Desprindere după pauză: CSC Dumbrăviţa – ACS Progresul Ezeriş 2-0 (0-0). Bătrânu: ”Mulțumit ca atitudine”

La patru luni fără o zi după ce încheiau sezonul de toamnă prin a câștiga cu 1-3 la Fortuna Becicherecu Mic, alb-verzii timișeni din Liga 3 au debutat cu succes astăzi după-amiază în campania de primăvară din Seria 8 prin a câștiga pentru prima oară pe teren propriu în campionat după aproape o jumătate de an, fără nici două săptămâni, a doua cea mai eficace grupare a întrecerii desprinzându-se după pauză în dauna nou-promovatei cu a treia cea mai permeabilă apărare: CSC Dumbrăviţa – ACS Progresul Ezeriş 2-0 (0-0).

A revenit așadar pe gazon fotbalul eșalonului terț, de la ora 15, odată cu etapa a XI-a a seriei vestice, a doua rundă a returului, în cadrul căreia ”verzii” cu un nou antrenor au rupt lanțul celor 3 eșecuri consecutive pe arena ”Ștefan Dobay”, detașându-se de cărășenii de pe penultimul loc după ce în tur pierdeau pe rând acasă cu 1-2 cu CS Șoimii Lipova și cu 0-1 atât cu ACS Poli cât și cu cei din Ghiroda și Giarmata Vii.

Destul de greu a fost totuși și astăzi, și în orice caz cu mult mai dificil în comparație cu meciul jucat în tur în Caraș-Severin, câştigat la un scor fluviu pentru o întâlnire în deplasare, 0-5.

Dumbrăvițenii nu mai înscriseseră de amar de vreme pe teren propriu, mai exact din 9 octombrie 2020, așadar de peste 5 luni, în acel 1-2 pe scut cu cei din Lipova, iar astăzi abia pauza a fost sfetnic bun pentru ca gazdele să devină mai pragmatice și să deschidă scorul în minutul 55, prin Andrei Mura, finalizând cu un şut de la 15 metri, pe jos, în dreapta portarului.

Victoria nu era asigurată dar s-a conturat în minutul 79, la o acţiune a lui Rus pe flancul stâng, de unde a centrat în careu iar Andrei Făgărăşanu a prins un şut din marginea suprafeței de pedeapsă, alb-verzii mai aproape de liman, reamintindu-și de acel ultim triumf acasă, datând din 25 septembrie, în etapa a III-a, 9-1 cu CS Gloria Lunca-Teuz Cermei. La care timișenii vor juca sâmbăta viitoare, iar mai apoi acasă cu nou-promovata din Periam, astăzi învingătoare în județul Arad. 

Scorul general Dumbrăvița – Ezeriș, 7-0 tur-retur şi 6 puncte pentru ”verzii” lui Florin Bătrânu, debut cu victorie la reluarea returului pentru gazdele cu 4 titulari din generația 2000 și mai fragezi, față de cei 7 ai cărășenilor de 2000 și mai mici.

Rezultatele zilei în C8 și programul etapelor 11-12, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal. Runda continuă mâine de la ora 15.

*

Florin Bătrânu, antrenor principal al învingătorilor, a spus că ”sincer să fiu, nu aveam speranţe că vom face un joc aşa de spectaculos încă din primul meci. Ca şi atitudine, sunt mulţumit de joc. Vreau să-i felicit pe jucători pentru că au crezut în victorie şi în final au reuşit cele trei puncte!”

CSC Dumbrăviţa: Popeț – Morariu, Telescu, Podină, Pașcu – Jichici, Udrea (min. 80, Coroiu) – Răzvan Rus (min. 80, Piţuc), Făgărășanu, Adrian Ștefan – Mura (min. 75, David Bogdan). 

Pe bancă: Smaranda – Ferţu, Giurgiu, Dobra, Daminescu.

Antrenor: Florin Bătrânu.

ACS Progresul Ezeriș: Birăescu – Mărgan, Plută, Rimovecz, Dalea (min. 78, Jula) – Kawagoe, Giurică (min. 78, Străin), Derbac – Marian Musteţea (min. 46, Marius Musteţea), Jinga (min. 60, Găman) – Neagu.  

Antrenor: Constantin Dorian Arbănaş.

Pe bancă la start: Spînu, Drăgoi, Lolea, Jivan, Petruţ, Secula.

Au arbitrat: Pal (Oradea) – Doarvăs (Hunedoara) şi Căşuţ (Arad). Observator de arbitri, Jivan, delegat de joc: Oglindoiu.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: