Diletantism total

Chiar dacă fotbalul de la noi nu ne aduce satisfacții majore, totuși este urmărit cu atenție de toți cei care iubesc acest sport. În lupta pentru titlul de campioană a țării au rămas doar două echipe, Astra Giurgiu și Steaua București. Acestea s-au întâlnit într-o partidă decisivă care a dat câștig de cauză echipei Astra. Păcat că acest spectacol a fost umbrit de declarațiile fără acoperire și de comportamentul de saltimbanc al lui Marius Șumudică și ale unui arogant fudul, Laurențiu Reghecampf.

Aș fi dispus să trec cu vederea și acest aspect, dar nu pot trece cu vederea atitudinea antrenorului echipei naționale. Când mai este puțin timp până la începerea Campionatului European, Anghel Iordănscu îl ignoră cu încăpățânare pe cel mai în formă atacant român al momentului, Alibec, care în partida cu Steaua și-a arătat din plin valoarea. Nu sunt în măsură să îi sugerez antrenorului pe cine să aducă la lotul național, dar evidența nu poate fi ignorată.

În lupta pentru evitarea retrogradării lucrurile par să se complice. Concordia Chiajna a învins în mod surprinzător pe FC Voluntari, în timp ce ACS Poli a obținut doar un rezultat de egalitate la Iași, deși a avut timp de 20 de minute avantajul omului în plus. Mai mult, și în această postură favorabilă, echipa s-a apărat, în loc să atace poarta adversă. Am subliniat în mai multe rânduri că achizițiile făcute de ACS Poli sunt de valoare mediocră. Din păcate, evoluția unor jucători în partida de la Iași îmi dă dreptate. Chiar nimeni nu dă nici o explicație? Daniel Stanciu a plecat de la club fără ca cineva să-i reproșeze ceva.

Toate acestea se întâmplă într-un oraș în care există echipe foarte bune de juniori și centru de excelență. Când acești copii talentați ajung la majorat, nefiind luați în seamă, își încearcă norocul în altă parte sau dispar în anonimat. De ce nu a fost oprit Dragomir la Timișoara, chiar dacă ar fi presupus un efort financiar, efort care, cu siguranță, a fost făcut pentru aducerea unor jucători modești!?!

În liga a doua, UTA Bătrâna Doamnă a obținut o victorie la Mioveni , care îi conferă mari speranțe. Următoarele două partide cu Târgoviște în deplasare și cu Gaz Metan Mediaș de pe teren propriu vor limpezi mult șansele de promovare ale arădenilor. În derby-ul codașelor, Șoimii Pâncota au obținut o victorie la limită la Reșița și se menține în lupta pentru supraviețuire.

În liga a treia, ASU Politehnica se poate distanța de urmăritoarea sa, Metalurgistul Cugir, profitând că echipa din Alba stă în această etapa. Oricum, lupta rămâne deschisă, în joc și cu Performanța Ighiu.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: