De la 1-0 la 1-3: prim succes după 5 eșecuri și două remize. Minerul Motru – Mama Mia 1-3 (1-2)

CS Nuova Mama Mia a obținut astăzi de la ora 18 întâiul triumf după 9 etape și după aproape două luni, răsturnând scorul în deplasare în Oltenia și făcându-i indirect un favor grupării timișene din Giarmata, care s-a lepădat de ultima poziție în clasament: Minerul Motru – CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 1-3 (1-2). 

Cosmin Stan

Cosmin Stan

 

 

Mâine, miercuri 18 mai, s-ar fi împlinit două luni de la ultima victorie a roș-albilor de la Mama Mia, obținută atunci tot în Oltenia, la Ișalnița, în dauna altei contracandidate a celor din Giarmata în lupta pentru evitarea retrogradării, ACSO Filiași, depășită cu 1-0, și iată că elevii lui Cosmin Stan au pus în sfârșit punct unei serii nefaste de 5 înfrângeri și două remize, datorată în special numeroaselor indisponibilități din efectiv.

Penultima clasată la ora începerii jocului din etapa a 27-a, Minerul, a deschis scorul, 1-0 în minutul 35, când a marcat Nicoloff, dar egalarea a survenit rapid, prin Bârză, în minutul 37, după care Perju-Silaghi a marcat golul doi în ultimul minut al primei reprize: 1-2.

În mitanul secund, oaspeții au controlat chiar și autoritar jocul, ratând ocazii monumentale, uneori după ce au driblat și portarul, cum s-a întâmplat în cazul lui Bârză, și încă de două ori. Alte oportunități au fost trecute în contul lui Perju-Silaghi şi Jichici.

În minutul 68, timișenii au beneficiat și de o lovitură de la 11 metri, Telescu şutând însă în transversală, de unde mingea a revenit la Centea, care, de la 14 metri, cu latul, a înscris: 1-3. Mai apoi, sarabanda ratărilor…

Chiar și așa, a treia victorie din retur pentru roș-albii Becicherecului, pe când motrenii, care au stat etapa trecută, au rămas fără nici un punct în 2016, preluând ultima poziție. Iar de la codași, la fruntași, ultima ieșire a roș-albilor timișeni fiind la liderul ASU Politehnica, pe ”Știința”, în penultima etapă, o intermediară săptămâna viitoare.

Au jucat formaţiile:

Minerul Motru: Gorun (min. 74, Napu) – Hanu, Nuelean, Colareza, Tudoran, Nicoloff, Ghighilicea, Drăgan (min. 10, Brăncuţ), Dinu, Pruteanu (min. 70, Iancu), Sîrmon (min. 68, Rădulescu).

CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic: Culda – Telescu, Băban (min. 49, Mărgineanu), Muscă (min. 90, Filip), Ardelean, Bârză, Centea, Perju-Silaghi (min. 86, Croitoru), Ştefănescu, Motreanu, Jichici (min. 58, Negruţ).

Antrenori: Cosmin Stan şi Mihăiţă Hromei. Pe bancă… Elti Neagoe.

Cosmin Stan: ”După mult timp am simţit gustul victoriei şi sper să ne placă într-atât de mult încât să-l mai simţim şi peste trei zile, când jucăm acasă cu Cisnădie. Am făcut o primă repriză slabă, în care totuşi am condus şi am intrat la pauză cu un minim avantaj. În repriza a doua am dominat copios, chiar în totalitate, cu patru ocazii monumentale, plus un penalty. Sunt bucuros de victorie şi sperăm să continuăm tot aşa până la sfârşit!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: