Deta stopează seria de 11 succese a Dumbrăviței. Liderul smulge drawul cu două goluri în prelungiri

Nou-promovata din Deta a ratat de puțin păstrarea procentajului maxim de puncte realizate acasă în acest retur, ASO primind două goluri pe teren propriu în prelungirile jocului de la ora 11 din etapa a 23-a a Diviziei D Timiș și remizând astfel 3-3 (3-1) cu liderul ACS Dumbrăvița, care pe de altă parte n-a mai adăugat excelentei serii de 11 victorii consecutive.

Meci cu de toate la matineul de pe cocheta arenă a orașului Deta, din păcate și cu o gravă accidentare suferită de Cristian Gălan, scos pe targă de pe gazon și acordându-i-se îngrijiri medicale în tunelul de acces pe teren, și în așteptarea pentru mai bine de 10 minute a sosirii Ambulanței la stadion. Gălan a fost lovit de Gîtin în minutul 44 cu cotul în față, la o fază derulată în careul vizitatorilor din Dumbrăvița, fundașul liderului alegându-se cu un uriaș hematom, pe când sportivul gazdelor doar cu cartonașul galben. Gălan a rămas imobilizat pe spate în zona tunelului vreme de circa 13 minute, în unele momente chiar și singur.

Dan Silaghi a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 15, după care nou-promovata din Deta a răsturnat scorul până la pauză prin Jarcalete – foto 2, în minutele 18 și 21, și Stoica în minutul 40, ultimele cuvinte aparținând în prelungiri primei clasate, prin Telescu, în minutul 90+3, și Răzvan Rus în minutul 90+4.

Un rezultat de egalitate așadar în duelul de podium între ocupantele locurilor 3 și 1, aceasta fiind a patra remiză acasă a detenilor în Divizia D Timiș, pe lângă mai multe succese pe teren propriu dar și o înfrângere, pe când ACS Dumbrăvița a pierdut primele puncte după exact o jumătate de an, din 14 octombrie, când remiza 1-1 în etapa a XI-a, la Mașloc. De fapt, în tur, până să demareze seria victoriilor, incluzând și 5 în deplasare, formația în verde-alb-negru învingea inițial o singură dată pe alte terenuri, abia în runda a noua, 0-3 la Sânnicolau Mare, în rest cedând în cea inaugurală cu 1-0 la Șag și remizând pe rând 1-1 la Tomnatic și Ciacova respectiv 0-0 la Dudeștii Vechi. Este așadar al cincilea draw afară al liderului.

Al cărui fotoliu la șefie este acum periclitat de urmăritoarea CS Timișul Șag, care joacă de la ora 17 la Seceani, în cazul unui succes al oaspeților urmând a surveni o nouă rocadă la vârf între cele două aspirante la câștigarea campionatului, după ce ACS Dumbrăvița trecea prima în urma succesului din partida directă de la startul returului, 2-0 acasă.

ASO Deta ar fi meritat victoria, după ce a jucat de parcă ar fi intrat în pielea liderului, nou-promovata meritând felicitări pentru prestație și replica dată fruntașei podiumului. Dat fiind că Salvarea a intrat pe gazon, pauza dintre reprize a durat 25 de minute, iar apropo de suprafața de joc, deși aspectuoasă, cu verdele primăverii, era de fapt moale, moale și denivelată.

Vom reveni însă cu cronica, declarațiile și foto-reportajul jocului de podium de la Deta, precum și cu restul detaliilor de astăzi din eșalonul 4. Clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 8 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: