Desprindere în ultima pătrime: LPS Banatul Timişoara – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 3-0 în Liga Elitelor U17. FOTO

Ultima sâmbătă din octombrie a adus victorii la zero pe teren propriu pentru juniorii de la LPS Banatul implicați în Seria 7 din Campionatul Național U19 și în Seria de Vest din Liga Elitelor U17, în cadrul unui nou cuplaj juvenil.

În deschiderea căruia, de la ora 12, gruparea gazdă de pe locul 5 s-a detașat galopant în întrecerea juniorilor mari de a noua și ultima clasată fără punct în cont din județul vecin, în cadrul etapei a V-a: LPS Banatul – CSM Dacia Orăştie 2010 14-0 (8-0).

Generația de 2001 a Liceului cu Program Sportiv Banatul, cu câte un titular reprezentând și generațiile 2000 respectiv 2002, s-a desprins cu 3-0 deja în primele 11 minute de joc, prin ”dubla” lui Eric Demeș din minutele 2 și 4, completată de reușita lui Denis Mihociu. Demeș a înscris apoi și în minutul 18 iar nouarul Vlad Degău a preluat ștafeta cu reușite în minutele 19 și 22, ridicând scorul la un neverosimil 6-0 la mijlocul reprizei I.

Ion Polifron și decarul Mihociu au marcat în minutele 27 și 31 iar alte două goluri au fost semnate de timișoreni și în primul sfert de oră al părții secunde, prin același Polifron și Daniel Stanciu, în minutele 53 și 56. Se ajunsese deja la 10-0 împotriva ceva mai fragedei formații oaspete, cu 6 juniori din generația 2002 și doi de 2003 între titulari respectiv fără rezerve.

Degău a înscris din nou și în minutul 74 iar ultimele nici zece minute au adus o altă salbă de goluri elevilor lui Cristi Petcu și Flavius Nastor, prin Andrei Băloi, din nou Stanciu și Andrei Corjuc… 14-0 în minutul 89.

”Banatul” a apelat la start la (12) Darius Ruxanda – 11. Alex Popa, 6. Vlad Rusu – cpt., 14. Narcis Plută, 5. Denis Giura, 8. Alex Lungu, 22. Andrei Băloi (născut în anul 2000), 10. Denis Mihociu, 15. Ion Polifron, 9. Vlad Degău (n. 2002), 21. Eric Demeș. Rezerve la start, (1) Vlad Vasian, 2. Denis Sztankovic, 17. Andrei Corjuc, 20. Andrei Gabor, 16. Daniel Stanciu, 3. Denis Ilinca, 13. Paul Andrieș.

CSM Dacia s-a înclinat în componența Vălean – Horpat, Cadar, Vărzaru, Tomesc, Nedel, Bărbulescu, Bălan, Brănișcan, Pârâian, Vințan.

Au arbitrat bihorenii Bogdan Guler – Radu Carțiș și Diana Ilie, al patrulea oficial fiind Adina Popa.

Cel de-al doilea joc al cuplajului a contat pentru etapa a V-a din Seria de Vest în Liga Elitelor U17, la juniori ”B”, și a consemnat o desprindere bănățeană în ultima pătrime a partidei programată la ora 14: LPS Banatul Timişoara – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 3-0 (0-0).

Junii lui Petcu abordau meciul acasă în calitate de lideri fără eșec în primele 4 runde, în care săptămâna trecută risipeau primele puncte prin a remiza 1-1 la U Craiova 1948 Club Sportiv SA, după ce conduceau la pauză prin golul marcat de Zoran Mitrov din lovitură liberă de la 22 de metri, a treia clasată egalând cu 10 minute înainte de final.

Meciul început cu întârziere pe terenul LPS Banatul, de la ora 14.15, așadar după sfertul academic, a opus liderul bănățean harghitenilor neînvinși de pe locul 4, din Miercurea Ciuc, cărora le-au provocat întâiul eșec. Un succes clar, conturat totuși abia în ultimul sfert de oră, timișorenii rămânând astfel neînvinși, precum urmăritoarele de pe podium, CFR Cluj respectiv din Bănie.

O primă repriză bună făcută de ambele echipe, în urma căreia gazdele puteau pleca în avantaj la vestiar dar mingea şutată de Zoran Mitrov de la 17 metri a nimerit transversala cu cinci minute înainte de pauză.

La reluare, foarte decişi, timişorenii au dominat dar din nou transversala s-a opus la şutul lui Simedru în minutul 67. Ca apoi, după două minute, la un contraatac pe flancul drept, purtat de Sturz, centrarea acestuia pe jos, în faţa porţii, a fost fructificată cu latul din 6 metri de Zoran Mitrov.

Avea să fie 2-0 în minutul 83, când cel mai bun jucător de pe teren, Zoran Mitrov a reuşit ”dubla”. Iar cu trei minute înainte de final Goran Paunchici a punctat pentru 3-0, un rezultat meritat pentru elevii lui Petcu, care au demonstrat că merită locul I.

*

LPS Banatul Timișoara: Ștefan – cpt. – Sturzu, Benea, Gladun, Ilie, Nikolic, Vasluian, Simedru, Derbac, Giurgiu, Mitrov.

Au mai jucat: Vegh, Bostan, Tymoş, Paunchici.

Rezerve: Dogaru, Ciobănică.

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc: Albert – Racz, Gjezo, Lazăr, Gergelj, Casiani – cpt., Csaza, Palmegji, Botorok, Corbu, Suciu.

Au mai jucat: Vass, Incze, Albu, Balazs, Eizjss.

Au arbitrat: Claudia Adina Popa (Satu Mare) – Diana Ilie şi Radu Carti (Oradea).

Timișorenii, în galben-albastru, oaspeții în roșu-negru…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: