De ce pariorii profesioniști joacă numai pariuri individuale?

Am citit zeci de articole și interviuri în care pariori profesioniști prezentau regulile pe care le respectă pentru a câștiga constant. Trăgând linie, pot spune că în top 3 sfaturi pariuri sportive este acela de a juca numai pariuri individuale.

Pariurile single reprezintă un ingredient nelipsit din rețetele de succes ale celor care trăiesc din așa ceva. Explicația este foarte simplă: fiecare selecție de pe bilet aduce cu sine o mulțime de variabile de care depinde deznodământul pariului. Este suficient ca una dintre variabile să fie judecată greșit și pierzi banii. Logic, cu cât sunt mai puține variabile, cu atât șansele de câștig sunt mai mari. O singură selecție te ajută să fii stăpân pe situație (atât cât se poate) și să ai câștig pe termen lung, dacă te pricepi la sportul pe care joci.

Aceeași cotă, probabilități de câștig diferite

O cotă „dintr-o bucată” este mai sigură decât aceeași cotă obținută din înmulțirea unor cote mai mici. Reușita unui pariu single cu cota 1.80 depinde de analiza unui singur meci și de absența unor factori greu de prevăzut precum eliminări sau accidentarea unor fotbaliști importanți. Această cotă se poate obține din 1,35 x 1,35, deci din două meciuri cu favorite puternice. Așadar, pentru pariul multiplu va trebui să analizăm două partide (pentru că nu ne putem lăsa păcăliți de cote), iar pericolul de evenimente neprevăzute este dublu.

Ce ne spune acel 1,35? Ne spune că una dintre echipe este clar mai bine poziționată decât adversarul, dar nu este un raport de forțe ca într-un FC Barcelona – Eibar, unde catalanii ar avea o cotă la victorie în jur de 1,10. Cu alte cuvinte, dacă echipa cu prima șansă ar rămâne în inferioritate numerică, atunci victoria sa ar fi pusă sub semnul întrebării.

Cotele foarte mici nu rentează

În sport, mai ales în cel de echipă, apar tot timpul rezultate surprinzătoare. Îți propun un experiment: ia cele mai puternice echipe din Europa: FC Barcelona, Real Madrid, Bayern Munchen, Manchester City, PSG, eventual Juventus. Alege un weekend. Oricare ar fi meciurile lor din acel weekend, am curaj să pun pariu că vei pierde dacă vei miza pe victoriile lor pe un singur bilet.

De altfel, niciun parior cu experiență nu recomandă pariuri pe cote sub 1.20. Trebuie să pui o miză mare pentru a înțelege ceva din profit, iar raportul câștig/risc este net în defavoarea ta. Falimentul pariurilor pe cote derizorii este demonstrat de ineficiența pe termen lung a strategiei Easy Money, care presupune parierea întregii bănci pe cote între 1.10 și 1.30, considerate „sigure”. Se poate să îți meargă de 4-5 ori. Până la urmă, pierzi tot.

Siguranță versus probabilitate

O altă modalitate de a proba eficiența pariurilor single în comparație cu cea a pariurilor multiple este să alegi 100 de meciuri cu cota aproximativă 2.00. Dacă măcar 55% din ele sunt câștigătoare, în cazul pariurilor single ai profit. Dacă grupezi aceleași meciuri pe mai multe bilete multiple, se poate să fii pe plus, dar se poate să fii și pe minus la 55 de rezultate corecte. Totul depinde de inspirația pe care o ai atunci când le asociezi. Așadar, vorbim despre siguranță versus probabilitate.

Este mai ușor de aplicat o strategie atunci când joci numai pe pariuri single. Pariorii profesioniști au o țintă de profit pe sezon, exprimată ca procent din banca de start. Cum banca este în general de ordinul sutelor de mii de euro, ei se pot mulțumi și cu 10% profit. Pentru ei, cotele mai mici ale pariurilor individuale nu reprezintă neapărat un dezavantaj, pentru că își permit să facă pași mai mărunți, dar mai siguri. Un parior amator poate avea noroc să ajungă într-un timp scurt la un profit de 10% din bancă, dar la fel de repede va pierde banii câștigați.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Publicitate și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 6 = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: