Din cornere, pe final: Fortuna Becicherecu Mic – Avântul Periam 0-2 (0-0). Prodana: ”Sunt mulțumit de băieți dar botezul Ligii 3 e greu”. Stanache: ”Dacă marcam în prima repriză, succesul era conturat mai repede”

Duelul timișean al singurelor formații fără victorie în primele 6 etape din Seria 8 în Liga 3 a fost decis pe final din faze fixe, două cornere, nou-promovata din ”D” obținând în condiții de deplasare primul triumf în eșalonul terț, după eșecuri afară la două-trei goluri la Pecica și Ghiroda: Fortuna Becicherecu Mic – Avântul Periam 0-2 (0-0).

Fortuna și-a recuperat un întreg contingent după 14 zile de carantină, a se citi izolarea unor juni sportivi sănătoși sub imperativul dictatorial al unor protocoale care nu au o cât de infimă justificare de ordin științifico-medical și igienico-sanitar, nimic altceva decât inginerii sociale, fiind vorba despre Casian, Bîrloveanu, Cristodulo, Mintaş, Jorza și Gabriel Ursu. Unii au scăpat din chingile vânătorilor de ”cazuri”, alți ”suspecți” au căzut în plasa acelorași setoși de balonare a statisticilor, tineri sănătoși cărora li se ștampilează eticheta ”pozitiv” de parcă ar fi cumva și ”infectați”, nici cea mai mică legătură, deși mulți ignoranți aplică direct semnul de egalitate între cei doi termeni, și ne este și jenă să amintim numele inocenților nevinovați… Toroc, Gaşpar şi Velcan. Ca la noi, mai la nimeni, iar mai nimeni nu le spune zeloșilor ”dar mai și opriți-vă, terorizanților, din testări, testare, testare, ce mai manipulare…” Mai bine ar citi și s-ar educa pe liniile realității obiective din surse de informare pertinente, racordate științei veritabile. În fine… Sportul continuă să fie subminat, cu atât mai grav pe pielea unei formații juvenile la debutul divizionar între seniori. Și asta cam spune totul. Dar poate că se caută țapi ispășitori a căror situație gâdilă sensibilitatea publicului, gâdilare pentru alimentarea și în continuare a fricilor inoculate populației. 

Altfel, absenţe și în tabăra vizitatorilor, Artimon suspendat, iar Trandu și Steop accidentaţi.

În etapa a VII-a, prima victorie în Liga 3 pentru nou promovata Avântul, conturată în ultimul sfert de oră, din două faze fixe, din cornere, primul în minutul 75, executat de Andrei Ciobănică, mingea fiind respinsă de Mintaş aproape de 16 metri, de unde Dobie a şutat iar portarul Casian a respins și el în faţă, de unde Paulevici a înscris cu capul, din apropiere, cel de-al doilea în minutul 83, executat de Cosmin Mânecan şi reluat tot cu capul de Gabriel Găvruţă: 0-2.

Nou-promovata, prim meci în Liga 3 în care a înscris de două ori, ”lanterna roșie” tot ”lanternă roșie”, cu problemele induse de vânătorii de ”guvizi”. 

Pe final, în minutul 89, Dragan Paulevici a intrat cu talpa la Mintaş, pentru care a văzut cartonaşul roşu.

Întreaga echipă a Avântului, împreună cu staff-ul tehnic, a dedicat această victorie colegului de echipă Andrei Stănilă, care a suferit o tragedie în familie prin decesul mamei sale.

*

Fortuna: Casian – Mintaş, Bîrlovean, Eperieş, Denis Bot – Stemate (min. 80, Huminic) – Icma (min. 80, Jorza), Mădălin Ursu – cpt. (min. 65, Ehling), Alexandru Prodana, Kuhn (min. 65, – a preluat banderola) – Periat (min. 72, Cristodulo).

Antrenor principal: Iulian Prodana.

Avântul Periam: Ciui – Tismonar, Gavruţă, Bobu, Vidican (min. 46, Laza) – Mager (cpt.), Mânecan, Muscă (min. 66, Andrei Ciobănică), Gălăţan (min. 80, Olteanu), Dobie (min. 90, Viaşu) – Paulevici.

Antrenor principal: Marius Stanache.

Pe bancă: Ulmet, Paşcă şi Claudiu Ciobănică.

Au arbitrat: Mihai Domşa (Aiud) – Ioan Claudiu Georgiu (Dej) şi Claudiu Doavoas (Hunedoara). Observator de arbitri Emil Arsa (Arad), delegat de joc Ionel Poclid (Timişoara).

*

Iulian Prodana: ”Eu sunt mulţumit de băieţi, cum au jucat, dar am mai spus-o, botezul Ligii a 3-a este foarte greu pentru ei. Asta e, am primit golurile din două cornere, două faze fixe, şi am fost taxaţi. Până atunci a fost un joc echilibrat. Din păcate am făcut schimbări, nu și-au preluat sarcinile cei care au intrat. Unde trebuiau să stea, în zonă pe postul lor. Aşa le dau şansa la toată lumea să joace. Până la urmă acesta e obiectivul. Dar pentru moral era bine să se fi terminat măcar 0-0. Nu a fost să fie, mergem mai departe…”

Marius Stanache: ”E o victorie meritată, chiar dacă golurile au venit pe final. Am dominat meciul de la un capăt la altul, dacă marcam mai repede în prima repriză, succesul era conturat mai repede. Am întâlnit o echipă cu copii foarte talentaţi, dacă tot aşa se vor menţine, vor avea un viitor frumos. Am avut şi multe alte ocazii. În cele din urmă au venit şi cele două goluri, din două faze fixe. Sincer nu m-a interesat scorul, doar cele trei puncte, şi spre fericirea noastră am câştigat”.

Rezultatele zilei din antepenultima etapă a turului în C8 și programul rundelor 7-8, pe coloana clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: