Deducții

Globalizarea, un termen atât de drag lui Michel Platini, și mai nou lui Aleksander Ceferin, se dovedește că nu are un suport real. Desfășurarea Campionatului European în 12 orașe diferite aparținând unor țări diferite pare compromisă. Noile coordonate ale vieții fac ca acest deziderat să nu fie realizabil, astfel că se preconizează să se revină la forma inițială, adică o competiție continentală care să se desfășoare într-o singură țară. Indiferent care va fi soluția finală, un aspect pozitiv apare la noi, deoarece am rămas cu câteva stadioane moderne care pot găzdui oricând competiții de nivel înalt.

Mulți s-au înghesuit în a-și aroga merite pentru evoluția bună a echipei României U21 la Campionatul European din Italia, dar toți l-au uitat mult prea ușor pe brașoveanul Daniel Isăilă, antrenorul care a alcătuit nucleul de jucători al acestei selecționate. Marius Șumudică rămâne în Turcia, unde l-a dus și pe Djokovic de la CFR Cluj, în timp ce Dan Petrescu se zbate în mediocritate.

La clubul Dinamo continuă debandada și nu se știe cine reprezintă legal echipa. Chiar dacă Steliano Filip a revenit la echipă, nu se e sigur dacă va putea evolua în campionat, rămâne de văzut cum a fost înregistrat la FRF din moment ce nu purta o semnătură oficială. Ciprian Marica bate câmpii când afirmă că nu poate concepe ca Dinamo să pornească din liga a patra. Cum rămâne atunci cu UTA, ASU Politehnica, Ripensia, care au plecat la noul drum din ligile inferioare, timișorenele din ”Municipalul” nivelului 6?

Un alt aspect supărător este atunci când apar echipe fără identitate și fără teren propriu. Un ultim exemplu este al echipei Universitatea Craiova a lui Mititelu, care a rămas fără denumire și fără palmares. O altă echipă artificial creată, AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele, nu a rezistat prea mult și s-a retras din campionat. Chindia Târgoviște, o echipă din liga întâi, este o echipă nomadă care își dispută fiecare partidă considerată pe teren propriu în altă localitate.

Etapa cu numărul 17 din liga întâi a prezentat o situație inedită: nu s-a înregistrat nici o victorie pe teren propriu. UTA a învins în deplasare pe Voluntari, creând impresia unei stabilități, ca în următoarea rundă să fie învinsă neașteptat sâmbătă pe teren propriu de ultima clasată, FC Argeș. La Botoșani, Dinamo a fost spulberată, adâncind și mai mult criza de la club. De remarcat apariția arbitrului Sebastian Colțescu, care a oficiat partida Sepsi Sfântu Gheorghe – Astra. S-a și grăbit să acorde un penalty discutabil gazdelor, după cum îi este obiceiul.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: