Derby: Poli 2002 dă 7-0 unei Liberty cu 6 goluri luate în sezon

„În primul şi în primul rând ambiţia şi dorinţa de afirmare i-au determinat să abordeze derbyul seriei de o manieră exemplară, total mobilizaţi”, a explicat antrenorul Cristian Contescu fulminantul succes cu 7-0 al liderei seriei a VII-a a Campionatului Naţional de juniori A, FC Politehnica 2002, în dauna unei echipe care încasase numai şase goluri în tot sezonul 2010-2011.

Calm: Artean, două goluri din penalty

Artean a încheiat şi el turul cu gol

„Am reuşit un joc foarte, foarte bun, evoluţia fiind superioară precedentelor prestaţii din retur, această curbă ascendentă fiind pe undeva anticipabilă. Proporţiile scorului nu surprind prin prisma prestaţiei echipei şi a diferenţei din teren”, a mai spus Contescu, antrenorul juniorilor alb-violeţi, care a remarcat pressingul agresiv efectuat de elevii săi drept o armă surpriză care a decimat treptat Liberty Salonta, „ale cărei merite ca fruntaşă a seriei nu trebuie însă deloc subestimate”. Dusan Uhrin jr. şi Gheorghe Chivorchian s-au aflat în asistenţă, prezenţa lor motivându-i şi mai mult pe juniori, dacă mai era cumva cazul.

Artean (în foto), în minutul 19, din penalty, obţinut de Coşovanu, Belu, în minutele 35 şi 39, iar la reluare Mucsi în minutul 48, Artean în minutul 61, din nou din penalty, şi rezerva Precupanu, în minutele 68 şi 72, după ce fusese introdus în joc în minutul 61, au fost cei patru marcatori ai junilor polişti, care au avoluat în alcătuirea Rusu – Belu, Stănilă, Oberşterescu, Zele – Coşovanu, Artean, Constantinescu, Damian – Vântură (cpt), Mucsi, pe parcurs evoluând şi Precupanu, Lupancu şi Tănase. Vântură reuşea o performanţă similară în recentul succes de la Informatica, marcând la puţine clipe după ce fusese introdus în joc.

„Nu trebuie uitat că juniorii sunt născuţi în anii 1993 şi ´94, aşadar postura de lideri ai seriei în competiţia juniorilor A este o performanţă în sine, care îi recomandă pentru viitor. Această victorie nu înseamnă însă că au câştigat şi războiul, totul ţinând de constanţa lor de-a lungul sezonului. O problemă este, într-adevăr, cea a efectivului, dat fiind că trebuie cu precauţie planificat fiecare pas, în ideea participării şi pe frontul Diviziei D Timiş, de unde o explicaţie şi pentru o oarecare stare de oboseală din care tocmai par a fi ieşit”, a mai spus Contescu, care l-a retitularizat duminică după-amiază, contra lui Liberty, pe portarul lugojean Octavian Rusu, născut în 1993, care fusese utilizat şi în tur sau în weekendul precedent, în garnitura divizionarei D Poli 2002, contra Vulturilor Pădureni.

Contescu a menţionat introducerea în ciclul săptămânal a unei şedinţe de refacere ca factor suplinitor pentru ieşirea din starea de oboseală fizică şi progresia realizată cu ocazia derbyului. „Este dificil acest program competiţional în care trebuie să ne împărţim între întrecerile juniorilor şi ale Diviziei D, însă prioritatea clubului este în favoarea echipei de juniori, interesul în ceea ce priveşte formaţia de liga a patra legându-se mai mult de utilizarea a doi-trei seniori. Există o lipsă de omogenitate la echipa divizionară D, dată de necesitatea efectuării unor schimbări sau a introducerii unor jucători de exemplu născuţi şi în 1995, de aici şi fluctuaţiile de la un succes cu 6-0 în deplasare, miercurea, la 1-5 acasă, sâmbăta”.

FC Politehnica 2002 Timişoara, lideră a juniorilor A cu 51 puncte, golaveraj 55-12, cu o lungime de barcă în faţa „verişoarei” FC Timişoara – şi derbyul se apropie! -, va evolua joi, în etapa intermediară, la Gloria Arad, pe terenul sintetic Şega. Divizionara D FC Poli 2002 va juca sâmbătă la Peciu Nou.

În fine, Cristian Contescu va avea un scurt respiro în ceea ce priveşte implicarea sa pe frontul selecţionatei judeţene Timiş U16, al cărei următor joc, ultimul în seria pe care deja a câştigat-o din faza a doua a competiţiei, va avea loc pe terenul Colterm, joi 14 aprilie, cu selecţionata Dolj. „Ulterior, va avea loc o tragere la sorţi pe criterii geografice, cele opt judeţe rămase în luptă fiind împărţite în două serii a câte 4 echipe, care vor juca tur-retur pentru calificarea în semifinalele de la Mogoşoaia”, a mai explicat Contescu.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: