De-ale noastre

În urmă cu ceva vreme Marcel Răducanu a afirmat că noi avem regi și briliante, doar că nu avem fotbal. Acum avem și filosofi în fotbal, Florin Bratu, acest Emil Cioran al fotbalului românesc, care nu rezistă mai mult de trei etape la vreo echipă, fiindcă nu se poate face înțeles. La fel și Tiberiu Bălan, care, nici bine n-a ajuns la Târgu Jiu, că are și el filosofia lui. Numai rezultatele lipsesc.

Tot al doilea antrenor din liga a doua și a treia este apelat cu numele de ”mister”. Fără să mai vorbim de cei din liga întâi. Mi se pare puțin forțată folosirea acestui apelativ, poate din necunoaștere a sensului acestui cuvânt. Totuși, respectul față de antrenori trebuie onorat, totul depinde de instruire și educație.

Desigur că ne bucură victoria echipei CFR Cluj în Europa League din partida cu Rennes, dar maniera de joc a clujenilor a suferit mult. În liga întâi a început returul cu câteva rezultate neașteptate. Sepsi Sfântu Gheorghe nu a reușit să treacă pe teren propriu de Voluntari. Academica Clinceni a reușit un rezultat de egalitate cu Universitatea Craiova, iar Chindia Târgoviște a reușit să egaleze pe Gaz Metan Mediaș în ultimele minute. FC Hermannstadt a fost învinsă la un scor concludent de FCSB, în timp ce Dinamo a reușit o victorie cu Viitorul.

Lucrurile nu sunt deloc clare în liga a doua, așa cum doresc să le prezinte cei de la Federația Română de Fotbal. La început s-a crezut că obligativitatea de a folosi trei jucători de 19 ani este un aspect pozitiv, dar se dovedește că produce mari perturbări în desfășurarea competiției.

Liderul Dacia Mioveni a fost învins de Farul Constanța, în timp ce UTA a învins cu destule emoții pe CSM Reșița, chiar pe terenul acesteia. Romario Moise a înscris două goluri spectaculoase și s-a dovedit MVP-ul partidei. Ripensia a obținut un rezultat de egalitate în partida cu Rapid, o echipă care are veleități de promovare, iar cealaltă echipă timișoreană, ASU Politehnica, nu a putut trece pe teren propriu de Dunărea Călărași.

Refuz să cred motivarea plecării lui Mugur Gușatu de la ASU Politehnica. El a venit cu mult entuziasm la Timișoara ca să plece intempestiv după numai câteva etape. Gușatu nu a fost respectat așa cum se cuvine, la aceasta contribuind și atitudinea unor jucători.

În liga a treia, Universitatea Craiova 1948 face legea, învingând-o chiar și pe Fortuna Becicherecu Mic pe terenul acesteia. De notat că toate cele cinci echipe arădene au obținut rezultate pozitive, dintre care e de remarcat victoria clară a nou promovatei Progresul Pecica în fața unei echipe tenace, ACSO Filiași. În schimb ACS Poli, o grupare lăsată de izbeliște de toată lumea, nu poate părăsi subsolul clasamentului, înregistrând înfrângeri pe linie. Chiar nu se poate găsi o soluție de redresare a acestei formații?

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: