Dezorientare totală: UTA – Sportul Snagov 1-4 (0-2)

A fost duminica oaspeților în Liga 2, cu excepția care întărește regula, CS Balotești dispunând pe teren propriu de Foresta cu 3-1. În rest, Dacia Unirea Brăila a învins la București, 0-1 contra lui Metaloglobus prin golul lui Dima din minutul 86, iar Sportul Snagov și FC Argeș au înscris de câte 4 ori în deplasările victorioase la Șiria respectiv Târgoviște.

Partida din județul Arad a fost abordată sub auspicii diferite de cele două protagoniste. UTA a avut răgaz aproape două săptămâni pentru a pregăti jocul, în timp ce Sportul Snagov a avut de disputat trei partide pe parcursul a șapte zile. Toate atuurile păreau că sunt de partea arădenilor, dar pe teren lucrurile au stat cu totul altfel.

În general, știm că UTA are un lot modest și tocmai acest aspect trebuie suplinit printr-un joc avântat, cu multă dăruire. Pe teren, arădenii s-au complăcut într-un joc submediocru, static, fără nici un orizont. Ei au fost depășiți cam la toate capitolele, mai ales la viteza în execuție și la acțiunile ofensive.

Într-un cuvânt, oaspeții au făcut legea pe teren. Jocul a debutat destul de modest, dar s-a putut observa de la bun început că Snagovul a deținut o ușoară superioritate în teren. Această superioritate s-a materializat în prima repriză prin două goluri reușite. Apărătorii arădeni, mai ales pe zona centrală, respectiv Markovic și Roșca, au evoluat foarte slab.

La reluare, golul lui Prună a reaprins speranța. Dar au mai venit două goluri făurite de ilfoveni și totul a luat sfârșit. Iar pe arădeni îi așteaptă două partide dificile, cu cei din Târgu Jiu în deplasare și cu ASU Politehnica pe teren propriu.

Patru goluri au marcat oaspeții și în jocul din prima pătrime a clasamentului, disputat la Târgoviște de la ora 17: Chindia – FC Argeș 2-4 (0-2). Pentru piteșteni au înscris Costin în minutul 1, Stan în minutul 40, Buhăescu în minutul 61 din lovitură de la 11 metri și Năstăsie în minutul 76, tot din penalty, Cherchez apropiindu-i pe târgovișteni la câte un gol în minutul 49, din lovitură de la 11 metri, respectiv 70. Tot la două goluri diferență, dar acasă, a învins de la ora 11 formația ilfoveană CS Balotești, contra Forestei, cu 3-1 (1-0), prin golurile lui Neagu în minutul 22, Mihai (53) și Claudiu Herea (64), respectiv Matei în minutul 77, din penalty. Rezultatele etapei a 29-a, clasamentul actualizat și programul rundei viitoare, pe coloana datelor tehnice.

*

UTA – Sportul Snagov 1-4

Duminică, 15 aprilie 2018; stadion ”Otto Greffner” din Șiria; teren acceptabil; spectatori: 600.

Cristian Todea (antrenor UTA): „A fost, poate, cel mai slab joc al echipei în acest campionat. Când șase-șapte jucători au o evoluție modestă, nu poți emite pretenții.”

Valeriu Răchită: „Când îți respecți meseria, apare și răsplata. Nu m-am așteptat la o asemenea victorie, dar jucătorii noștri au respectat tot ce le-am cerut.”

Au marcat: 0-1 Șerban (min. 14) cu capul în urma unui corner executat de Costache; 0-2 Munteanu (min. 45)  cu un șut din volé de la 18 m la o centrare a lui Buștea după ce acesta l-a ridiculizat pe Roșca; 1-2 Prună (min. 52) cu un șut din marginea careului mare sus la colțul opus; 1-3 Borțoneanu (min. 80) care a reluat în poarta goală o minge respinsă de Bodea; 1-4 Borțoneanu (min. 90+3) care a șutat din apropiere o centrare a lui Buștea.

UTA: Bodea – Manea, Markovic (min. 70 Jorza), Roșca, Dinculescu (min. 52 D. Popa) – Stahl (min. 46 Prună), Petra, Tănase, Hlistei – Buia, Curtuiuș (cpt.)

Antrenor: Cristian Todea.

Pe bancă: Barna, Burlă, R. Iuga, Toma.

Sportul Snagov: Iacob (min. 40 Anca-Trip) – Vlădoiu, Lică, Șerban, Stancu – Jamali Modjeb, Radu Alexandru (cpt.), Munteanu (min. 65 Borțoleanu) – Buștea, Huiban (min. 77 Ferfelea), Costache.

Antrenor: Valeriu Răchită.

Pe bancă: Tazouti, Gojnea, Neață, Ilie.

Cartonașe galbene: Lică, Șerban, Munteanu, Costache.

Arbitri: Paul Unimătan (Zalău) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Patricia Samsudean (Timișoara). Rezervă: Mihai Domșa (Aiud). Observatori: Mircea Ciglenean (Cluj Napoca), Daniel Sabou (Zalău).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: