Din nou în 10 jucători, Mama Mia, egalată de două ori de Drăgoescu

Cu parcă tot mai mari probleme de efectiv și rămasă din nou în inferioritate numerică, din primele minute ale părții secunde, când avea să fie și imediat mai apoi egalată pentru prima oară în partida de la ora 17, Mama Mia a condus de două ori în meciul jucat astăzi acasă în cadrul etapei a XXI-a din C4, cu CS FC Hunedoara, căreia i-a trimis mingea în plasă aproximativ după un sfert de oră din fiecare parte, însă Drăgoescu a ripostat în fiecare caz pentru vizitatori, decisiv în prelungiri: 2-2 (1-0).

Deși a fost din nou egalată în cel de-al treilea minut de prelungiri al partidei din Seria a IV-a a Ligii 3, gruparea gazdă din Becicherecu Mic se poate declara totuși mulțumită cu punctul obținut în condițiile deficitului de efectiv apt și al altor probleme medicale survenite pe parcursul meciului, completate de cartonașul roșu primit de Bîrză în minutul 51, pentru două cartonașe galbene, dificultăți în fața cărora roș-albii s-au văzut în general dominați ca joc în disputa de pe teren propriu.

Care avea să aibă o primă conotație plină de optimism și foarte frumoasă, în urma unei combinații pe dreapta între Motreanu și Niță, cu centrarea primului, la care unul dintre proaspeții titularizați în retur pe fondul absențelor din lot, Jichici, a marcat cu capul din plonjon pe colțul lung, bară-gol: 1-0 în minutul 17. Petrișor Jichici avea să se dovedească de fapt a fi printre cei mai buni jucători ai garniturii lui Cosmin Stan, care i-a mai introdus în premieră în retur și pe portarul Miklos, salvator în câteva rânduri, respectiv Tăbăcaru.

La 1-0, oaspeții din Hunedoara s-au dovedit a fi periculoși la faze fixe, beneficiind cu destulă ușurință în prima repriză de câteva lovituri libere, spre finalul căreia 4-5 au fost rezolvate cu bine de defensiva timișeană, Miklos intervenind cu două reflexe de mare portar, unul chiar și cu ajutorul barei, la o lovitură de cap.

Partea a doua a început însă nefast pentru Mama Mia, atacantul reprofilat tot din lipsă de efectiv ca fundaș lateral fiind eliminat pentru acumularea a două cartonașe galbene. Bîrză îl prime ape primul la mijlocul reprizei I, pentru un fault către mijlocul terenului, iar pe cel din minutul 51 la un fault la 35 de metri de propria poartă, în tușă: gazdele, în 10.

Ca un mare plus față de deplasarea pierdută în inferioritate numerică week-end-ul trecut, Mama Mia a afișat o cu totul altă atitudine în joc și, chiar dacă s-a văzut egalată tocmai din lovitura liberă acordată la faultul celui de-al doilea galben al lui Bîrză, Drăgoescu marcând cu capul, a continuat să lupte cu ardoare, păstrând ulterior aproape pentru o întreagă repriză avantajul de 2-1.

Obținut de Dan Perju-Silaghi în minutul 59, după o lovitură liberă executată de Centea de la 30 de metri lateral stânga, marcatorul înscriind de pe colțul scurt, cu șpițul, pe sub portar.

În 10 jucători, Mama Mia s-a retras în apărare, în căutarea conservării rezultatului, iar CS FC Hunedoara a lansat mai multe mingi înalte în careul timișenilor, dintre care una a avut roade în prelungiri, când mijlocașul dreapta Drăgoescu a fructificat o centrare de pe stânga, cap cu ceafa de pe colțul scurt, pe colțul scurt: 2-2.

Paradoxal, în cel de-al 4-lea minut de prelungiri, imediat după egalare, pe o minge lungă a roș-albilor, respinsă de vizitatori, Centea a ochit bara transversală de la 35 de metri, fază pe marginea căreia antrenorul principal al bănățenilor, Cosmin Stan, a admis că ”nu am fi meritat să câștigăm, și trebuie să fim fair-play și corecți, să ne declarăm mulțumiți de rezultat, căci Hunedoara ne-a dominat marea majoritate a meciului”.

Pe fondul unui arbitraj ostil, Mama Mia a început tot în formula 4-3-3, preschimbată după eliminare în 4-4-1, când Niță, din atacant, a ajuns în rol de fundaș stânga, călcând pe urmele celui eliminat, Bîrză.

Problemele gazdelor au fost însă și mai mari, căci și marcatorul Perju-Silaghi era înlocuit spre mijlocul reprizei a II-a cu crampe muscular, pe lângă faptul că Negruț a fost suspendat iar Muscă, Luță și Mărginean, toți cu rupturi musculare. În plus, Ștrango și Ștefănescu, dintre puținele rezerve, n-au mai putut fi utilizați, Ștefănescu înștiințând la pauză staff-ul tehnic că acuză dureri la picior iar Ștrango, care toată săptămână nu s-a putut pregăti, s-a lovit de aspecte similare.

Mama Mia: Miklos – Motreanu, Telescu, Ardelean, Bîrză – Centea, Băban, Tăbăcaru (74, Cioancă) – Niță, Perju-Silaghi (65, Filip), Jichici.

Rezerve: Culda – Ștefănescu, Ștrango.

CS FC Hunedoara a început cu Păduraru – Ciucurescu, Petresc, Mardare, Trășcan – Simionov, R. Cristian – Drăgoescu, Bozian, Bloj – Tecsi.

Cosmin Stan

Cosmin Stan

 

 

Cosmin Stan: ”Având în vedere că am primit gol în minutul 93, normal că ar fi supărător că n-am câștigat, dar din nou, ca și meciul trecut, foarte mare parte din joc am fost cu un om în minus, așa încât consider că e un rezultat bun și că trebuie să fim mulțumiți cu punctul luat. Trecem prin niște probleme foarte mari de lot, cu foarte multe accidentări, am avut 4 de bază absenți și am avut 15 pe foaie din care 2 n-au putut să intre, pentru că au resimțit dureri, unul dintre sportivi comunicându-mi la pauză. Sunt probleme foarte multe cu accidentările, probleme musculare, după o pregătire de iarnă ratată în întregime, un eșec total al pregătirii de iarnă”.

Pentru Mama Mia, vinerea viitoare, deplasarea la Sebiș.

 

*

Tot vineri, în etapa a XXI-a în C4: 

Millenium Giarmata – ACSO Filiaşi 3-1: Blănaru (16), Trifu (40, 43) / Duriţă (8).
Măgura Cisnădie – Pandurii II Târgu Jiu 2-1: Petrescu (8 – pen.), Fotescu (12) / Mărgărit (90+2).

CS U Craiova II – Naţional Sebiş 2-3: G. Neacşu (49), Ciocoteală (75) / A. Neacşu (24), Velici (28, 85 – pen.).
CNS Cetate Deva – Performanţa Ighiu 2-1: Făgărăşanu (58 – pen.), Mintaş (90+5 – pen.) / R. David (43).

Sâmbătă 9 aprilie, de la ora 17: Metalurgistul Cugir – CSM Lugoj și CS Ineu – Minerul Motru.

Rezultatele și ierarhia la zi, plus programul rundei a XXII-a, pe coloana dreaptă. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: