Derby ca la carte la ”Elite U17”: LPS Banatul – U Craiova 1948 3-0 (1-0). FOTO + declarații Petcu, Petrișor

Vreme frumoasă, public numeros, atmosferă de meci, speranțe de mai bine. Asistând la un îndârjit și atractiv duel retur al neînvinselor din Seria de Vest a Ligii Elitelor U17, aceste speranțe pot fi îndreptățite pentru fotbalul juvenil românesc prin prisma potențialului afișat de primele două clasate, egale pe 20 octombrie 2018 în Bănie, 1-1 în etapa a IV-a, departajate astăzi în runda a XIII-a grație preciziei superioare în execuții a gazdelor de pe Bega, ghinioniste și cu 5 bare transversale dar desprinse pe forcing-ul final: LPS Banatul Timişoara – Universitatea Craiova 1948 Club Sportiv S.A. 3-0 (1-0).

Juniorii B timișoreni și craioveni au oferit un joc bun în această a patra rundă din retur în seria vestică a Ligii Elitelor U17, etapa a treisprezecea aducând și prima înfrângere în această primă grupă valorică pentru secund clasații de pe Jiu, învinși și eliminați tot aici luna aceasta și din sferturile de finală ale Cupei României U17.

Elevii lui Cristian Petcu s-au detașat așadar în ambele cazuri, etalându-și superioritatea și în revederea din această după-amiază, ceea ce i-a detașat cu atât mai mult în ierarhie: 12 11 1 0 42-6 34 puncte, comparativ cu 11 7 3 1 28-9 24 puncte, bilanț al craiovenilor.  

Liderul a semnat o victorie la un scor de neprezentare în faţa oltenilor, care însă cu greu s-au dat bătuţi, după ce au dominat teritorial în minutele 35-70, fără a reuşi totuși să fructifice ocaziile avute. 

Pe de altă parte, junii lui Cristi Petcu au trimis mingea de cinci ori în transversală, prin Zoran Mitrov de trei ori, respectiv prin Ion Vasluian şi Cosmin Gladun.

Mitrov a și înscris, gol al primei părți… În minutul 29, la o acţiune şnur a lui Vasluian pe flancul drept, acesta a centrat pe jos în faţa porţii iar Zoran Mitrov, din a doua încercare, a scuturat plasa din 6 metri.

Asiduă a fost tentativa craiovenilor de a egala, dar odată eliberați din chingi, timișorenii s-au detașat pe final, înfrângând dârza rezistență a vizitatorilor.

Golul doi a venit într-adevăr târziu, în minutul 83, când Denis Tymoş a scăpat singur spre poartă, a intrat în careu şi l-a învins pe Poenaru cu un şut pe jos, în stânga acestuia.

O nouă mare ocazie a gazdelor în minutul 89, când Marjan Maric a scăpat din nou singur spre poartă, exact așa cum proceda cu 10 minute în urmă, însă a fost luat cu fulgi cu tot de portarul Poenaru, la 20 de metri de buturi. Corect, arbitrul a dictat lovitură liberă şi eliminarea de pe teren a goalkeeper-ului.

În poartă a intrat un jucător de câmp, Militaru, iar Zoran Mitrov a executat puternic, mingea întâlnind transversala și revenind în careu, de unde Simedru a stabilit rezultatul final, înscriind din 7 metri.

De menţionat și că în deschiderea meciului jucat de la ora 14 la Baza II – UPT s-a desfășurat partida LPS Banatul U19 – Ripensia Timişoara 2-1 (2-0). Au marcat: Ion Polifran (min. 13) şi Daniel Stancu (min. 29), respectiv Raul Rosuş (min. 55).

Urmează pentru liderul timișorean al Seriei de Vest la ”Elite U17” deplasări în Ardeal, pe 3 aprilie de la ora 12 în manșa I a semifinalei Cupei României U17, la ACS FC Ardealul Cluj, iar weekend-ul viitor în etapa a 14-a din campionat, la a treia clasată, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

*

LPS Banatul Timișoara: 12. Mario Cassian Ștefan – 2. Mădălin Florin Sturzu, 4. Alex Constantin Benea, 6. Cosmin Ștefan Gladun, 7. Adrian Ionuț Ilie, 8. Marius Lucian Simedru (min. 82, 17. Denis Tymoș), 9. Denis Florin Giurgiu (min. 60, 5. Marjan Maric), 14. Ioan Derbac, 11. Giovani Nikolic, 16. Ion Vasluian (min. 87, 13. Gheorghiță Bostan), 10. Zoran Mitrov – cpt.

Antrenori: Cristian Petcu şi Ionuţ Vucea.

Rezerve: 1. Alexandru Dogaru, 16. Claudiu Nicolae Ciobănică, 18. Eduard Alex Tismonar, 3. Andrei Siminiceanu.

Rezerve: 1. Alex Sebastian Dogaru, 3. Baralisnav Rajlic.

Universitatea Craiova 1948 Club Sportiv SA: 52. David Poenaru – 8. Paul Florea, 4. Sebastian Velea, 2. Ionuţ Mitran, 22. Mădălin Ruican, 5. Denis Guţă – cpt., 23. Tudor Negrea, 18. Robert Geru, 55. Marian Danciu, 16. Ştefan Baiaram, 6. Gabriel Viespe.

Antrenor: Nelu Petrişor.

Au mai jucat: 19. Teodor Drăghici, 46. Ştefan Moldoveanu, 37. Alin Militaru, 14. Eduard Domnu, 7. Dragoş Popa.

Rezervă: 49. Tudor Bunea.

A arbitrat: Mihai Damşa (Aiud), ajutat la cele două linii de Daniel Nistor (Zlatna) şi Paula Crişan (Alba Iulia).

*

La cald…

Cristi Petcu (antrenor LPS Banatul): ”Sunt bucuros că în primul rând am reuşit o victorie muncită, am făcut un meci bun, cu fotbal intens, cu faze fierbinţi, chiar pot spune la ambele porți. Ambele echipe au jucat cu determinare şi chiar s-a demonstrat că se poate juca fotbal la un nivel ridicat cu aceşti copii de 17 ani. Repet, a fost un fotbal de nivel superior. Într-un final incandescent, a fost o victorie detaşată pentru noi, pe lângă barele noastre, circa 5 după câte îmi amintesc. S-a văzut calitatea noastră şi am demonstrat că avem copii de calitate şi foarte buni! Copiii cresc de la meci la meci şi asta mă bucură foarte mult, sperăm în continuare să obţinem rezultate foarte bune şi să ne calificăm în Cupă. Eu personal îi felicit şi mă bucur pentru ei! Mergem mai departe, ne aşteaptă două meciuri în Cupa României, tur şi retur cu Ardealul Cluj”.

Nelu Petrişor (antrenor U Craiova 1948 CS SA): ”Nu am ce să mai comentez, a fost un meci mai bun făcut de noi, dar am pierdut şi scorul spune totul. Am avut câteva ocazii clare de gol, dacă am fi marcat, ar fi fost alt rezultat, nu acest 0-3. Cam prea mare după aspectul jocului… Acum l-am pierdut pe portar, care a fost eliminat de pe teren în finalul meciului, dar eliminarea a fost corectă. Ne-a umplut de cartonaşe galbene, chiar a împărţit la ambele echipe, multe fără rost. Şansele noastre s-au diminuat la primul loc, dar sperăm să ne calificăm!”

 Fotografii de Iosif Canea…

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + opt =

 


Alte articole legate de acest subiect: