Din nou fără antrenorul Foale în deplasare, ASU Politehnica doar la a 5-a ieșire în 2018 dar deja penultima. Portarul Dur-Bozoancă, primă absență după 27 de titularizări la rând

Un reper semnificativ în peisajul seriei unice a Ligii 2 prin prisma suficientelor deplasări lungi, programul meciurilor a surâs totuși aproape din plin în sezonul de primăvară alb-violeților de la ASU Politehnica Timișoara, care, deși aflați în fața celei mai lungi ieșiri din retur, abordată joi dimineață cu autocarul spre județul Iași pentru disputa de sâmbătă de la ora 13 cu penultima clasată dintre echipele rămase încă în cursă, sunt pe de altă parte pentru prima oară departe de casă de la drumul efectuat în urmă cu nu mai puțin de 4 săptămâni la Călărași, tot în 2018 mai având în prealabil de ajuns numai la Mioveni și în ”dubla” legată miercuri-sâmbătă pe final de martie în București și în Ilfov, la Balotești, iar după descinderea la Dunăre și în cea de tristă amintire, la Șiria.

Iar timișorenii vor mai avea în plus de jucat în deplasare până la încheierea campionatului doar la CS Luceafărul Oradea, așadar nu departe, ieșirea fiind intercalată următoarelor ultime partide acasă, cu Foresta Suceava și Ripensia, într-un duel local cu ocazia căruia Mera și compania vor lua deja vacanță pe 26 mai, peste nici 3 săptămâni. Însă, până atunci, returul în Moldova cu CS Știința Miroslava, a treia dintre secund divizionarele încă în competiție prin prisma numărului mare de goluri primite, 60, capitol la care mai șubrede sunt Dacia Unirea Brăila și, detașat, colega de suferință de pe ultimele două poziții, Foresta.

”Violeții” treceau în tur pe ”Știința” cu 1-0 de roșu-negrii nou-promovați, returul în județul Iași găsindu-i pe poliști cu bilanțul afară 15 5 3 7 21-20 17 puncte și în așteptarea verdictului după abandonul de la Șiria

Învinși în deplasare în 2018 doar la Balotești, cu 2-1, precum și cu 2-0 la Călărași, unde, precum săptămâna aceasta, antrenorul Antonio Foale nu își conducea efectivul, rămânând în Timișoara cu probleme medicale și fiind înlocuit de secundul său Iulian Prodana, care și de această dată va completa componența cu juniori, ”violeții” au ocazia în Uricaniul moldav să-și mai netezească imaginea șifonată în Aradul vecin, opunându-li-se o formație în disperată nevoie de puncte după ultimele 3 înfrângeri consecutive, cu 0-1 și 1-2 acasă cu Dunărea Călărași și UTA dar și cel mai recent cu 1-0 în disputa cu gorjenii care le-au luat astfel fața cu 3 puncte avans, ieșiți fiind astfel de pe locurile de retrogradare, deși la egalitate de puncte cu o trupă intrată pe roșu la acest capitol, Metaloglobus.

De fapt, ultimul punct smuls de ieșeni, 1-1 la Afumați pe 14 aprilie, doar a întrerupt momentan o altă serie de 3 înfrângeri, cu 2-0 la Târgoviște și 1-0 la Sibiu, urmată în aprilie de un 1-2 acasă și cu CS Balotești, așa încât ultimul triumf al Științei Miroslava datează din 24 martie, în urmă cu 8 etape, 1-0 pe teren propriu cu CS Mioveni, în runda a 26-a.

Chiar și așa, cu toate dificultățile lor, gazdele din județul Iași au agreat amânarea cu două ore a fluierului de start al partidei de sâmbătă din etapa a 34-a, nu alături de cele 5 întâlniri de la 11, ci de la ora 13, pentru a da posibilitatea fanilor viola de a ajunge în timp util pe arena din Uricani, aspect salutat și de antrenorul secund Iulian Prodana în conferința de presă de miercuri de la ora 13:30: „Foarte importantă e susținerea suporterilor, mai ales în cazul clubului nostru. Cu susținerea lor am ajuns unde suntem. E o atmosferă plăcută, frumoasă, să fie suporteri în tribune. Vedeți și voi că în Liga I se dispută foarte multe meciuri de parcă ar fi cu porțile închise. Cei de la Miroslava au mutat meciul cu două ore tocmai în acest sens și cred că pentru noi va fi de bun augur. Probabil că la ora 13 va fi mai cald, dar pe aceeași vreme jucăm ambele echipe. De obicei, echipele care se agață de orice punct, cum e situația celor din Miroslava, nu fac astfel de gesturi. Dar se pare că partea de cinste și de omenie primează la ei înainte de orice. Toată stima pentru ei pentru că au optat să se modifice ora.” Pe de altă parte, apropo de suprafața de joc pe care timișorenii vor disputa al 12-lea meci de campionat din 2018, dintre care ultimele două pe ”Știința”, 1-1 cu Pandurii și 1-0 cu Sportul Snagov, câte 3 din noul an fiind câștigate respectiv remizate iar 4 pierdute și unul abandonat, Prodana a mai semnalat și că ”e un teren mult mai redus ca dimensiune, și în lungime, și în lățime. Poate fi un minus pentru noi, dar pregătim jocul ținând seama de toate detaliile. Ne luăm măsuri din toate punctele de vedere și sperăm ca starea terenului să nu fie un impediment foarte mare.”

O altă noutate cu ocazia partidei de pe ”Comunalul” din Uricani va fi absența dintre buturi a titularului ultimelor 27 de confruntări din campionat, Cosmin Dur-Bozoancă, aflat alături de Coadă și Mera între cei suspendați iar și împreună cu Predescu, accidentat, în grupul indisponibililor, însă timișorenii au câștigat chiar în deplasare, cu 2-3 la Clinceni, la ora ultimei reprezentații fără tânărul împrumutat de la FC Viitorul în cadru, în etapa a V-a, în august, când Fișteag îl înlocuia pe cel cu care se aborda campionatul în primele runde, Gakos.

Prilej acum pentru debutul la ”violeți” al goalkeeper-ului Bogdan Dascălu, adus în iarnă, care a spus miercuri că ”o să fie un meci dificil, cu o echipă care dacă nu câștigă are probleme mari. Va fi un meci dificil. Ne așteaptă un teren care nu se prezintă grozav. Sper să fac un meci bun, să fiu concentrat!” Prodana îi va reintroduce cel mai probabil în cadru ca rezerve și pe juniorii Probabil juniorii Alex Gașpar, Alex Borbei și Mădălin Ursu, iar Marvin Schieb este anunțat în efectiv la revenirea după accidentare, înlocuitorul pe banca tehnică al interimarului Foale mai spunând despre meciul din weekend că „în ciuda poziției lor din clasament, constatăm că în ultimele meciuri au pierdut la limită. Au cedat greu punctele, și chiar la meciul din tur i-am învins la limită. Va fi un meci greu, cu o echipă închegată, care încearcă să surprindă pe contraatac, având și câțiva jucători de calitate, precum Chindriș sau Milea, care au jucat la nivel înalt. Pentru noi această deplasare va începe mâine dimineață, când vom porni cu autocarul din Timișoara, iar la orele serii vom ajunge în zona Iașului, pentru ca vineri să ne antrenăm la ora meciului. Lotul va fi asemănător cu cel din deplasarea de la Călărași, dar sperăm să fie un joc diferit și să venim cu cele trei puncte de la Iași. Până la urmă, obiectivul rămâne și promovarea tinerilor din pepiniera noastră.”

Vasile Nicolae, la timișoreni din iarnă sub formă de împrumut și care înscria pentru 2-0 în minutul 15 al succesului acasă din Vinerea Mare cu CS Afumați, a vorbit și el miercuri, spunând că ”este un drum lung dar mergem acolo să câștigăm, să luăm toate cele trei puncte. Noi vrem să ne menținem cât mai sus! Ei trag foarte mult să se salveze, vor să câștige fiecare punct. O echipă bătăioasă… Mi-a plăcut totul aici, atmosfera, echipa, nu știu încă situația mea, nu am vorbit cu nimeni, sincer aș vrea să mai rămân. Aștept să vorbesc cu conducerea. Chiar mi-a făcut plăcere să vin la Timișoara și să joc pentru acest club mare!”

Ora bilanțului și pregătirii noii campanii se apropie însă până atunci ”violeții” au de apărat un blazon, mai întâi în penultima deplasare a campaniei, retur la un joc adjudecat prin golul lui Sorescu din minutul 6, pe 4 noiembrie 2017. Pe-atunci, bănățenii se desprindeau și mai mult de învinșii lor moldavi, la 11 puncte, urmând a-i regăsi pe aceeași penultimă poziție, dar la 20 de puncte în urmă. O diferență care obligă.

Programul etapei a 34-a, care se va încheia în Liga 2 duminică de la 11 cu meciurile Chindia – AFC Hermannstadt și Dacia Unirea Brăila – CS Afumați, pe coloana clasamentelor. În cazul unei remize la Târgoviște, sibienii care joi de la ora 20, diseară, vor juca la Mediaș returul semifinalei Cupei României pornind de la un 1-0 victorios în manșa I, vor obține matematic promovarea în Liga 1.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: