Deja cu 5-0 la pauză după ce la 0-0 rata un penalty, CSM Lugoj câștigă cel mai clar în acest sezon. Mama Mia, șifonată a 3-a oară cu 4 handicap

Lugojenilor nu le cădeau deloc bine eșecurile cu cântec în deplasare la Reșița și Deva dar respectivele înfrângeri doar i-au ambiționat cu atât mai mult să reînnoade seria imbatabilă fără gol primit din primele 3 apariții în noul an, ceea ce au și reușit, astăzi semnând a treia victorie consecutivă, un bis la acest capitol în actuala campanie, dar de departe și cea mai clară, 5-1 (5-0) acasă în dauna celei mai periclitate formații timișene din Seria a IV-a.

O singură dată au înscris cei de la CSM Lugoj mai mult de două goluri într-un meci din actualul campionat, trei într-un 3-2 în urmă cu zece etape, pe 18 noiembrie, acasă cu Pandurii II, iar de 3 ori s-au impus la o diferență maximă de două goluri avans, de fiecare dată cu 2-0, însă astăzi au câștigat la o diferență chiar și mai categorică după primele nici 45 de minute de joc: 5-1 (5-0) pe teren propriu cu CS Nuova Mama Mia.

A cincea victorie lugojeană din 9 apariții în retur, în care a pierdut doar la Reșița și Deva, a lăsat-o pe  Mama Mia într-o și mai ingrată poziție cu 4 etape înaintea încheierii sezonului, timișenii preluați din iarnă de Marcel Băban rămânând cu numai două puncte din ultimele 21 posibile, formă tipică unei echipe bântuite de frigurile retrogradării.

Iar dacă vizitatorii învinși n-ar fi marcat golul de onoare dintr-un penalty cu nici un sfert de oră înainte de final, atunci CSM Lugoj ar fi rămas cu rubrica golurilor primite acasă în retur complet imaculată, după succese la zero intercalând o remiză, 2-0 cu CS Millenium Giarmata, 0-0 cu Ripensia, 2-0 cu UTA Bătrâna Doamnă 2 și 1-0 cu Gloria Cermei, cel mai recent.

Această a noua etapă din retur a adus în schimb al treilea eșec consecutiv afară trupei lui Băban și antrenate de Dan Mănăilă, dar chiar mai drastic decât cel precedent, după ce primele două deplasări din 2017 erau încheiate sub scut, 2-1 la AFC Unirea 1924 Alba Iulia și 1-1 la Giarmata. Continuarea a fost neprielnică roșu-alb-negrilor, 2-0 pentru ACS Poli II, 4-1 pentru Național Sebiș și chiar 5-1 în această rundă a 22-a.

Fără Bozian, suspendat, respectiv Dobra, în urmă cu pregătirea după o accidentare, CSM Lugoj a amânat deschiderea scorului când Radu a ratat o lovitură de la 11 metri acordată în minutul 10 pentru un fault asupra lui Marta, sau altfel spus goalkeeper-ul oaspeților, Radu și el, a apărat execuția: tot 0-0.

CSM a înscris însă apoi de nu mai puțin de 5 ori acasă într-un interval de nici 25 de minute din prima repriză, în minutele 19, 26 – din lovitură de la 11 metri, 28, 34 și 42, Mama Mia reducând din handicap doar în minutul 76, din penalty-ul transformat de Patrick Niță.

Silaghi-Perju deschidea scorul spre mijlocul primei părți cu un șut din întoarcere de la 12 metri, la colțul lung, 1-0 în minutul 19. Lazea a dublat avantajul din cea de-a doua lovitură de la 11 metri obținută de lugojeni, prin Silaghi-Perju, în minutul 26, iar Livan a majorat diferență după ce a pivotat cu adversarul în spate și a scăpat singur cu portarul, învingându-l de la 10 metri.

Amfitrionii nu s-au oprit însă la 3-0 iar Zurbagiu a șutat de la 30 de metri sub bară iar Lazea a reluat cu latul de la 7 metri o așezare după o centrare de pe dreapta: 5-0 în minutul 42. Ce contrast, față de rezultatul din tur de pe arena CFR, 1-1 în toamnă…

Cosmin Petruescu, care a abordat meciul cu Radu fundaș dreapta, a efectuat două înlocuiri la pauză și încă una în primul sfert de oră din repriza a II-a, în tabăra oaspeților singura consolare venind prin golul de onoare de pe punctul cu var, indicat după ce sârbul Radak comitea henț în suprafața de pedeapsă, în urma unei învălmășeli în careu, după un corner: 5-1.

*

CSM Lugoj: Filip – Radu, Drăghici, Miculescu (46, Radak), Roșie (58, Grega) – Rus (70, Horcea), Livan, Lazea (46, Ciubotariu), Zurbagiu, Silaghi-Perju, Marta.

Rezerve: Păduraru, Precupanu, Olariu, Andrei Ciobanu.

CS Nuova Mama Mia: Radu – Timiș, Baradji, Catrici, Folarin – Miculete (46, Gheorghioiu), Băban, Aquino Jairo, Niță, Hillion (74, Cioată), Macovei (88, Brașoveanu).

Rezerve: Micu – Daniel Ciobanu, Chivăran, Petrovics.

Cosmin Petruescu, antrenor al lugojenilor, a spus că ”am început foarte bine jocul, pe care l-am tratat cu maximă seriozitate, căci aveam foarte puține informații despre această formație imprevizibilă, care începea foarte bine returul, cu 7 puncte din primele 9 posibile. Mă bucur însă că plusul de experiență și maturitate s-a evidențiat în primele 45 de minute. După pauză am încercat să conservăm rezultatul dar în ciuda faptului că nu am reușit, sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor pe tot parcursul meciului. Au reușit o victorie meritată și muncită! După proporțiile scorului, pare a fi facilă, dar cu certitudine nu a fost așa, și este puțin cam mare diferența față de realitatea din teren. Oaspeții au o echipă tânără, de perspectivă, cu care dacă cei care finanțează și antrenează au răbdare și putere de muncă, de 2-3 tineri cu certitudine vom mai auzi în viitor, că vor face pasul spre un eșalon superior”. 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: