şi în al doilea rînd minerii gorjeni le-au pus dîrzenia la încercare: „Deşi toată lumea zice de Minerul Motru că prestează cel mai bun joc, noi unii ne-am creat foarte multe ocazii de gol contra lor, în prima repriză, şi mi s-a părut că mai degrabă Autocatania Caransebeş ne-a pus cele mai mari probleme şi a jucat cel mai bine, nu neapărat prin individualităţi, dar ca lot, ca o echipă unită. Consider că au jucat cel mai bine iar cu ei a fost şi cel mai bun joc”.

Flacăra Făget s-a impus vineri de la ora 14, în a patra sa deplasare a turului, în care a avut parte de 7 jocuri acasă, în componenţa Burtic – Birău, Ştefanovici, Andronic, Toma – Briciu (85, Cărpinişan), Veron, Dobre, Szalkai (55, Damian) – Pleşcan (60, Silaghi-Perju), Speroni (85, Ciobai). Pe bancă: Ostafie – Secotă, Semenea.

Flacăra va mai efectua o săptămînă de pregătire, după care va afla data reunirii lotului, după sărbători, cînd, cu siguranţă, vor surveni schimbări în lumina celor derulate recent la liderul din Calea Şagului.

***

În alte jocuri ale ultimei etape, a XIII-a, în Seria 4 a Diviziei C, Minerul Motru – FC Caransebeş 1-1: Răduca (37 – pen.) / Ad. Ganea (24); Pandurii II – Vladimirescu 2003 2-0: Fărcăşanu (19), Chibulcutean (65); Millenium Giarmata – Vulturii Lugoj 0-0.

Apă Craiova – Jiul Rovinari, se dispută mâine, de la ora 14:00. Muncitorul Reşiţa şi Minerul Jilţ Mătăsari stau.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: