Din pepinieră. Tudor Moțiu, fundaș central din generația 2004, contract cu ASU Politehnica

După ce zilele trecute l-a cooptat pe Cristian Bocșan iar după ce în vară doi juniori născuţi în anul 2004 semnau deja primele lor contracte cu ASU Politehnica, și anume Robert Ehling – împrumutat la Fortuna Becicherecu Mic şi goalkeeper-ul Mario-Andrei Cuzmanovici, clubul alb-violet din Liga 2 a anunțat astăzi că un alt june din generația 2004 a urcat din ”pepiniera” clubului în rândul deținătorilor de contracte cu gruparea timișoreană. Este vorba despre Tudor Moțiu, un fundaș central.

Clubul de pe Bega caută să pună accent pe jucătorii din propria pepinieră. Astăzi, în Ajunul Crăciunului, fundaşul central Tudor Moţiu, exponent al promiţătoarei generaţii 2004, şi-a făcut un cadou frumos, semnând primul său contract de fotbalist profesionist cu ASU Politehnica Timişoara.

Tudor Moţiu este un promiţător fundaş central, post pe care a şi debutat deja la echipa mare a lui ASU Politehnica. S-a născut pe 19 mai 2004, la Timişoara, şi este component de bază al grupei de Elită U17, clasată pe poziţia a 4-a în Seria Vest la finele turului (cu 21 de puncte, la trei puncte de locul 2).

“Clar este un cadou foarte frumos pentru acest Crăciun, sunt conştient că e doar primul pas pentru mine şi că va trebui să muncesc de zece ori mai mult decât am muncit până acum”, a declarat Tudor Moţiu cu ocazia semnării înţelegerii valabile până în iunie 2023.

Tânărul alb-violet s-a achitat de sarcini exemplar la debutul său senioral, consemnat în succesul ”violeților” cu CSC Ghiroda, din turul IV al Cupei României (scor 4-3 după prelugiri), joc în care a fost integralist. “Am jucat 120 de minute, am fost foarte solicitat din punct de vedere fizic şi mental. Şi staff-ul şi prietenii m-au felicitat după debut. Am avut trac, am încercat să nu arăt lucrul acesta, dar a fost o emoţie puternică”, a precizat Moţiu. “Vreau să mulţumesc familiei, pentru sprijinul acordat, domnului profesor Alin Ionescu, m-a ajutat mult şi m-a format, eu trebuie doar să muncesc în continuare”, a mai precizat cel care poate evolua, la nevoie, şi fundaş dreapta.

Ultimele rezultate din Liga 2 și clasamentul toamnei, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 36

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: