Din penalty, spre final, ASU Politehnica elimină Voința la Biled și intră în 16-imile Cupei României

Divizionara secundă ASU Politehnica a debutat cu succes în actuala ediție a Cupei României la fotbal, cu ocazia fazei a patra la nivel naţional din întrecerea eliminatorie, în care au intrat în cursă și 18 formații din Liga 2, impunându-se dintr-o lovitură de la 11 metri acordată în ultimul sfert de oră al disputei timișene de pe terenul vicecampioanei Diviziei D, AS Voința Biled, și calificându-se astfel în turul 16-imilor de finală, programat peste 3 săptămâni și care coincide cu alinierea la start a grupărilor Ligii 1.

Alb-violeții găzduiau și toamna trecută în calitate de secund divizionari o încleștare din 16-imile de finală ale competiției K.O. în compania unui club din Liga 1, 0-3 pe ”Dan Păltinișanu” cu CS Pandurii Lignitul, după ce treceau fără emoții pe ”Știința” cu 6-1 de CS Șoimii Pâncota, pe atunci la ultimele zbateri înaintea excluderii din competiția diviziei a doua, însă de această dată ASU Politehnica a smuls o calificare cu emoţii în fief-ul neînvinsei în Divizia D Timiș, merituoasă ”buturugă mică” având în vitrină scalpul Ripensiei, smuls în faza precedentă: AS Voinţa Biled – ASU Politehnica Timişoara 0-1 (0-0).

Peste patru sute de spectatori, dintre care o galerie viola din circa 50 de suporteri ai vizitatorilor, au asistat la partida eliminatorie de la ora 14,30, abordată de divizionara D în absența celui mai în formă jucător al ei, Dragan Paulevici, autor al golului calificării contra Ripensiei.

Mai mari și numeroase schimbări în efectivul de start la ASU Politehnica, Bogdan Andone menținându-i din primul 11 pierzător sâmbătă cu Dunărea doar pe Bilia, Coadă, Taub, Krausz și Sorescu, ceea ce a echivalat cu 6 înlocuiri de la un joc la altul și înaintea deplasării de sâmbătă la 11 la Satu Mare, pentru meciul din etapa a XI-a a Ligii 2 cu Olimpia.

În primele 45 de minute, timișorenii au avut patru ocazii mai periculoase, prin Krausz, cu capul, peste transversală în urma unui corner al lui Sorescu, Plămadă, singur cu portarul Bogdan dar şutând în acesta de la 10 metri, Bilia, tot cu capul, puţin peste transversală la o nouă centrare a lui Sorescu, şi ultima tocmai prin Sorescu, care a încercat un lob peste portarul Bogdan, vigilent şi reţinând cu puţine emoţii: 0-0 la pauză.

Două schimbări pentru partea a doua în 11-le violeţilor, Plămadă şi Ţugui lăsându-le locul lui Bădăuţă respectiv Poparadu, iar pe când unii se gândeau deja la eventualitatea prelungirilor și – de ce nu!?! – a loviturilor de departajare, un penalty a făcut diferența.

Cu zece minute înainte de final, arbitrul arădean a acordat o lovitură de la 11 metri pentru alb-violeţi, transformată de Staicu: 0-1.

Greu, greu a mers mai departe ASU Politehnica în dauna merituoasei echipe din liga a IV-a timișeană, la capătul altor 5 minute de prelungire în care nu s-a mai întâmplat nimic. AS Voința cu amintiri frumoase de pe un îndelungat parcurs, alb-violeții la tragerea la sorți și cu o altă grupare timișoreană pentru faza din 24-26 octombrie, ACS Poli.

*

AS Biled Voinţa: Nicuşor Bogdan – Drăguş, Nohai, Piloiu, Cornel Mihalache, Bobu, Nemițeanu, Tomescu, Stroe, Brustureanu, Meltiş.

Antrenor: Iulian Tăut.

Pe bancă: Butoi – Ungureanu, Rareş Anghel, Tudor, Antonio Mihalache, Rareş Blaga.

ASU Politehnica: Fişteag – Motreanu, Bilia, Mera, Taub, Krausz, Coadă, Țugui (46, Poparadu), Sorescu, Staicu, Plămadă (46, Bădăuță).

Antrenor: Bogdan Andone.

Pe bancă: Gakos – Stancu, Topic, Bâte, Crişanov.

Arbitri: Alexandru Dan Gornic (Arad) – Ciprian Fiter (Sînmartin Oradea) şi Alina Mihoc (Arad). Observatori: Romeo Malac şi Nicolae Grigorescu (ambii Timişoara).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: